Skocz do zawartości
Malik

Dfi Lanparty Ut Ultra D + Xc1

Rekomendowane odpowiedzi

I stalo sie. Najgorszy scenariusz. Krocce ktore mialy bez problemu pasowac do tego bloku - NIE PASUJA !!!

W tym momencie zaczynam walke z blokiem xc1. Mam juz tego dosc. Skoro u reszty dalo sie to ja tez musze upchac tego xc1.

A tak sprawa wyglada z blokiem aqua-computer:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I stalo sie. Najgorszy scenariusz. Krocce ktore mialy bez problemu pasowac do tego bloku - NIE PASUJA !!!(...)

:blink:

To jakie dwa króćce tam się zmieszczą? Ile ten bloczek kosztował?

Plus Nexosa przynajmniej taki, że dało się wkręcić choinki 12/15 mm 1/4'' ....

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Porównując zdjęcia:

Dołączona grafika

Nexos ma chyba większy rozstaw między otworami .... :? Projektant pomyślał. Dopracowany projekt :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie skonczylem. Wkurzylem sie i postanowilem zlozyc w 3h :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ale oczywiscie kiedy czlowiek robi cos szybko i sam bez pomocy. To zawsze cos nie wyjdzie. Zrabalem mocowanie NB, i teraz mam 45 stopni na nim. Musze znow rozkrecic i sprawdzic co jest nie tak :/ Ale w kazdym razie wszystko dziala :)

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i przesadzam Kamilu. Ale nie lubie jak kupuje cos co ma pasowac a pozniej jest inaczej. Dlatego stad tyle blokow mi sie nazbieralo :)

Ale jak tylko aqua bedzie fajnie chodzic i nie przeciekac :P To ona zostaje. Osobiscie bardziej mi odpowiada wypuszczenie kroccy nad grafa niz pod nia. Poza tym nowy blok na GPU bedzie mozna wtedy spokojnie zainstalowac. XC1 niestety uniemozliwa mi to.

Obiecuje, ze to szalenstwo co do ilosci blokow na mojej pulce - sie skonczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety sa tylko 90 i proste. Na jutro powinny juz byc u mnie krocce. Wiec dam Wam znac jak to wyglada i czy pasuje :)

Moim zdaniem przy tej plycie, lepszym rozwiazaniem jest puszczenie kroccow gora. Moze dlatego ze patrzac na inne plyty glowne - ta dfi ma o trzy sloty nizej pierwsze gniazdo PCIE.

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Kamil juz wspomnial - jeden juz jest w drodze do niego. Ten ktory przegra pojdzie do "zyda" :)

Jakie będą kryteria wyboru i oceny?

Ten bloczek wyląduje na GPU zamiast dotychczasowego? (BTW ten stary to: Abadon? Pro? Lite? Coś innego?) To zapisz sobie temperatury grafy z obu bloczków. Porównasz wydajność ..... Sam jestem ciekaw jak wypadnie porównanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś na forum założył taki typ bloku i temp nie były najlepsze, co najmniej nieadekwatne do ceny ;) Ale była tam blisko k. TV czy cuś co sie podobo okropnie grzało więc jestem ciekaw jak tu wypadnie.

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kryteria wyboru beda takie ze bloczek ma byc wydajny :) I sprawiac jak najmniej klopotow :) Mowiac powaznie wygra ten ktory bedzie lepszy wydajnosciowo.

Co do bloczku na GPU, tak ten wyladuje na grafie. Dostalem go do testow od firmy PC-TUNING ( dzieki Przemek :) ). A dotychczas na grafie byl blok abadon Pro. Fotki bloku testowego sa w temacie o moim WC: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200790

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Co do bloczku na GPU, tak ten wyladuje na grafie. Dostalem go do testow od firmy PC-TUNING ( dzieki Przemek :) ). A dotychczas na grafie byl blok abadon Pro. Fotki bloku testowego sa w temacie o moim WC: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200790

Dostałeś do testów czy kupiłeś?

Przed zmianą zrób parę testów na Abadonie. Spisz temperatury w trakcie tych testów. Zamień tylko bloczek na GPU (reszta WC bez zmian) i zrób te same testy, ba tych samych taktowaniach - zrób OC grafy (ba obu bloczkach) wtedy lepiej będzie widać różnicy w temperaturach. I wtedy porównamy wydajność obu bloczków. Bo nie zawsze to co ładniejsze jest wydajniejsze ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi