Gość lukasz166 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Witam! Mam bardzo duży dylemat, otóż przeczytałem Wszystkie tematy o zasilaczach Forton... I tutaj mój dylemat.. Czy prawdą jest że Fortony to poniemieckie złomy, oraz czy prawdą jest ze te zsilacze się grzeją? Bo ja mam zamiar kupić Fortona, ale w sklepie kumputerowym. Acha i jeszcze jedno :) Czy zasilacze ModeCom Fell są lepsze od Fortonów? Prosiłbym o wypowiadanie się osób obytych w temacie, a nie osób, które nabijają sobie tylko posty i niewiedza o czym piszą! Pozdrawiam! Edytowane 15 Czerwca 2006 przez lukasz166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Modecom Feel nie jest lepszy od Fortrona. Przewineło mi sie kilka sztuk fortronów 350W z tym wentylatorem 12cm i nie grzały sie za bardzo. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Ja miałem tylko jedną sztukę i były krótkie kable , przez to musiałem zrezygnować z lepszego chłodzenia na CPU (w kompie brata). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Wszystko zależy od kaonkretnego egzemplarza. Najlepsze jakie w tej chwili można dotać to Fortrony FSP 400-60 GLN. Stan idealny cena około 140zł na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 @lukasz166: Masowo sprzedawane na Allegro Fortron'y to zasilacze używane (u nas wszystko się sprzeda, a na zachodzie mają one status złomu). Jak ktoś jest pasjonatą totolotka, będzie bardzo zadowolony z zakupu Fortron'a - łatwiej trafić w sprawną sztukę. Dlatego warto kupować u sprawdzonych sprzedawców (wymienią padnięty zasilacz na sprawny, opłacając przy tym koszty transporty). Takie rzeczy powinieneś wiedzieć po przeczytaniu WSZYSTKICH :rolleyes: tematów o Fortron'ach. Jeżeli Fortron jest sprawny, to nie będzie się grzał mocniej niż inne zasilacze (no chyba, że wentylator w zasilaczu się nie kręci, albo podajesz mu powietrze z piekarnika :rolleyes: ). Życzę powodzenia podczas próby zakupu Fortron'a w sklepie - jeżeli się jakiś znajdzie (wystarczy wygooglać), to w cenie odzwierciedlającej jego możliwości. Jeżeli chcesz kupić zasilacz do pierwszego konfigu z Twojej sygnatury, ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC (np. 99zł w sklepie) będzie doskonałym wyborem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Wszystko zależy od kaonkretnego egzemplarza. Najlepsze jakie w tej chwili można dotać to Fortrony FSP 400-60 GLN. Stan idealny cena około 140zł na allegro.Gln to na 100 procent nowki :) bo to najnowsza seria w ofercie fsp ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 chcesz nowego i pewnego fortrona? kup modecoma (nie feel) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Albo amacroxa (marka Fsp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Albo amacroxa (marka Fsp) Ale amacrox wychodzi gorzej cenowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) A co z Fortronami MDN ? Dokładnie z tym: http://cgi.ebay.de/350-Watt-FORTRON-Netzte...1QQcmdZViewItem Gwarancja 24 miesiące , czyli raczej nowe. Zresztą na ebayu jest dużo nówek , więc jakąś trafię. edit: Amacroxy pasywne są bardzo fajne , ale nie wiem jak z jakością. W sumie i tak nie dam 400zł za zasiłkę ;p Edytowane 15 Czerwca 2006 przez koti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz166 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Panowie spokojnie :-) Ja tutaj myślę o zasilaczach Forton, ale nie używanych! Dokładnie chodzi mi o sklep komuterowy w moim mieście, gdzie chcę złożyć zamówienie (PrivCD). To co jest dostępne w sklepie: Zasilacz Codegen 6537 350W P3/P4 duzy wiatrak silent Zasilacz Codegen 6538 400W P3/P4 duzy wiatrak silent Zasilacz CoolerMaster ATX 12V v.2.0 380W PFC 24 pin Zasilacz MODECOM ATX FEEL LC-B300 300W Zasilacz MODECOM ATX FEEL LC-B350 350W (PFC) Oczywiście mogę złożyć zamówienie. EDIT: OK, postanowiłem kupić: ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC, Teraz pytaie do Benita :-) Czy dobry wybór? Ach i co to oznacza ze PFC jest aktywne lub pasywne? :unsure: Edytowane 15 Czerwca 2006 przez lukasz166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) ja nie Benito ale Ci odpowiem: dobry ;) a o PFC sobie poszukaj bo google i szukajka forumowa nie gryzie... EDIT: http://zenfist.pl/pelen.php?id=24 tu masz np o tym :) ps za dobry jestem... Edytowane 15 Czerwca 2006 przez Pageup Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz166 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) ja nie Benito ale Ci odpowiem: dobry ;) a o PFC sobie poszukaj bo google i szukajka forumowa nie gryzie... EDIT: http://zenfist.pl/pelen.php?id=24 tu masz np o tym :) ps za dobry jestem... Hehe dzięki, wiesz ludzie w dzisiejszych czasach leniwi są :D I ja do tej grupy użytkowników się zaliczam :-) Ale na drugi raz napewno wcześniej poszukam :-) Edytowane 15 Czerwca 2006 przez lukasz166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...