Skocz do zawartości
Gość lukasz166

Zasilacze Forton!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukasz166

Witam!

Mam bardzo duży dylemat, otóż przeczytałem Wszystkie tematy o zasilaczach Forton... I tutaj mój dylemat.. Czy prawdą jest że Fortony to poniemieckie złomy, oraz czy prawdą jest ze te zsilacze się grzeją? Bo ja mam zamiar kupić Fortona, ale w sklepie kumputerowym. Acha i jeszcze jedno :) Czy zasilacze ModeCom Fell są lepsze od Fortonów?

Prosiłbym o wypowiadanie się osób obytych w temacie, a nie osób, które nabijają sobie tylko posty i niewiedza o czym piszą!

Pozdrawiam!

Edytowane przez lukasz166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukasz166:

Masowo sprzedawane na Allegro Fortron'y to zasilacze używane (u nas wszystko się sprzeda, a na zachodzie mają one status złomu). Jak ktoś jest pasjonatą totolotka, będzie bardzo zadowolony z zakupu Fortron'a - łatwiej trafić w sprawną sztukę. Dlatego warto kupować u sprawdzonych sprzedawców (wymienią padnięty zasilacz na sprawny, opłacając przy tym koszty transporty). Takie rzeczy powinieneś wiedzieć po przeczytaniu WSZYSTKICH :rolleyes: tematów o Fortron'ach.

Jeżeli Fortron jest sprawny, to nie będzie się grzał mocniej niż inne zasilacze (no chyba, że wentylator w zasilaczu się nie kręci, albo podajesz mu powietrze z piekarnika :rolleyes: ).

Życzę powodzenia podczas próby zakupu Fortron'a w sklepie - jeżeli się jakiś znajdzie (wystarczy wygooglać), to w cenie odzwierciedlającej jego możliwości.

Jeżeli chcesz kupić zasilacz do pierwszego konfigu z Twojej sygnatury, ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC (np. 99zł w sklepie) będzie doskonałym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od kaonkretnego egzemplarza. Najlepsze jakie w tej chwili można dotać to Fortrony FSP 400-60 GLN. Stan idealny cena około 140zł na allegro.

Gln to na 100 procent nowki :) bo to najnowsza seria w ofercie fsp ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z Fortronami MDN ?

Dokładnie z tym: http://cgi.ebay.de/350-Watt-FORTRON-Netzte...1QQcmdZViewItem

Gwarancja 24 miesiące , czyli raczej nowe. Zresztą na ebayu jest dużo nówek , więc jakąś trafię.

edit: Amacroxy pasywne są bardzo fajne , ale nie wiem jak z jakością. W sumie i tak nie dam 400zł za zasiłkę ;p

Edytowane przez koti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukasz166

Panowie spokojnie :-) Ja tutaj myślę o zasilaczach Forton, ale nie używanych! Dokładnie chodzi mi o sklep komuterowy w moim mieście, gdzie chcę złożyć zamówienie (PrivCD).

To co jest dostępne w sklepie:

Zasilacz Codegen 6537 350W P3/P4 duzy wiatrak silent

Zasilacz Codegen 6538 400W P3/P4 duzy wiatrak silent

Zasilacz CoolerMaster ATX 12V v.2.0 380W PFC 24 pin

Zasilacz MODECOM ATX FEEL LC-B300 300W

Zasilacz MODECOM ATX FEEL LC-B350 350W (PFC)

Oczywiście mogę złożyć zamówienie.

EDIT:

OK, postanowiłem kupić: ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC, Teraz pytaie do Benita :-) Czy dobry wybór?

Ach i co to oznacza ze PFC jest aktywne lub pasywne? :unsure:

Edytowane przez lukasz166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukasz166

ja nie Benito ale Ci odpowiem: dobry ;)

a o PFC sobie poszukaj bo google i szukajka forumowa nie gryzie...

EDIT:

http://zenfist.pl/pelen.php?id=24 tu masz np o tym :)

ps za dobry jestem...

Hehe dzięki, wiesz ludzie w dzisiejszych czasach leniwi są :D I ja do tej grupy użytkowników się zaliczam :-) Ale na drugi raz napewno wcześniej poszukam :-) Edytowane przez lukasz166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...