Skocz do zawartości
kurek

Rainbow Six: Vegas

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawił się patch 1.03

http://gamershell.com/download_17326.shtml

Rainbow Six: Vegas v1.03 Patch Contents

================================================================================

Overview

========

* Enabled PunkBuster support.

* Fixed the game session creation bug (network failed to initialize) when using HTTP proxies (like Norton Personal Firewall) by using a different destination port.

* Fixed a dedicated LAN crash.

* Fixed the server listing that was capped and didn’t show all the available servers.

* Fixed a bug that prevented picking up weapons when taking a dropped weapon from somebody who was in zoom mode when killed.

* Fixed the secondary console that was assigned to the quote character by default.

* Fixed the radar jammer sound that stays even after death.

* Fixed the floating C4 explosive and motion sensor floating when put on breakable items.

* Fixed the menu problem when mapping the [End] key.

* Fixed the canister that resets in Retrieval when the carrier is killed while taking cover.

* Fixed a Retrieval mode bug that caused a 2nd match from having no reachable canister.

* Fixed a bug that caused the user to lose his weapon without picking-up the one on the ground.

* Fixed some incorrect mapping messages.

* Added a check to warn the user if an instance of the game is already running.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ;] mam taki problem w w/w grze ... procek Athlon X2 4800+, 2GB Geil, G7900GT ... opcje w grze ustawione mam na high, rozdzielczosc 1024x764 ... niby wszystko ładnie chodzi, ale nieraz zdarza się ze FPS spada do 0 (słownie ZERA) .... dzieje się tak np. jak z zaskoczenia jakiś bandzior wyskakuje zza rogu ;> ... (etap meksykański:))

karta i procek nie są podkręcane, sterowniki od karty w wersji 93.71

pozdro

spotkal sie ktos z takim problemem juz?

Używaj przycisku edycji

Domik

zrobilem to celowo, gdyż nie uzyskalem odpowiedzi, a temat gry spadl juz o wiele niżej ... nvm ...

Edytowane przez Damiano69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz sie co przejmowac ja na swojej karcie mialem najmniej 9klatek (na poczatku,). Sprobuj zjechac z cieniami albo zobacz ile masz klatek jak wl/wyl hardware skin. Nie pamietam kolejnosci (poczytaj plik readme.txt) W zaleznosci czy masz mocnego proca a slaba grafike i odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 3DMarku 05 mam grubo ponad 9000 punktów ... nie wiem czego to jest przyczyna, najchetniej wrzuciłbym filmik żeby zaprezentować jak to wygląda ... np. jestem w misji w kasynie, nakazuje chlopcom podejście do drzwi i "Open and Clear" i gdy tylko oni zdążą wejsc i zaczynają się strzały (dokładnie w momencie gdy padają strzały!) to FPS spada do 0, a podczas zwykłego grania nie spadnie poniżej 25 ... nie wiem o co chodzi ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gre mam w wersji 1.03 ;/ a mimo wszystko jest ciągle to samo ... taka fajna gra, a nawet pograć dobrze nie moge :(

w zadnej innej grze mi się takie rzeczy nie działy, pierwszy raz się z czymś takim spotykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Damiano69

Jak bys tak zapodal sobie info o swoim sprzecie w podpisie

ulatwilo by sprawe ;)

Ta gra ma takie anomalia , Ja czasami mam 60FPS a w niektorych momentach spada mi do 20 fps

Jesli ty masz max 35 srednio 25 to ma prawo spasc czasami do 5-6 fps

Zjedz z detalami na maxa w dol i kombinuj

Na takim procu i grafie nie powinienes miec takich problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... procek Athlon X2 4800+, 2GB Geil, G7900GT

...karta i procek nie są podkręcane, sterowniki od karty w wersji 93.71

problem w tym, że nawet gdy ustawie wszystko na LOW dzieje się tak samo ... jakies pomysly?

Bemx2k a teraz napiszesz coś sensownego?

Może to ma coś wspólnego z procesorem?

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisalem przeciez, że nawet na LOW tak się dzieje i to tylko w "specjalnych" momentach (np.pierwsza misja w Vegas, gdy wpadamy do kasyna)

w grze tez z FPSami róznie 20-60, ale żeby takie kilkusekundowe zawiechy do 0 FPSów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam rozumiec ze na dwojajowcach lepiej chodzi?

http://www.amdzone.com/modules.php?op=modl...=279&page=2

U mnie kiepsko chodzi, 20-9 klatek na poczatku, 1024x768 filtry na low, moj zlom: X2 3800 (2600mhz), 2gb, gf 6800 256mb (krecony)

Fakt nie zainstalowalem jeszcze latki

ten tescik pokazuje jedynie ze a64 2000mhz jest za slaby na ta karte i trzeba go podkrecic

tak wiec powinni zrobic tescik a64 x2 3800+ vs a64 x2 3800+ podkrecony do 2600mhz z wylaczanym 1 jajkiem

wyniki bylyby podobne ( chodzi oczywiscie o 1280x960)

testy tez sa bez anizo 16x ( heh)

Edytowane przez energopol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pisalem przeciez, że nawet na LOW tak się dzieje i to tylko w "specjalnych" momentach (np.pierwsza misja w Vegas, gdy wpadamy do kasyna)

w grze tez z FPSami róznie 20-60, ale żeby takie kilkusekundowe zawiechy do 0 FPSów?

Mialem kiedys takie spadki w grze losowo ze szlak mnie trafial. Okazalo sie ze mialem uszkodzone pliki ktore pracowaly w tle (to byl chyba aadware) Wykrylem te pliki programem antywirusowym. Odinstalowalem aadware i wszystko bylo ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój problem nie jest zależny od wirusów itp. gdyz mam stałą ochronę antywirusową, firewalla i program do wykrywania szpiegów ... komputer jest czysty ...

PS: Wiadomo coś na temat daty wydania kolejnego patcha 1.04 do Rainbow Six Vexas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wlaczyc rozdzielzosc 1680/1050. Mam pliczek sciagniety z guru3d.com ale nie wim o z nim zrobic? Podmieniam pliczek jak w instrukcji ale nie pojawiaja sie inne rozdzielczosci.

Rename the file you want to use to ... R6GameConfig.bin ... and copy and paste it here ...

zmień nazwę na to co wyżej

config. masz tu:

http://www.widescreengamingforum.com/forum...opic.php?t=8072

p.s. nie baw sie zmianą rozdziałki w opcjach grafiki bo zespujesz :)

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to głupio zabrzmi, ale szukam sava do tej gry.

Chodzi mi o save chyba do 3 misji gdzie zaczyna się miasto vegas i gdzie te savy są zapisywane

Chciałbym tam przetestować ile będzie klatek .

Teraz na samym początku mam średnio 20 fps.

Edytowane przez danywatt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to głupio zabrzmi, ale szukam sava do tej gry.

Chodzi mi o save chyba do 3 misji gdzie zaczyna się miasto vegas i gdzie te savy są zapisywane

Chciałbym tam przetestować ile będzie klatek .

Teraz na samym początku mam średnio 20 fps.

Chyba powinny byc :

C:\Documents and Settings\(twoj login albo all users)\My Documents\ubisoft

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nic nie pomaga na mój problem z spadaniem liczby FPS do 0 ;(, ma ktoś jeszcze jakieś konkretne pomysły co moge sprobować zeby się tak nie działo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm zastanawiam sie, jak posiadacze 6600gt moga grac, skoro na moim kompie w siga gra jest praktycznie niegrywalna od pierwszej misji. :]

Swoja droga jak juz ktos napisal, gra to bardzo dobry test stabilnosci kompa, lepszy niz te wszystkie 3dmarki, spi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm zastanawiam sie, jak posiadacze 6600gt moga grac, skoro na moim kompie w siga gra jest praktycznie niegrywalna od pierwszej misji. :]

Swoja droga jak juz ktos napisal, gra to bardzo dobry test stabilnosci kompa, lepszy niz te wszystkie 3dmarki, spi.

A byś się zdziwił że można jeszcze grać na 6600GT

Gram 800x600 - cienie na LOW - reszta detali włączona i wychodzi średnio 20 klatek.

W pierwszych misjach były momenty, że było też i 35 klatek idąc bez swojej drużyny.

Już grałem w 2 misji w mieście Vegas i też wychodzi frapsem 20 klatek.

Ustawiłem na moment rozdzielczość 1024x768 ale tam już było tylko 15 fps.

Natomiast w rozdzielczości 640x480 ( chyba nie przystoi grać), ale wtedy mam 35 fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grasz na lcd z natywna 1280 w 800x600 ? :]

Ja tez w takiej gram, ale na crt, wszystko na low (mimo to gra wyglada i tak bardzo ladnie) i bez rewelacji, jak sobie potestowalem to gra jest bardzo czula na takty procka, 200mhz w lewo, albo prawo robi spora roznice.

Mam takie pytanko, wszystkie bajery graficzne wylaczone, hdr, blow, ale caly czas mam taki zamulony obraz, nieostry, to za sprawa jakiegos innego efektu, czy po prostu gra tak juz wyglada ?

Mysle, ze calkowite wylaczenie cieni dalo by grze duzego kopa, ale to juz trezba sie bawic w plikach *.ini.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Gra jest przednia.. Gram na lcd w 1024x640 wszystko dalej na max na am2 3500+@2.6ghz galaxy 7300gt 780\920 1gb 533@640mhz

Problem polega na tym że miałem formata i wszystkie sevy przepadły a byłem już tak daleko... Myśle ze znajdzie się tu ktoś kto mi pomoże.. Doszedłem do momentu gdzie z załogą jestem w tym kasynie i już byłem w podziemiach... jeśli ktośby mogł to niech napisze gdzie się zatrzymał w grze i niech mi jak może przesle sevy.. Prosze..!!! Niech ktoś pomoże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest przednia.. Gram na lcd w 1024x640 wszystko dalej na max na am2 3500+@2.6ghz galaxy 7300gt 780\920 1gb 533@640mhz

galaxy 7300gt i wszystko na "max" ...

tak tak... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem polega na tym że miałem formata i wszystkie sevy przepadły a byłem już tak daleko... Myśle ze znajdzie się tu ktoś kto mi pomoże.. Doszedłem do momentu gdzie z załogą jestem w tym kasynie i już byłem w podziemiach... jeśli ktośby mogł to niech napisze gdzie się zatrzymał w grze i niech mi jak może przesle sevy.. Prosze..!!! Niech ktoś pomoże :)

Cholera, to mnie czasami zwalnia na XO a Ty sobie pocinasz na 7300. Ładnie przepłaciłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Sam się dziwie... Dopiero po mocnym o\c wszystko śmiga na maxa... rozdziałka 1024 bo jak dam więcej to mam jakiś dziwny obraz tzn nie wielkości mojego monitora... To kto pomoże w tych sevach?

Dodam że gra zwalnia do 14fps jak wyjdzie z 20typów i zaczyna się sieka.. Ja mam przeweżnie od 20-30fps więc mi to wystarcza na płynna grę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi