Skocz do zawartości
Reinexen

Nowe Chłodzenia Zalmana: Cnps 9500 I 8000 Na Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Ładne - a czy wydajne - to się okaże. CHoc tkaa ilośc HP i miedzi - musi sie sprawdzać.

Zalman dla mnieto jest high-end. Jak kogoś stac na wentyl za 230 PLN - to ok - napewno sie nie zawiedzie. Specyficzny segment rynku Overclockerów będzie na pewno zadowolony ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1148

Konstrukcja to nowa nie jest.Wykonany tylko z aluminium a nie z miedzi co moim zdaniem jest lepszym rozwiązaniem.Cena jak przystało na Zalmana tylko dla fanatyków marki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Masa miedzi.

2. Niklowanej.

3. Heat-Pipe'y

4. Duży wiatrak.

5. Zalman.

Wcale nie pogieło ;]

Tylko ze za 100zł mniej mozna kupic znacznie wydajniejsze, markowe chłodzenie :D . Rowniez z HP, miedza, jeszcze wiekszym wiatrakiem i Scythe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież ten zalman jest cienki jak "sik pająka" za tą cene to chyba tylko miłośnicy tej firmy go kupią, ninja jest wydajniejszy o ok 20-25%, zarowno na największych jak i najmniejszych obrotach. Scythe w pasywie jest praktycznie tak samo wydajna jak zalman na maxymalnych obrotach, więc Z. może sobie go w buty schować (tego 9500, nie wiem jak z tym drugim)

oblukajcie sobie

http://www.dzikie.net/index.php?art=zalman...a&ap=13&cpage=1

popieram MaSell'a

Chciałbym oświadczyć, ze chyba po.. pogło (icon_biggrin3.gif) ich z taką ceną za te śmieszne wiatraczki

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie sie teraz chłodzenie do socketów montuje? bo z tego co ja wiem to od czasu jakiegoś się mocuje w koszyczkach wokol socketu...

Lol no chodziło mi oto że ninja cu jest tak ciężka że zapewne wyrwała by ten koszyczek mocujący chłodzenie, przy okazji nie oszczędzjąc socketu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Ninja Mini już chyba wejdzie ;)

http://www.vr-zone.com/?i=3732&s=6

To by weszlo nawet do mojego desktopa. Dobrze ze scytche wypuszcza tyle wariantow coolerow - uzupelni to nisze jaka tworzyla sie u userow z waskimi obudowami.

Ogolnie maja ciekawe pomysly, np ten cooler na gpu.

Dołączona grafika

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi