pmp Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ja ostatnio wyslałem padnięty LCD do brna. Wrócił za 6 dni z wymienioną matrycą, ładnie zapakowany, bez dodatkowych uszkodzeń. Nieźle. izzi: wysłałem monitor bez nogi (bo ten akurat wisi na ścianie), i kabli itp, i było ok. analogicznie pewnie z laptopem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izzzzi Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Dzięki za odpowiedzi - jutro wysyłam do Brna. Zobaczymy ile im to zajmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) nie ma problemu, jak tak wlasnie wysylalem swojego, goly laptop z wyciagnietym dyskiemHmm... 2 razy dzwoniłem i 2 razy usłyszałem , że dysk musi być ... nie pomogło tłumaczenie , że padła nagrywarka (i tylko nagrywarka - nie czyta, nie zapisuje ) i nie mogę sobie zrobić backupu danych ... pani sugerowała żebym sobie nagrywarkę na usb kupił ;-))) ... na razie nie wysłałem ... najchętniej bym posłał sam napęd ale takiej opcji nie przewidują ... Czy wysyłałeś bez dysku po wcześniejszym uzgodnieniu ? czy w "ciemno" ? Edytowane 3 Września 2006 przez Vonda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Hmm... 2 razy dzwoniłem i 2 razy usłyszałem , że dysk musi być ... nie pomogło tłumaczenie , że padła nagrywarka (i tylko nagrywarka - nie czyta, nie zapisuje ) i nie mogę sobie zrobić backupu danych ... pani sugerowała żebym sobie nagrywarkę na usb kupił ;-))) ... na razie nie wysłałem ... najchętniej bym posłał sam napęd ale takiej opcji nie przewidują ... Czy wysyłałeś bez dysku po wcześniejszym uzgodnieniu ? czy w "ciemno" ? zapytalem sie goscia czy moge bez dysku, wiadomo rzecz delikatna a dane prywatne, typ powiedzial ze z zasady wolą z dyskiem bo cos tam cos tam, ale jak sie upre to se poradze, a tez reklamowalem dvd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 zapytalem sie goscia czy moge bez dysku, wiadomo rzecz delikatna a dane prywatne, typ powiedzial ze z zasady wolą z dyskiem bo cos tam cos tam, ale jak sie upre to se poradze, a tez reklamowalem dvdrozumiem - Tobie się udało - innym nie koniecznie BTW - czyżbyś też miał DVD Philipsa / QSI ? na co Ci wymienili ? - bo chyba nie naprawiali napędu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 rozumiem - Tobie się udało - innym nie koniecznie BTW - czyżbyś też miał DVD Philipsa / QSI ? na co Ci wymienili ? - bo chyba nie naprawiali napędu ? szczerze mowiac nie wiem co mialem, a wymienili na pionieera, stary sprzet przestal dzialac niejako z mojej winy, bylem ciekaw czy slotowy naped poradzi sobie z 7cm plyta cd - nie poradzil sobie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Witam :) Powiem tak: dlugo zwlekalem z tym zeby wyslac mojego TM do Brna, ale w koncu dostalem z roboty IBooka (POLECAM) i moglem sobie wyslac lapka. Wyslalem w srode a dostalem go z powrotem po prawie tygodniu we wtorek. Wymienili obudowe matrycy, ktora pekala (wada fabryczna), a do tego nagrywarke ktora nie nagrywala pod Debianem, a pod Winda tak - z Philipsa na Piooniera :) Naprawde dzialaja szybko i precyzyjnie. Jesli ktos jeszcze ma watpliwosci co do tego serwisu to juz nie warto :) Pozdrawiam Kamyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Ja zwlekam ale wkońcu będe musiał wysłać bo 2 rok gwary się skończy. Możesz napisac w punktach w skrócie gdzie dzwonić, co załatwić żeby sprawnie lapka wysłać do nich?? Będe wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) A wiec tak: przygotuj sobie numer seryjny laptopa (pod spodem lapka/badz na kartonie(jesli jeszcze masz)) oraz date zakupu, a nastepnie zadzwon do nich na infolinie. Przyjma twoje zgloszenie i nadadza Tobie numer zgloszenia. Wtedy dzwonisz do UPS-u aby zamowic sobie kuriera (pamietaj ze wydzial UPS - miedzynarodowych przesylek). Kiedy kurier przyjedzie dasz mu lapka najlepiej w kartonie do tego ksero dowodu zakupu, oraz kartke z haslami na system jesli masz jakies. Usterki mowisz przez telefon wiec nic nie musisz pisac. Podczas rejestarcji przez telefon ktos wysle tobie z Acera maila z tym co dokladnie musisz zrobic i wydrukowac pdf-a od nich i dac kurierowi :) i to wszystko :) Jesli bedziesz mial jakies pytania: WAL smialo :) postaram sie pomoc Edytowane 25 Października 2006 przez Kamyk_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Dzięki. To jeszcze bym poprosił o numery telefonów: infolinie i UPS bo masz je zapewne pod ręką. Infolinia jest po polsku?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Numer infolini: 0801080650 - ale na stronie jest tez napisane :) lepiej sprawdz bo moglem sie pomylic :) z pamieci podawalem. A numer do UPS to moge tobie podac ze Szczecina :) ale chyba to ciebie nie interesuje :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugidll Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) czy ktos mi moze powiedziec, czy jest serwis acrera w awrszawie albo wogole gdzies w Polsce, czy nadal tylko w brnie? Edytowane 5 Listopada 2006 przez dlugidll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinza Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 w polsce był BLASC ale oni już nie mają autoryzajcji, a po za tym wysyłaj bez obaw do Brna!!! mój był w serwisie 5 dni i wszytko naprawili i nie ma teraz żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Dokladnie!! Nie ma problemu z Brnem :) Nie ma co sie zastanawiac:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 musze pochwalić serwis acera. Miałem pęknięcia na zawiasach górnej pokrywy(tej srebrnej) i dvd źle nagrywała i miała problemy z czytaniem. Pan z Vobisu powiedział, że dysk musi być , więc zgrałem cały swój profil i od nowa zainstalowalem windowsa. Oddałem laptopa i za 5 dni telefon do mnie, ze laptop już przyszedł. Każdy zakamarek był wyczyszczony, oczywiście reklamacje uwzględnion. Wszystko pięknie i ładnie, czas oczekiwania pewnie taki sam jakby był to serwis w Polsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duster Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Orientujecie sie moze jak wyglada sprawa naprawy pogwarancyjnej? Mam swojego 1681WLMi juz trzeci rok, a pekniete zawiasy zauwazylem jakies pol roku temu (prawdopodobnie sa od dluzszego czasu). Zaczynam sie jednak martwic, bo kiedys przy otwieraniu wyrwe matryce i bedzie po herbacie <_< Mial ktos przeprawe z peknietymi zawiasami po gwarancji? Uwzglednia to jako wade fabryczna i zrobia za darmo, czy mam sie nastawiac na jakiesz koszta? Jesli kaza placic, to jakies kwoty mozna sie spodziewac? Infolinia anglojezyczna czy mozna po naszemu? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Mial ktos przeprawe z peknietymi zawiasami po gwarancji? Uwzglednia to jako wade fabryczna i zrobia za darmo, czy mam sie nastawiac na jakiesz koszta? Na koszta sie nastaw.Mam nadzieje ze sie nie przerazisz.Niektorzy producencki matryce z ramka,tasma i obudowa traktuja jako calosc :( Nie wiem jak u acera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 OK, zgłosiłem popękane zawiasy i szwankująca nagrywarkę. Nawet pozwolili wyjąć dysk twardy :) Czekam na maila z pdf-em do wydruku juz ponad godzine. To normalne?? Czy gość przyjmujący zlecenie pomylił się w mailu :(?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ja w swoim lapie świeżo po zakupie wymieniłem RAM. Po jakimś czasie coś siadło- myślałem na 100%, że to grafa. No to pojechał do Czech na naprawę. Po jakimś czasie przysłali jakąś ofertę cenową i tu wielkie zaskoczenie- siadł RAM (1 kość 512MB). Koszt całej operacji (z transportem itd.)- jakieś 650zł!!! I najlepsze- wymiana- 90zł (tj. kręcenie trzech śrubek, klapka i przełożenie pamięci), RAM- (512MB, Kingston DDR-333- i to nawet nie 400)- uwaga- 430zł (bez VATu)! Za co? U nas można to kupić za 170-200zł z VATem. Komu oni wciskają ten kit? Co ja- kretyn jakiś? Wprawdzie nie sprawdziłem RAMu- przyznaję, ale takim idiotą, żeby płacić pół tysiąca do czegoś, co mogę mieć za darmo, to nie jestem. Zarobili na mnie 110zł (z czego połowę firma kurierska). Lap wrócił, w ostateczności RAM został wymieniony w ramach gwarancji w Vobisie (nie polecam!!!), a reszta wydarzeń to już inna makabryczna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 OK, zgłosiłem popękane zawiasy i szwankująca nagrywarkę. Nawet pozwolili wyjąć dysk twardy :) Czekam na maila z pdf-em do wydruku juz ponad godzine. To normalne?? Czy gość przyjmujący zlecenie pomylił się w mailu :(?? Po jakim czasie zjawił się w twoim domu kurier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Witam, Nie wiem od czego to zalezalo w przypadku OskaR-a, ale u mnie po telefonie do serwisu mail pojawil sie w kilka sekund, kurier przyjechal wtedy kiedy sie z nim umowilem. Poniewaz do nie serwis w brnie wysyla kuriera, tylko oni wysylaja maila z listem przewozowym i z numerem do UPS-a. Ty dzwonisz do nich i sie umawiasz kiedy kurier ma przyjechac. W moim przypadku wymiana obudowy matrycy oraz nagrywarki trwala - calosc 4 dni robocze. Jednak ja wysylalem w srode, wiec dopiero dostalem z powrotem laptopa w poniedzialek. Moim zdaniem najlepiej wysylac w poniedzialki, poniewaz wtedy jest szansa ze dojdzie w tym samym tygosniu z powrotem. Pozdrawiam Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Kamyk_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) No jeszcze sie nie zgłosił bo niemam maila od serwisu z listem przewozowym i niedzwoniłem do kuriera. Dzisiaj będe drugi raz dzwonił i znowu pewnie z 15 min posłucham sobie piosenki aż ktoś sie odezwie. Już na starcie same problemy, jak nie po podaniu wszelkich informacji zawiesił im się system i musiałem od nowa wszystko podawać to teraz znowu mail pomylony. Ehhh Ciekawe co Brno wymyśli jak już dojdzie do wysłania. Też mam ram zmieniony na 1GB i dysk na seagata. Dysk pozwolili wyjąć więc luzik, a ram zamienie spowrotem na orginalny. __dopisane__ Tak jak myślałem, email pomylony. Jutro laptopa wysyłam i mam nadzieje że raz dwa wróci :). Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Luki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 No i 29 stycznia około południa kurier zabrał mi sprzet. Wczoraj 2 lutego w godzinach nocnych (23:00) sprawdziłem status naprwy i, pisało że już wysłany. Na stronie UPS-a pisało ze jeszcze w Czechach jest, dziś rano od 8:54 już w Katowicach był. Do Częstochowy niedaleko :), jeszcze dziś powinien dotrzeć, jak nie to w poniedziałek. Reklamacja zawiasów i szwankującej nagrywarki. Co naprawili i jak oraz co popsuli okaże sie niebawem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Co się działo z twoją nagrywarką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Długo nagrywała płyty DVD, ostatnio nawet niepotrafiła odczytać naganych przez siebie płyt. Upgrade biosu nie pomógł. Chciałem zrobić downgrate ale się nie dało :). Więc przy zgłoszeniu mówie co jest a gość mówi że pisze problemy z nagrywarką. Czy wymienią (mam nadzieje) to sie okaże w poniedziałek. Bo niestety, lapek utknął w Katowicach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) No to własnie rozpakowałem sprzęt. Opakowanie to samo, w rapoircie naprawy napisali że obudowa wyświetlacza wymieniona, napęd wymieniony. Po rozpakowaniu rzeczywiście, cała obudowa wyświetlacza nóweczka, napęd tez inny, jaki, jeszcze neiwiem, jak odpale go to dopisze tu do postu. Czyli w pełni polecam serwis w brnie. Szybko i sprawnie przeprowadzona naprawa. __dopisane__ Napęd to LiteOn DVDRW SOSW-852S. I gra muzyczka :D. Edytowane 5 Lutego 2007 przez Luki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinoo333 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam...W moim lampku padła nagrywarka ,która już ma dosyć wypalanek a toczki czyta tylko jak jej się chce następnie coś się zacina klawiata raz po raz ale zawsze i to od nówki a trzecia sprawa to lewy przycisk lubi się blokować......masakra. Możecie mi powiedzieć ile trzeba czekać za powrotem sprzętu ...........?????????????? i najchętniej wyciągną bym twardego. odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Witam...W moim lampku padła nagrywarka ,która już ma dosyć wypalanek a toczki czyta tylko jak jej się chce następnie coś się zacina klawiata raz po raz ale zawsze i to od nówki a trzecia sprawa to lewy przycisk lubi się blokować......masakra. Możecie mi powiedzieć ile trzeba czekać za powrotem sprzętu ...........?????????????? i najchętniej wyciągną bym twardego. odpTego to nawet najstarsi górale nie wiedzą, ale pewnie z 14 dni. Musisz wysłać cały komputer. Edytowane 26 Lutego 2007 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Wystarczy przeczytać kilak postów wcześniejszych. Obecnie Brno wyrabia sie w tydzień oraz śmiało możńa wysłac bez twrdziela, tzreba to tylko zgłosić na infolinii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu999 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Jaki tydzień odemnie kurier odebrał sprzęt 14-02-2007 w Brne był rano 16-02-2007 po tygodniu dopiero zmienił się status naprawy na "W trakcie naprawy".Ciekawe ile jeszcze będę czekał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...