Skocz do zawartości
Ogór

Szpachla Samochodowa Na Wentyl 80mm

Rekomendowane odpowiedzi

8 mm to może by Ci się jeszcze udało, o 80 zapomnij przy pomocy szpachlówki. Możesz to zrobić w ten sposób, że np małymi śróbkami przykręcisz od spodu kawałek blaszki, a szpachlówką wyrównasz.

Możesz też zakupić matę szklaną i żywicę i w ten sposób załatać dziurę, a potem szpachlówką tylko wyrównać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

facjhowo idziesz do sklepu samochodowego i prosisz o ZESTAW REPERACYJNY.. dostajesz kawałek włókna szklanego, pojemnik żywice epoxydowej i utwardzacz.. Po zmieszaniu w dobrych proporcjach nakładasz to na dziurę razem z włóknem... Potem jak wyschnie i nie bezdie sie kleić dajesz szpachle na to... sama szpachla jest krucha i się wykruszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena zalezy od wielkości.. mały zestaw 8 pln.. duży 14... hiper duży 28 :D

tylko musisz dobre proporcje dobrać utwardzacza i zywicy.. Jak dasz a mało utwardzacza to Ci zywica nigdy nie zaschnie.. bedzie sie lepić i bezie miękka... Sklejałem tym deski w moim modzie... i trzyma lepiej niż obejmy metalowe, które były wcześniej :D

No a jak dasz za duzo to zywica zaschnie Ci zanim zdążysz nałożyć... :) Trzeba poexperytmenotwać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukaj o kompozytach. w kazdym razie smarujesz, przyklejasz i tak pare razy. na koncu robisz wykonczenie albo szpachla albo zywica i pigmentem. musisz tylko dobrze nasaczyc tkanine tak zeby byla nasaczona ale zeby tez nie kapalo. i uzywaj rekawiczek gumowych..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie taki ot : kirdy będzie można podziwiać twoją prace ?

domyślam się że to do mnie? Nie wiem kiedy.. bo właśnie opłacam magisterkę :D więc trochę mam roboty.. jak skończę.. co zapewne wydarzy sie w ciągu 2 tygodni... to będę sie obijał tydzień czasu... i przygotowywał do ślubu :lol:. Jeśli będę miał gdzie mieszkać i będzie tam miejsce na modowanie to zapewne będę modował :D.. także rudno mi cokolwiek powiedzieć.. myśle ze pzred świetami Bożego Narodzenia zdążę.... tymi świętami :lol:

jest gdzies opisane jak to nakladac i jakie warstwy, w jakiej kolejnosci, kiedy szpachla itp. ?

na żywicy jest napisane jak działa żywica.. na szpachli jak działa szpachla... Żywica w połączeniu z włóknem szklanym tworzy po prostu kawałek półprzezroczystego dosyć twardego "plastiku"... tak to można najprościej ująć.. wiec przyklejeasz to sobie gdzie chcesz.. na jakas dziurę... od spodu ... potem jak Ci wyschnie.. to nakładasz szpachle.. aby wyrównać dziurę i tak to mniej wiecej działa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żywica + utwardzacz Novol w jakich mają być proporcjach? Z etykiety wynika że 100:2, ale troche rzadkie wyszło ;p

Edit

100:2-3, jednak tak. Elegancko wyszło ;]

Edytowane przez Twiggy696

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja daje pół centymetra żywicy na dno.. i do tego 2..3 cm paska utwardzacza z tubki.. mieszam szybko i nakładam zanim zaschnie... Jesli dasz za mało utwardzacza to Ci to nigdy nie wyschnie.. dlatego wolę dać za dużo i nakładać w pośpiechu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi