neomagnet Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Siema, W starym kompie mam uszkodzoną zasiłke i zamierzam kupic nową. Bedzie chodził na sprzęcie bardzo podobnym jak w podpisie a w przyszłosci na conroe lub jakims lepszym AM2. Myślałem nad Huntkey 350AP i nad Chieftec 400 lub tanszym w wersji 350W. Wiem ze fortrony są dobre, znalazłem cos takiego. Co warto brac? Dodam ze na jakiejs super ciszy mi nie zalezy, ale zeby tez nie hałasował. Edytowane 15 Czerwca 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Topower TOP-400P5 U12 199zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Ja bym brał tego Fortrona, a za resztę kaski opijał dobry wybór ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) Ten Fortron FSP400-60PFN będzie dobry na teraz (3.3V@28A, 5V@40A, 12V@15A), ale raczej średnio ciekawy po zmianie sprzętu - co prawda uciągnie, ale.... Chieftece za bardzo nie pasują do twojej obecnej konfiguracji (tylko 130W lub 145W na 3.3V&5V), a u ciebie wszystko jest zasilane z 5V. Brałbym raczej tego Topower TOP-400P5 U12 lub jak znajdziesz to Huntkey HK350AP lub Neoteca Maximusa 380 (to już trochę więcej kosztuje). Edytowane 16 Czerwca 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Frost_ Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Kupuj FSP spokojnie da rade, nie warto przepłacac mam juz dwa takie zasilacze (jeden działa juz 3 rok ) drugi ma pół roczku i oba smigaja pieknie i cichutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 grr... @_Frost_ czytaj co pisze kolega wyzej, mocne 3.3V i 5V to juz przeszlosc, a on chce zeby ten zasilacz ciagnal cos nowego... No to topower p5 albo hk-350AP, oba mysle dadza rade i wystarcza na dluzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 No to może i ja sie dołącze do tematu. Słyszałem że przyszłościowe zasilacze powinny mieć mocne 12v ... teraz moje pytanie czy to chodzi o ilość amperow jaka jest przydzielana na dane napięcie ?? czym więcej tym lepiej ?? W komputroniku są właśnie podawane ilości amperów na dane napięcie. Ten top power wychodzi przy tym porównaniu lepiej od innych ale jest 350 wat , czy to sprawia że będzie gorszy od 400 watowego który ma mniej amper na 12v ?? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27528 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...