Skocz do zawartości
Nick126

Aparat - Trudnosci Z Podłaczeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pożyczyłem aparat i chce zrzucić zdjęcia na mój komputer. Podłaczam usb, aparat i nic. Daje dodawanie sprzętu - nic. Dodawanie aparatu - nic. Co mam zrobić zeby móc wrzucic zdjecia??

prosiłbym o kontakt na gg:5935206

albo tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy jeszcze jaki to aparat i czy nie potrzebuje zainstalować sterowników/oprogramowania (np. moj stary Aiptek nie byl wykrywany przez xp sp2 jako dysk wymienny dopóki, dopóty nie zainstalowałem oprogramowania od niego, a moj nowy Olimpus jest od razu wykrywany jako mass storage device)

Edytowane przez Albi_On

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. czy usb działa? (inne urządzenia działają na tym usb?)

2. czy w "moj komputer" pojawił się nowy dysk?

3. czy aparat pracuje w trybie dysku czy w trybie kamery?

jeśli to nie jest jakaś straszna tajemnica to warto podać też model aparatu, ktoś na forum może mieć taki model i znać rozwiązanie problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś problemy z aparatem klienta. Okazało się, że gniazdo od kabla usb w aparacie było wyrobione. Niestykało i trzeba było wpięty kabel tak "chwiać" na boki, żeby w którymś położeniu zaskoczył. Niestety najtańszym wyjściem okazał się zakup czytnika kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi