Skocz do zawartości
kurek

Rainbow Six: Vegas

Rekomendowane odpowiedzi

Po LOST PLANET wziąłem się za nowego Rainbow'a i musze przyznać, że gra się super. Skończyłem właśnie pierwszą misje w kasynie i graficznie gierka wygląda nieźle, momentami rzucają się w oczy beznadziejne tekstury ale efekty i szybka akcja to wszystko nadrabiają.

Na plus trzeba zaliczyć intuicyjne sterowanie, wszystko jest ładnie rozmieszczone na klawiaturze i nie ma problemu w operowaniu tym wszystkim.

Wymagań gra nie ma koszmarnych, na moim sprzęcie moge pograć sobie na wysokich detalach (poza cieniami na low).

Na razie mi się podoba, ale coś czuje że bieganie od kąta do kąta znudzi się szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie mi się podoba, ale coś czuje że bieganie od kąta do kąta znudzi się szybko.

Raczej nie, niby robimy ciagle to samo ale...

Ja tez wlasnie gram w R6 po zmianie kompa i gra mnie zachwycila rozgrywką, genialnym w swej prostocie sposobem wydawania rozkazow. Mimo tego mozemy taktycznie tez pograc. Szesc rozkazow, po 3 na kazdy tryb uzycia broni, przez naszych ziomkow, daje zadziwiajaco duzo gry taktycznej, gra na rambo daje marne efekty. Samo wykorzystanie tarczy to juz troszke inne rozwiazania, wyznacznie celow team'owi, a my robimy za przynete. Z ekwipunkiem tez mozna poeksperymentowac, flesze( do lvl z pomieszczeniami), c4. Dla mnie gra jest lepsza niz Graw i Graw2. Szkoda tylko, ze snajperka prawie wogole sie nie przydaje.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przejściu SP i COOP SP wziąłem się za przejście wszystkich misji Terrorist-Hunt na poziomie realistic i jestem w szoku !!!! Komputer oszukuje jak może!!!! Widzi przez ściany, znajdzie ciebie nawet jak uciekniesz na koniec mapy lol i wie dokładnie gdzie jesteś. Przy otwarciu drzwi wie dokładnie gdzie jesteś i strzela automatycznie.

Z ciekawości odpaliłem Terroris-Hunt COOP zostawiłem jednego kolesia zamkniętego w pokoju po czym drugim poszedłem eliminować terrorystów :) Jakie było moje zdziwienie kiedy po przejściu kilkunastu metrów przybiegł koleś i zastrzelił kompana.

Najciekawsze jest to, że przeciwnik zawsze w tym samym momencie (po zejściu ze schodów) zabija ukrytą postać.

Wielki lol dla tej gry za takie coś!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem za 32 zl. Powiem w skrocie : warto. Mega wczucie na SP. Tak samo podoba mi sie jak GRAW , inteligencja pomagierow daje rade , cieszy mnie to ,ze w grze SP nie musze walczyc z pomagierami... Na plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzisiaj przygrałem trochę dłużej i jestem po misji w operze.

Nie była taka zła, za drugim razem udało mi się przejść samą jej końcówkę.

Ale muszę przyznać że przeciwnicy byli trochę zbyt wytrzymali, na klatę mogli przyjąć wiele kulek - może mieli jakieś podwójne kelvary?

W grze fajnie strzela się pistolem, moja ulubiona broń, celny i całkiem silny, do tego shotgun i więcej do szczęścia mi nie potrzeba ;)

Aktualnie wykonuje misje na tamie i jutro mam zamiar dokonczyć już te zacną gierke ;]

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy ktoś zna sposób na włączenie AA razem z HDR?

Bo przekopałem już trochę stron i nadal nie mam dobrego rozwiązania. Zmieniałem już nazwy pliku na ut3game i reliccoh.exe. Używam nHancera i w nim także grzebałem- wymusiłem w profilu dla R6V AA4 i AF16. Efekt to spadek z 75 na 25fps ale AA jest... Po naciśnięciu F10 (screenschot we Frapsie) AA znika i przybywa klatek. Dziwne to ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pogonić Vegas w rozdziałce 1680x1050 ? Do teog mam problem z instalacją patcha, przy próbie zainstalowania pojawia się "Nie można odzyskać folderu instalacji! Instalacja zostanie przerwana" I jest tak cały czas, przeinstalowywałem już r6 na partycje, którą domyślnie wybiera instalator i nic.

Pomóżcie Panowie ;) Ktoś się tu zadeklarował, ale jak wróci do domu i już skasował posta..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ktoś w to jeszcze?

Mam problem z końcówką, a mianowicie z misją w której trzeba zabić Irenę - wybijam wszystkich, dochodzę do komputera i jeden gostek zostaje przy nim, walczymy dalej i co bym nie robił zawsze dostaję komunikat, że misja nieudana. Wiem że ona jest na górze, ale jak tam próbuję wbiec, to również pojawia się ten komunikat. Nie wiem czy to jakaś czasówka czy co?

I jeszcze jedna rzecz, wyczailem jak włączyć AA w tej grze na kartach ATI, ale tylko w sterach 8.3 - zmienić nazwe pliku gry na bioshock.exe. Niestety wydajność pada wtedy na pysk, w pomieszczeniach zamknietych da się spokojnie grać, ale np. na tamie framerate spadł mi do ok. 10!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ktoś w to jeszcze?

Mam problem z końcówką, a mianowicie z misją w której trzeba zabić Irenę - wybijam wszystkich, dochodzę do komputera i jeden gostek zostaje przy nim, walczymy dalej i co bym nie robił zawsze dostaję komunikat, że misja nieudana. Wiem że ona jest na górze, ale jak tam próbuję wbiec, to również pojawia się ten komunikat. Nie wiem czy to jakaś czasówka czy co?

I jeszcze jedna rzecz, wyczailem jak włączyć AA w tej grze na kartach ATI, ale tylko w sterach 8.3 - zmienić nazwe pliku gry na bioshock.exe. Niestety wydajność pada wtedy na pysk, w pomieszczeniach zamknietych da się spokojnie grać, ale np. na tamie framerate spadł mi do ok. 10!

Ja w to gram! Bardzo fajna gierka, właśnie zamówiłem dwójke, a co do misji to jeszcze tam nie doszedłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ktoś w to jeszcze?

Z tego co pamiętam to musisz trochę poczekać i nie wbiegać na górę :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam to musisz trochę poczekać i nie wbiegać na górę :]

Dzięki, misja zaliczona, faktycznie trzeba było wybić wszystkich na dole, a dopiero później (kiedy kolo z drużyny zaczyna mówić) iść na górę. Ale ciężko było, nie powiem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:]

a co do R6V... dla mnie R6 nie istnieje od kiedy wydali Lockdown'a. Aby tak spieprzyć serie (moja opinia) i z realistycznej gry akcji stworzyć arcade'ówke z imitacją realizmu :/ Jak przypomne sobię pierwsze części R6, w który mizernie tworzylem plany akcji, ale niestety te czasy mineły :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

a co do R6V... dla mnie R6 nie istnieje od kiedy wydali Lockdown'a. Aby tak spieprzyć serie (moja opinia) i z realistycznej gry akcji stworzyć arcade'ówke z imitacją realizmu :/ Jak przypomne sobię pierwsze części R6, w który mizernie tworzylem plany akcji, ale niestety te czasy mineły :sad:

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba misternie... :lol2:

A mi się vegas podobał mimo lekkiej zmiany koncepcji i odejścia od pierwotnej formy, za to 2ka to crap jakich mało. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu zabrałem się za kontynuację mojej ulubionej serii i klapa... Wiedziałem że gra jest uproszczona, ale to już potwarz normalnie. Z zajefajnej gry taktycznej z planowaniem została durna strzelanka dla mało wymagającej klienteli. Mogło toto pozostać na konsolach, konwersja zabiła ducha oryginału. Szkoda.

Edytowane przez Aquarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pogonić Vegas w rozdziałce 1680x1050 ?

mam to samo pytanie. granie w 1600x1200 to raczej pomyłka ;)

edit

JUż wiem.

http://www.widescreengamingforum.com/forum...opic.php?t=8072

sorka.

Edytowane przez artuditu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem sobie wersję PL gry z serii "superseller" i nie moge zainstalowac zadnego patcha! czyli probowalem 1.04, 1.05 i 1.06. "problem z znalezieniem forldera instalacji" czy jakos tak.

w kazdym razie... jak rozwiazac ten problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi