Skocz do zawartości
kurek

Rainbow Six: Vegas

Rekomendowane odpowiedzi

Ale najezdzacie na UBISOFT, zapominacie ile swietnych gierek wypuscili, ja poki co mam szacunek do UBI, bo rzadko wypuszczaja gnioty, ale co tam trzeba zrownac z blotem.

A R6:Vegas nie uwazam za gniota, gralem w demko na X360 i baardzo mi sie podobalo, fajny klimacik i wogole, mam ochote zagrac w to.

mowimy o wersji pc

http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/3...24/m/7301029215

tweaki juz sa jak ktos ma problemy z fpsami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zachodnich sajtac hznalazlem cos takiego :

WARNING: PROCEED AT YOUR OWN RISK. ALWAYS BACK UP FILES BEFORE EDITING.

1) Find the following files:

C:\Program Files\Ubisoft\Tom Clancy's Rainbow Six Vegas\Engine\Config

BaseEngine.ini

C:\Program Files\Ubisoft\Tom Clancy's Rainbow Six Vegas\KellerGame\Config

DefaultEngine.ini

PCKellerEngine.ini

C:\Program Files\Ubisoft\Tom Clancy's Rainbow Six Vegas\KellerGame\Config\PC

DefaultEngine.ini

PCKellerEngine.ini

2) Find the following entry in all the files:

[D3DDrv.D3DRenderDevice]

DisableShaderModel3=False

3) Change "False" to "True".

4) Save files and see if the game starts. Ideally, this should be done on a non-Shader Model 3.0 video card to confirm the game will start without using SM 3.0 if this parameter is active.

moze pomoc posiadaczom kart z PS2.0 only

niestety nie ma tego jak sprawdzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze w kasynie nie byłem i oprócz kilku braków do grafy akurat się nie czepiam. Jak dla mnie to bidne stosunkowo tekstury, mała interakcja z otoczeniem(np: w graw samochody bardzo przyzwoicie reagowały na serię z karabinu i na końcu cała zabawa kończyła się efektownym BUM) oraz wiszący cień czyli "where is my booty, i wanna shake my booty", powinni zadbać by było widać resztę ciała.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Marudzicie jak stare baby.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

mam ci nagrać filmik aparatem cyfrowym?

jak ci ciężko w to uwierzyć to mogę pomóc

@Kucyk sam dobrze wiesz i ja to wiem, że wiele gier na pewno nie ma tych stałych 60 fpsów więc daj KZIemu spokój :wink:

Qqrydza taka już nasza mentalność :razz: Mogło być lepiej. Wracając do tematu gry to grając na X36 jakoś nie zauważyłem czegoś brzydkiego w grafice a dlatego, że raczej skupiłem się na strzelaniu a nie oglądaniu tekstur więc wam też polecam wczuć się w rozgrywkę i grać wtedy można nie zauważyć braków w grafice :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pececie za grywalność dałbym 8/10 a za grafe max 6/10. To tyle z oceny silnika UE3. Może rok temu byłby hitem. Dzisiaj jest taki sobie. Na monitorze widać to dokładnie. W 1600x1200 wygląda znośnie ale chodzi z prędkościom 9FPS. :/

Uploaduje filmik z 1levelu. Czekajcie. ;)

Ps. Na Viście i na XP chodzi z tą samą prendkością. :|

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem sobie chwilke i mi sie podoba bardzo gierka. W 1024x768 detale max tylko cienie na medium i jakos nie narzekam - wręcz mile zaskoczony jestem płynnoscią w porównaniu do tego co się ostatnio dzieje na pc.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pececie za grywalność dałbym 8/10 a za grafe max 6/10. To tyle z oceny silnika UE3. Może rok temu byłby hitem. Dzisiaj jest taki sobie. Na monitorze widać to dokładnie. W 1600x1200 wygląda znośnie ale chodzi z prędkościom 9FPS. :/

Uploaduje filmik z 1levelu. Czekajcie. ;)

Ps. Na Viście i na XP chodzi z tą samą prendkością. :|

Może Wy wybiegacie rok do przodu. Kolejne tytuły na tym silniku dopiero zaczną się pojawiać i widać, że nic tak na prawdę nas już nie zaskoczy. W 1600x1200 wygląda znośnie? :blink: Ło matko, Macie wymagania. Co do optymalizacji to gdzie ta płynność w najwyższej rozdziałce na 6800ultra sli? Sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć, czy są to celowe zabiegi? Czy może dali "booty" ale w takim razie nie powinni się za takie produkcje brać jeśli nie potrafią okiełznać silnika.

Wracając jeszcze do samej gry... widzę te piękne prostopadłościany obłożone gejową teksturką imitujące autokary, widzę również wiele innych żałosnych obiektów, które robią "piorunujące" wręcz wrażenie ale jak dotąd nie miałem okazji pograć w taką grę tak wyglądającej i z tego typu rozgrywką na moim piecu. Na ixa to jest wypas a na pc "żal.pl". :huh: Myślałem, że ja jestem wymagający względem grafiki ale teraz wiem, że nie jestem ostatni a w dodatku jestem przekonany, że już nic Was nie zdoła zadowolić bo wyprzedzacie czas i zbyt wiele oczekujecie. Już widzę komentarze odnośnie stalker'a...

"... no trzy lata temu to może by był hit a teraz ta grafa to odgrzany kotlet..."

"... a te wymagania... nie zapłacę im za to..."

"... a crysis ma fatalną fabułę i grafika to tylko podrasowany far :cry: no i te wymagania..."

"... im też nie zapłacę za taki crap..."

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

A i jeszcze jedno... :D posadźcie jakiegoś zwykłego śmiertelnika przy swoim sprzęcie i odpalcie jakąś grę... no niech będzie bohater tego tematu i popatrzcie na reakcję... taki użytkownik zwykłego kompa padnie z wrażenia, nie będzie w stanie uwierzyć, że to jest gra. Takie obrazki to tylko w gazetce oglądał.

Pozdrawiam.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popołudniowa drzemka zaraz się skończy :cool: to pozwolę sobie jeszcze zapodać kilka screen'ów dosłownie sprzed kilku chwil.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Jest fajna muzyczka, pasująca bardzo do sytuacji i szybkiej akcji, ładna oprawa graficzna, nowy(bynajmniej dla mnie) gameplay, taka hybryda kojarząca mi się właśnie ze splinter'em troszkę( te wszystkie gadget'y typu linki, skradanie się pod ścianą), ładne animacje, dynamiczna akcja, duża gama broni i możliwości dodatkowo jej modyfikacji, jakoś błędów nie zauważyłem więc co jest na rzeczy panowie... tak jechać po r6?

Nie jest to nawet dla mnie 10/10 ale bardzo przyjemna gierka.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reasumujac moje poprzednie nazekania ,to obstaje tylko przy jednym

zbyt niska jakosc textur ,szczegolnie postaci bohaterow

to juz chyba lepsze oteksturowanie postaci mial poprzedni Splinter Cell

oblukajcie textury na monitorach , plakatach na scianach :)

przeciez to taki drobiazg ale koli w oczy szczegolnie pod koniec 2006 roku

grywalnosc na szczescie podtrzymuje reszte

moja ocena za grafe 6,5/10

grywalnosc 9/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wkurza mnie ten internet. 200Mega jakoś nie ma ochoty wyjść ode mnie z dysku. :/

Co do 6600GT to powiem tyle. Są miejsca, że na tym co w podpisie FPS spada do 14. A tak powyżej 20FPS utrzymuje. Resztę dopowiedz sobie sam. ;)

Jeśli już mówimy o teksturach to powiem jeszcze tyle. Do tej gry zalecają 512MB na grafie? I teraz powiedźcie mi do czego? U mnie wolnej pamięci video zostaje 412MB!!! :| Marketing i nic więcej!!! Ubi leci w kulki i tyle. Ale przyznam, że gra jest przyjemna. Dzisiaj na spokojnie pobawię się ustawieniami, może jakiś AA wymuszę czy coś. Zobaczymy. Ale nie mówcie, że to jest rewolucja graficzna jaką zapowiadano po UE3 bo tak nie jest. Obiekty również nie są najwyższych lotów. Fizyka za to jest ale jak na razie na miarę starego HL2. Dodam jeszcze, że gra obsługuje pada od X360 bez konfigurowania. Ta opcja stała się standardem wśród gier ze stajni UBI. Niby to plus ale pada od PS2 nie mogę skonfigurować tak jak w SCDA. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadna rewolucja to fuckt. Myślę, że byśmy byli w szoku jeśli odstawimy kompy na dwa może nawet trzy lata po czym zaopatrzyli się w mocną maszynę i zapuścili jakąś nową wypasioną gierę. Takie małe kroczki już jak widać nikogo nie szokują i nie zaskakują.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest sens grania na GF 6600GT (detale medium) ?

Będzie 20 klatek/s ?

800x600 wsio na low i off. Jesli jeszcze karta z 128 vram to bedzie istna slide szarpanka :lol2: Edytowane przez kargul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie gry jak ta pokazują mi jak nikły jest postęp technologiczny od czasu doom 3 i Far Cry.Postęp nikły a wymagania z kosmosu :blink:.Te screeny wyglądają paskudnie,podobnie jak gra(biorąc pod uwage jej wymagania),a mamy przecież prawie rok 2007.To już PREY wdłg mnie lepiej wygląda a wymagania ma znacznie mniejsze :blink:.Czrno widze nadchodzącego Crysisa :?

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie gry jak ta pokazują mi jak nikły jest postęp technologiczny od czasu doom 3 i Far Cry.Postęp nikły a wymagania z kosmosu :blink:

sory ale jaki postęp technologiczny widziałeś w doomie 3? Ciemne ciasne korytarze, powtarzające się textury, kwadratowe głowy, praktycznie zerowa interakcja z otoczeniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ale jaki postęp technologiczny widziałeś w doomie 3? Ciemne ciasne korytarze, powtarzające się textury, kwadratowe głowy, praktycznie zerowa interakcja z otoczeniem...

A kiedy wyszedł doom 3 lu Far CRY a kiedy Rainbow Six: Vegas.Jak na tamte czasy DOOM 3 graficznie zamiatał,podobnie jak FAR CRY.Nikły postęp,panowie,nikły.Twarze postaci z Rainbow Six: Vegas wyglądają gorzej od kwadratowych głów w doom 3 ,przykre,ale prawdziwe :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naxt

pamiętam tamte czasy jaki dziś :)

Pamietam też topik doom 3 ponad 100 stron na tweak.pl

Wszyscy gdy wyszedł doom 3 byli raczej rozczarowani grafą i wymaganiami.

raczej za dużo po niej oczekiwali.Na grafike raczej mało kto narzekał.Chodziło głównie o wszechogarniającą ciemność i monotonie w rozgrywce.Jak mam porównać graficznie FAR CRY czy DOOM3 z Rainbow Six: Vegas przy założeniu jakie różnice czasowe dzielą te gry,to postęp jest nikły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym momencie wyglada to tak, ze priorytetem są konsole, potem port z konsoli trafia na pc, do tego wogóle nie zoptymalizowany lub specjalnie tak zrobiony, żeby łoić kase - bo po co optymalizować gre jak wystarczy kupić karte za 1500 zł. Trudno też się temu dziwić, jak wiekszość z graczy pc tą gre i tak ukranie, na rynku konsolowym jest troche inaczej, piractwo jest znacznie mniejsze. Dla tego zyski z gier są dużo duzo wieksze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety ,od czasu premiery demka FAR CRY bodajrze w lutym/marcu 2003

nie mnie juz tak mile nie zaskoczylo

widac cala ta machina informatyczno programistyczna w swiecie gier kuleja na maxa :/

coraz wiecej gniotow i niedopracowanych gier

Rainbow Six moglby wygladac znacznie lepiej poprzez dodanie lepszego otexturowania

i przynajmniej ciut lepszej optymizacji ,

a tak jest jak jest

w Casynie wyglada znacznie lepiej niz w pierwszych levelach w miescie

posiada dosc przyzwoita grywalnosc

czasami az trudno sie oderwac ;)

oby gry tej klasy byly minimum tego co nas czeka w roku 2007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy wyszedł doom 3 lu Far CRY a kiedy Rainbow Six: Vegas.Jak na tamte czasy DOOM 3 graficznie zamiatał,podobnie jak FAR CRY.Nikły postęp,panowie,nikły.Twarze postaci z Rainbow Six: Vegas wyglądają gorzej od kwadratowych głów w doom 3 ,przykre,ale prawdziwe :blink:

No na pewno wygladaja gorzej niz te kwadratowe, manekinowate łby z dooma3, maja mniej wielokątów, są wręcz trojkątne :mur: tylko pogratulowac twojemu oku... przykre, ale prawdziwe. Edytowane przez Plusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie gry jak ta pokazują mi jak nikły jest postęp technologiczny od czasu doom 3 i Far Cry.Postęp nikły a wymagania z kosmosu :blink:.Te screeny wyglądają paskudnie,podobnie jak gra(biorąc pod uwage jej wymagania),a mamy przecież prawie rok 2007.To już PREY wdłg mnie lepiej wygląda a wymagania ma znacznie mniejsze :blink:.Czrno widze nadchodzącego Crysisa :?

co do crysisa to moim zdaniem gra będzie dopracowana no i będzie to gra typowo PC-towa więc pewnie będzie się dało pograć w miarę przyzwoicie i na przeciętnym komputerze i grafika będzie conajmniej dobra - ale to moje zdanie a jak będzie to się okaże po premierze

po komentarzach i screenach wiem jedno - pewnie zagram w rainbow six: vegas, tylko nie wiem kiedy bo na razie moja karta na to nie pozwala a z kupnem nowej jeszcze się wstrzymam 3-6 miesięcy, zresztą gry chodzą na mojej zadowalająco dla mnie a to najważniejsze tylko r6 i splinter jak na złość jest robiony tylko pod najnowsze karty trochę to głupie ale prawdziwe, te gry dają mi do myślenia: czy pozostać przy PC czy kupić konsolę (miesiąc temu musiałem wydać 200 zł na ram żeby zagrać w G3 teraz bym musiał wydać 500 żeby zagrać w r6 a za 3 miesiące znów pewnie jakiś wydatk żeby zagrać w nową grę)

... idę sprawdzić cenę xboxa :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://patches.ubi.com/rainbow_six_vegas/r..._vegas_1.01.exe

patch 1.01

Supports the Xbox 360 controller

- Various rare single player ingame crashes have been fixed

- Better support the use of alt-tab while in game

- Reduced the memory consumption of the game

- Multiplayer difficulty level is now accurate and can be selected accordingly

- Player will now get a kill attributed to his kill list when defender or terrorist dies of damage over time ( incendiary grenade )

- Improved quick search and custom search utility for all game modes

- Improve the chat system to ensure chat box is not always visible

- Enabled changing display resolution of the game

- Corrected some localisation issues to display correct message in correct language for various menus

- Display navigational information correctly while in observer mode

- Corrected some menu interface display error

- Respawning while in chat menu will not cause chat window to overlap the game window

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że gra jest żywcem przerzucona z X360tki. ;)

Pobiera:

Video mem - 107MB

Sys mem - 646MB - 220MB na system = 426MB

Dołączona grafika

107MB+426MB=533MB (około)

Jak widać zapotrzebowanie na pamięć jest niewielkie. Czyżby tak łatwo dało się konwertować gierki z Xa zachowując podobne zapotrzebowanie na zasoby? :) I jeszcze ten patch redukujący wykorzystanie pamięci. W następnym patchu zoptymalizują kod pod Pecety i giera będzie chodziła idealnie na blaszakach. :D

Obiecany filmik:

Filmik UWAGA 200MB!!!

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do crysisa to moim zdaniem gra będzie dopracowana no i będzie to gra typowo PC-towa więc pewnie będzie się dało pograć w miarę przyzwoicie i na przeciętnym komputerze i grafika będzie conajmniej dobra - ale to moje zdanie a jak będzie to się okaże po premierze

po komentarzach i screenach wiem jedno - pewnie zagram w rainbow six: vegas, tylko nie wiem kiedy bo na razie moja karta na to nie pozwala a z kupnem nowej jeszcze się wstrzymam 3-6 miesięcy, zresztą gry chodzą na mojej zadowalająco dla mnie a to najważniejsze tylko r6 i splinter jak na złość jest robiony tylko pod najnowsze karty trochę to głupie ale prawdziwe, te gry dają mi do myślenia: czy pozostać przy PC czy kupić konsolę (miesiąc temu musiałem wydać 200 zł na ram żeby zagrać w G3 teraz bym musiał wydać 500 żeby zagrać w r6 a za 3 miesiące znów pewnie jakiś wydatk żeby zagrać w nową grę)

... idę sprawdzić cenę xboxa :angry:

bezposrednie porty z xbox360 //////////9 a bedzie ich coraz wiecej) ktory ma sm3.0 nie wroza nic dobrego posiadacza x800 i innych starych koteltow od ati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi