Lewiatan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Czesc... Ostatnio zakupiłem komplet rolet bambusowych do samodzielnego montażu. Okazało się, ze jedna roleta jest za szeroka i muszę ją przyciąć. Tu pojawia sie moje pytanie... Czy ktoś z Was jzu robił cos takiego? W sklepie doradzali mi, abym górny i dolny bambus przyciął piłką, a środek ostrymi nożycami. Czy tnąc w taki sposób nie połamię witek? Jak ewentualnie je zabezpieczyc, aby zniwelowac możliwość uszkodzenia do minumum? Jak je skracać? Owijanie 300 patyczków taśmą teflonową/celuidową/malarską(niepotrzebne skreślić) nie uśmiecha mi się... Proszę, odpiszcie.... Nie wiem, co robic... Pozdro, Lewiatan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 [jesli mysle o tym samym typie] ja mam te brzegi obszyte, nie sciera sie, nie kudlaci, nie strzepi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewiatan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Chyba nie myślisz o tym samym typie...;] U mnie patyczki(małe bambuski, niczym siano - tylko wypełnione) są powiązane na takie grube nitki. Nie ma żadnego materiału... Muszę uciąć z obu stron po ok. 4cm na całej długości... Any ideas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 klinij o to chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Kandydat do topicu roku. ;-) A tak na serio to myślę, że dobrze Ci poradzili w sklepie. Obwijanie taśmą to nie jest taki zły pomysł. Tylko owiń wszystko na raz, a nie każdy patyczek osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Kandydat do topicu roku. ;-) Na serio :D A co do tych bambusów to weż sklejke, poloz na niej te rolety, przykryj kolejną sklejką, wysuń z boku tyle centymetrów aile masz zamiar uciąc, przyloz wyżynarke z drobną piłką, pojedz po krawędzi deski i po sprawie. babmusty w ten sposób nie będą sie wyszczerbywac, a na dodatek będziesz miał równo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewiatan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Wiem, ze to moze wydawac sie smieszne, ale wole się upewnic, niż cos spierdzielic.... Ta wyżynarka nie jest chyba tak głupim pomysłem, jak sądziłem na początku...;] Trzeba się rpzejsc do piwnicy i poszukac tego ustrojstwa....;p Edytowane 15 Czerwca 2006 przez Lewiatan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...