Malik Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zobczymy czy wyglad idze w parze z wydajnoscia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 I stalo sie. Najgorszy scenariusz. Krocce ktore mialy bez problemu pasowac do tego bloku - NIE PASUJA !!! W tym momencie zaczynam walke z blokiem xc1. Mam juz tego dosc. Skoro u reszty dalo sie to ja tez musze upchac tego xc1. A tak sprawa wyglada z blokiem aqua-computer: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Przeciez pasują... gwintami :lol: Malik spokojnie :] Takie jazdy mam prawie zawsze jak skladam wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 I stalo sie. Najgorszy scenariusz. Krocce ktore mialy bez problemu pasowac do tego bloku - NIE PASUJA !!!(...) :blink: To jakie dwa króćce tam się zmieszczą? Ile ten bloczek kosztował? Plus Nexosa przynajmniej taki, że dało się wkręcić choinki 12/15 mm 1/4'' .... Porównując zdjęcia: Nexos ma chyba większy rozstaw między otworami .... :? Projektant pomyślał. Dopracowany projekt :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zobczymy czy wyglad idze w parze z wydajnoscia :) no i odpowiedziales sobie sam... mowilem wez nexxxusa sprawdzony aa tutaj .. .i co teraz z nim zrobisz ?? aa mniejszych kroccow nie da sie wkrecic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Srodki otworów musza sie znajdowac 20mm od siebie jesli tak jest krocce beda pasowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 :blink: To jakie dwa króćce tam się zmieszczą? (...) Naturalnie "choinki", wtykowe pewnie też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 kup sobie jeden króciec kątowy http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=607 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 kup sobie jeden króciec kątowy http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=607 dokladnie .. imho dobre rozwiazanie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Wlasnie skonczylem. Wkurzylem sie i postanowilem zlozyc w 3h :) Ale oczywiscie kiedy czlowiek robi cos szybko i sam bez pomocy. To zawsze cos nie wyjdzie. Zrabalem mocowanie NB, i teraz mam 45 stopni na nim. Musze znow rozkrecic i sprawdzic co jest nie tak :/ Ale w kazdym razie wszystko dziala :) Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 No, 1sza klasa "ziom" :D, już nie wiem, który blok lepszy, aqua computer czy jednak mate'a, bo wygląda to super! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) A dziekuje bardzo :) Nie popuszcze z tym blokiem aqua :) Update: Idac za wasza rada :) Ale chyba za duzo gwintu wystaje. Jak myslicie ? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Cacy, cacy i jeszcze raz cacy :) Pięknie, gustownie i estetycznie. No ale mając taki sprzęcior trudno chyba cos źle zrobić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 A dziekuje bardzo :) Nie popuszcze z tym blokiem aqua :) Update: Idac za wasza rada :) Ale chyba za duzo gwintu wystaje. Jak myslicie ? jest git jeśli nie cieknie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Juz zamowilem zlaczke od Innovateka :) Wiec jednak aqua bedzie u mnie zamontowana :) Taka sztuke: Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Juz zamowilem zlaczke od Innovateka :) Wiec jednak aqua bedzie u mnie zamontowana :)sorry ale ty czasem nie przesadzasz 3 bloczki na NB (no już 2 :D ) u jeszcze marudzisz pozazdrościć problemow :D <joke> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Moze i przesadzam Kamilu. Ale nie lubie jak kupuje cos co ma pasowac a pozniej jest inaczej. Dlatego stad tyle blokow mi sie nazbieralo :) Ale jak tylko aqua bedzie fajnie chodzic i nie przeciekac :P To ona zostaje. Osobiscie bardziej mi odpowiada wypuszczenie kroccy nad grafa niz pod nia. Poza tym nowy blok na GPU bedzie mozna wtedy spokojnie zainstalowac. XC1 niestety uniemozliwa mi to. Obiecuje, ze to szalenstwo co do ilosci blokow na mojej pulce - sie skonczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 krócce z góry sa ok .. ale te gwinty 1/8 troche dołuja jakby mate zrobil bloczk z kanalami i króccami z góry byloby fajne albo jakby dac krócce pod katam 45* sa takie? czy tylko proste albo 90*? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Niestety sa tylko 90 i proste. Na jutro powinny juz byc u mnie krocce. Wiec dam Wam znac jak to wyglada i czy pasuje :) Moim zdaniem przy tej plycie, lepszym rozwiazaniem jest puszczenie kroccow gora. Moze dlatego ze patrzac na inne plyty glowne - ta dfi ma o trzy sloty nizej pierwsze gniazdo PCIE. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Idac za wasza rada :) Ale chyba za duzo gwintu wystaje. Jak myslicie ?Spokojnie, złączki kątowe nigdy mie sie do konca nie wkręcały. Tak miałem np. z blokiem na gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jak ta zlaczka ktora przyjdzie nie bedzie pasowala to wrzucam ta :) Troche ja przytne w razie czego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 krócce z góry sa ok .. ale te gwinty 1/8 troche dołuja (...)Średnica otworu i kanalików w bloczku porównywalna do średnicy słomki do napoi. Chyba porównywalne z wężykami od CPC :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Dobra dobra, smiac sie kazdy potrafi :) Zobaczymy jak sie spisuje w praktyce. Pipanol-pl jakos nie narzeka. A mowiac szczerze on jedynie moze powiedziec cos konkretnego - gdyz uzywa tego rodzaju bloczek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Co planujesz zrobic z bloczkiem ktory "przegra zawody" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Co planujesz zrobic z bloczkiem ktory "przegra zawody" ?można powiedzieć że jeden z trzech jest w moim posiadaniu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jak Kamil juz wspomnial - jeden juz jest w drodze do niego. Ten ktory przegra pojdzie do "zyda" :) PS. Nowy nabytek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jak Kamil juz wspomnial - jeden juz jest w drodze do niego. Ten ktory przegra pojdzie do "zyda" :)Jakie będą kryteria wyboru i oceny? Nowy nabytek: http://img485.imageshack.us/my.php?image=19sb5.jpg Ten bloczek wyląduje na GPU zamiast dotychczasowego? (BTW ten stary to: Abadon? Pro? Lite? Coś innego?) To zapisz sobie temperatury grafy z obu bloczków. Porównasz wydajność ..... Sam jestem ciekaw jak wypadnie porównanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Ktoś na forum założył taki typ bloku i temp nie były najlepsze, co najmniej nieadekwatne do ceny ;) Ale była tam blisko k. TV czy cuś co sie podobo okropnie grzało więc jestem ciekaw jak tu wypadnie. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Kryteria wyboru beda takie ze bloczek ma byc wydajny :) I sprawiac jak najmniej klopotow :) Mowiac powaznie wygra ten ktory bedzie lepszy wydajnosciowo. Co do bloczku na GPU, tak ten wyladuje na grafie. Dostalem go do testow od firmy PC-TUNING ( dzieki Przemek :) ). A dotychczas na grafie byl blok abadon Pro. Fotki bloku testowego sa w temacie o moim WC: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200790 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (...) Co do bloczku na GPU, tak ten wyladuje na grafie. Dostalem go do testow od firmy PC-TUNING ( dzieki Przemek :) ). A dotychczas na grafie byl blok abadon Pro. Fotki bloku testowego sa w temacie o moim WC: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200790Dostałeś do testów czy kupiłeś? Przed zmianą zrób parę testów na Abadonie. Spisz temperatury w trakcie tych testów. Zamień tylko bloczek na GPU (reszta WC bez zmian) i zrób te same testy, ba tych samych taktowaniach - zrób OC grafy (ba obu bloczkach) wtedy lepiej będzie widać różnicy w temperaturach. I wtedy porównamy wydajność obu bloczków. Bo nie zawsze to co ładniejsze jest wydajniejsze .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...