Kas Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 ALe dobrye winbondy trudno utrafić w kostkach 512, a cruciale wszystkie zasadniczo robia 250MHz 2,5-2-2 (a winbondy 250 2-2-2 to rzadko w przypadku kostek 512)Racja Dodatkowo czesto przekraczaja 300mhz. Jak ktos juz kiedys napisal polaczenie najlepszego z Winbondow i Samsungow TCCD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 A co sądzicie o tych pamięciach KLIK Gadałem z kolesiem i powiedział że za 450zł je puści Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Przecież chciałeś takie same kości ściągać z USA... Więc chyba coś o nich wiesz... Zresztą tylko test 5? Ale się koleś natestował. Nie lepiej byłoby Ci dozbierać i kupić selekty od dszywaly na 268MHz, albo od pyhona na 267, lub też (i chyba najlepiej) kupić Crucial Ballistix PC4000 - te, do których link Ci podawałem... Czemu upierasz się na winbondy? Przecież Ci napisali, że trudno wyrwać jakieś fajne bez selekcji... Edytowane 22 Czerwca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jakimi programami prucz mem testa i super pi można jeszcze katowac pamięci najlepiej tak przez 1h albo 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Mozesz tez 3dmarka zapuscic w petli. Pokaze Ci stabilnosc w 3D. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 No i SP2004... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Goldmemory 6.64 lub nowsze <-- najlepsze z możliwych... jeszcze można S'N'M ale bez nawiewu nie podchodź do tego progsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Nie lepiej byłoby Ci dozbierać i kupić selekty od dszywaly na 268MHz, albo od pyhona na 267, lub też (i chyba najlepiej) kupić Crucial Ballistix PC4000 - te, do których link Ci podawałem... Czemu upierasz się na winbondy? Przecież Ci napisali, że trudno wyrwać jakieś fajne bez selekcji... Te Gskille nie beda zle, a od dszywali na pewno bym nie bral. A test 5 tylko, dlatego ze wiele osob wierzy ze on najszybciej sie wysypuje jak cos jest nie tak z memami. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 To i ja wiem, ale TYLKO 5? To ma być stabilne? Mogł puścić cały test na te 2h, ale widocznie sypało.... Dlaczego byś nie brał od dszywaly? Najlepszym wyborem byłyby chyba cruciale... I cena niezła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Kij tam nakręciłem się na te g.skille Podoba mi się triming a do tego sprawdze co moja płyta główna potrafi. A nie kurzem zarasta z braku OC :D Jak do tej pory wkręciłem mego athlona na 2500. Teraz trzeba się jeszcze pamięciami pobawić. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) duzo lepiej brac te cruciale. a w kwesti dszywali popieram enta w 100% . Edytowane 23 Czerwca 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 A czemu byś nie brał od dszywali :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Długoby opowiadać... czasem jest deczko niepoważny i szkoda się użerać... A pozatym tak raczej testowanie stabilności memek w jego wykonaniu to dużo do życzenia pozostawia zwłaszcza przy takich cenach powinny byc lepiej stestowane... Edytowane 23 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 No, skoro tak się sprawa przedstawia, to bierz cruciale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 A czy w tych crucialach da sięustawić mniejszy traiming coś ala ten od G>Skilla oczywiście na wolniejszym zegarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Jak chcesz timingi 2-2-2 to tylko Winbondy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 A czy w tych crucialach da sięustawić mniejszy traiming coś ala ten od G>Skilla oczywiście na wolniejszym zegarzeTak, mozna przekroczyc 250 na 2-2-2-5. PS: Nie traming tylko timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Jak chcesz timingi 2-2-2 to tylko Winbondy.No tak, ale w crucialach masz 2,5-2-2 na 250MHz a cl ma baardzo mały wpływ na wydajność ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DStar Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 To w końcu tak czy nie? Bo w tym momęcie i tak nie przekrocze zegara 440 na memka, a za jakieś 2miechy może zmienie na 2x1gb albo procka. Daltego puki co zależy mi na jak najmniejszym timingu A i wolał bym osobiście te na winbond bo w razie co bym je szybko sprzedał i bez straty kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Bierz cruciale... winbondow nie znajdziesz nieselektowanych (ktore sa tanie), wiem bo przegladam nowo wystawione memki co godzine... A poazatym na 440 na mem to i cruciale powinny leciec 2-2-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Tak, mozna przekroczyc 250 na 2-2-2-5.Pokaz mi Cruciale 250 MHz 2-2-2-5. hary >> nie wierze ze te GSkille z aukcji nie zrobia 250. Ten watek jest jakis powyginany. Edytowane 24 Czerwca 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 siemma wszystkim sam planuje zakup tych g.skilli na wielbłądach mam zamiar je sciagac ze stanów i własnie też sie wachalem pomiedzy nimi a crucialiami . I mam do was pytannie na jakie oc moge na nich liczyć ( ile tak średnio moga mi zrobic przy dobrych wiatrach :D) . Bo jeśli miala to by być jakas lipa to poczekal bym aż sie te cruciale pojawia w newegg.com.(chodzi mi o z505) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A Ty się już gdzieś nie pytałeś o te cruciale? Z tego co wiem, to UTT kręcą się gorzej niż te "old school", a te g.skille są na utt... Kas się chyba troszkę pomylił, bo te microny nie lubią chyba robić zbyt dużych częstotliwości na CL2. Lubią natomiast robić ponad 250MHz na 2,5-2-2-7 przy napięciu 2,7V.. myrddin669 zrobił 264MHz na 2,5-2-2-7 przy 3V. Pamięci prezentują się aż nazbyt ciekawie i są bardzo wszechstronne. Wg. mnie warto wziąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Srednia UTT wyglada lepiej niz "old skooli" przy zalozeniu ze kosci to 2x512 na A64. Cruciale to tez bardzo ciekawe memki, ale ja wolalbym Gskille. Tutaj macie wyniki Gskilli: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=69055 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=62056 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A Ty się już gdzieś nie pytałeś o te cruciale? Z tego co wiem, to UTT kręcą się gorzej niż te "old school", a te g.skille są na utt... Kas się chyba troszkę pomylił, bo te microny nie lubią chyba robić zbyt dużych częstotliwości na CL2. Lubią natomiast robić ponad 250MHz na 2,5-2-2-7 przy napięciu 2,7V.. myrddin669 zrobił 264MHz na 2,5-2-2-7 przy 3V. Pamięci prezentują się aż nazbyt ciekawie i są bardzo wszechstronne. Wg. mnie warto wziąć. No pytałem pytałem i dalej nie wiem co mam robic czy brac te g.skille na wielbłądach czy te cruciale :mur: acha móglbys mi wyjasnic co rozumiesz pod słowem "old school" :lol: bo nie bardzo zajrzyłem o co ci chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 móglbys mi wyjasnic co rozumiesz pod słowem "old school" :lol: bo nie bardzo zajrzyłem o co ci chodzi :DChodzilo o stare Winbondy (BH-5, BH-6). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Old school - stare wnbondy, produkowane jeszcze przez samego winbonda czyli te sprzed 2004 roku, nie UTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Acha a ja myślałem zawsze ze to UTT to jest jakies rozwiniecie nazwy Winbondów :lol: :lol: bo pare razy sie spotkalem z oznaczeniem np BH-5 UTT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Tzn. w pewnym sensie tak, winbond swego czasu zrezygnowal z produkcji pamieci i sprzedał maszyny sluzace do ich produkcji, czyli BH-5 UTT są pamięciami opracowanymi przez winbonda ale produkowanymi przez innych na urządzeniach od winbonda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Pogmatwana troche ta historia :D :D ale chyba zajazyłem o co chodzi co w dalszym ciagu nie zmienia faktu ze dalej nie wiem co mam zrobic jeszcze teraz weszłem na strone z newegg i patrze a cruciale sa w cenie g.skill :mur: :mur: . Ale chyba jednak zostane przy pierwszej mysli i zdecyduje sie na te cruciale jeszcze teraz jak potanialy B) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...