Skocz do zawartości
Gość evo4

Microsoft Windows 2003 R2 Eng Enterprise I 64bit

Rekomendowane odpowiedzi

otóż mam problem z tym windowsem. Konkretnie chodzi o Windows 2003 R2 ENG 64Bit do którego raczej sterowników do Ati radeon, nForce 3 250, dlink 510 lub realtek sieciowa nie ma(będzie).

Więc zapytam o tę wersję Windows 2003 R2 ENG Enterprise: czy normalne sterowniki z win XP bedą działąć pod tą windą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha dizeki, to jednak wezmę tę zwykła nie 64 bit, ponieważ do mojej sieciowej Dlink 510 albo zależy jakie stery wgram aktualnie zainstalowałem do niej stery od realteka i smiga nie ma zawieszek, ale nie wiem czy te od realteka pod 64 bit będą działać pod XP 64 albo 2003 64, otatecznie wezme zwykłego enterprise 2003 podobno lepiej śmiga od XP Pro ; ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<lol1234456789 tyle kosztuje ? a i tak zrezygnowałem z niego, chociaż miałem go przez moment i powiem że NET mi cisnął jedna pędkością kb/s ze stronki w momencie kiedy sprawdzałem prędkość netu cisnęło po 60 kb i nie spadało ; ] co na mojej radiówce 256 kbps co, jest nie real -- chociaż ostatnio odblokowałem porty i śmiga szybciej, ale do tematu ten windows jest naprawdę dobry,

Edytowane przez evo4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek, to przeczytaj TO!

Następnie przestań używać zwrotów w stylu "zassałem Windows", bo może się to dla Ciebie źle skończyć. Polecam wyedytowac posty...

A może ma stąd http://www.microsoft.com/windowsserver2003...al/default.mspx ?

Czemu od razu mówicie Mu , że ukradł?

Mógł też kupić gazetkę ("Komputer świat" chyba) tam masz na płycie triala na 180 dni.

Ja mam z microsoftu zarejestrowałem się u nich i "zassałem Windows" , też mi powiesz, że kradnę?

Nie mam na celu nikogo obrażać, tylko rzuić trochę światła na sprawę.

Piractwo nawet na użytek domowy jest złe. Jeśli ktoś sie postara może mieć legala. Piractwo można jedynie ukrucić uświadamianiem, a nie zakazywaniem.

Pozdrówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No patrzcie go - początkujący a już pyskuje ;)

Sam zassałem swojego 2003 z tej strony. Haczyk w tym, iż nie wiedziałem, że wersja 2003 jest nadal dostępna, skoro minęło 3 lata od premiery i teraz do pobrania jest Vista.

Poza tym:

- nic nie pisał o źródle

- nie przypominam sobie, aby był wybór wersji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam od razu puskuje ;) nowy to też trochę względne ;) więcej czytam niż pisuję:)

Spojrz na górę strony. "Thank you for your interest in evaluateuating Windows Server 2003 R2 and Windows Server 2003 with SP1 for Itanium-based Systems. Trial software for 32-bit and 64-bit versions is available in English for a 180-day evaluateuation."

Czyli jest wybór wersji :)

Fakt popełnił bład nie podając źródła, ale może trzeba rozgłośnić sprawę, że można być legalnym i używać windowsa za free.

MS mnie także zaskoczył tym, że nadal udostępniają triala. Co dziwniejsze pobrałem go, na te same dane co kiedyś zwykłą wersję. Widać można testować każdą nową. Mam nadzieję, że wyjdzie SP2, zanim skończy mi się ta licencja. Może wtedy znów uda się go pobrać. :lol2:

Pozdrówka i bez urazy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś właśnie dostałem na maila spam, który reklamował nowy numer PC World Computer (czyli "Komputer świat" wspomniany przez przedmówcę). Piszę o tym dlatego, iż dają tam właśnie tą wersję 2003, o której tutaj mowa. Dlatego zanim ktoś zacznie dobijać się do serwerów MS, to może warto się zastanowić nad troszkę szybszym i mniej stresującym rozwiązaniem. Dodam jeszcze, że gdy MS udostępnił Vistę Beta 2, to ciężko było się "wryć" do kolejki.

Edit:

Jak ja pobierałem, to była to ta poprzednia wersja (też na 180 dni). Czym różni się R2 od tej starej? Podstawowe pytanie: czy jest szybsza?

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko, bo ja jak instalowałem to tylko z jednej instalowało, moje zdanie: druga CD jest po to chyba aby dograć składniki tej windy na full aby to był tylko windows do serwera prznajmniej tak uważam. A i żeby normalnie z niego korzystać aby był dźwięk itd. czyli poprostu normalny system użytkowy trzeba tęż parę opci wyłączyć ale to już nie ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale powiem wam żez XP'ka niedługo będą rezygnować i będą się przerzucać na 2003 ! tylko giery ; / za każdym razem trzeba je przerabiać w pliku .msi ale to tylko niektóre,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem go ale podczas instalacji nie wykrył mi 3 partycji a kiedy pozgrywał co miał wgrać i ładowanie do instalacji to zaczął skanować i mi wywalać pliki z tej niewidzianej partycji (E:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak bardzo, Po podłączeniu do netu juz w chwili uruchomienia złapie 2 robale...

:blink: 2k działa bez antyvira/firewalla i nic nie łapie. Taka jest opinia Devila który potrafi zoptymalizować go tak że aktywne procesy policzy na palcach jednej ręki. Jak zarzucić nawet darmowego Outposta, 2k jest nietykalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi