Skocz do zawartości
adamzi

Czy Warto Teraz Am2 Czy S939?

Czy waro teraz am2 czy s939?  

122 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy waro teraz am2 czy s939?

• am2
      19
    • am2, ale za jakis czas
      56
    • s939
      41
    • nie wiem
      6

Rekomendowane odpowiedzi

postanowilem rozwiklac ta kwiestie za pomoca sondy bo ja nie moge sie zdeycowac ciagle :)

glosujcie i piszcie swoje zdanie :)

raz jestem zdecydowany na am2 raz na s939

i moze ta ankieta mnie przekona :)

dodam ze bral bym gdzie 2 tygodnie

Edytowane przez adamzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej poczekać na conroe ?? Jaki sprzęt masz teraz ? Ja sam mam płytke na s939 i niedługo zmieniam ją... na inną na s939 ;) lepsze rozeznanie czy warto czy nie warto będzie dopiero po premierze conroe... wiele osób ze stajni AMD się przesiądzie na Intela prawdopodobnie... Ja na Twoim miejscu bym poczekał po prostu... chyba że Ci sie śpieszy to możesz brać AM2, zawsze to bardziej przyszłościowe

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak napisalem w innym topicu jesli chcesz zmienic kompa na "wczoraj" to tylko i wylaczeni socket 939, AM2 na dzien dzisiejszy jest lipne...

z drugiej strony Conroe za rogiem... jednak czy starczy Ci kasy na niego to nie wiem

nie rozumiem tego na wczoraj o co Ci chodzi?

mam teraz p4 s478 + radeon 9200 agp i max 900 na nowy proc i mobo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mnie pamiec nie myli to najtanszy Conroe bedzie kosztowal cos kolo 180$ a to malo nie jest... plyty pod intela sa tez znacznie drozsze niz te pod AMD

a biorac za 2 tygodnie lepszy s939 czy nowy "niby super'' am2 ?

na s939 jest lepszy proc za tasama kwote calkowita :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mnie pamiec nie myli to najtanszy Conroe bedzie kosztowal cos kolo 180$ a to malo nie jest... plyty pod intela sa tez znacznie drozsze niz te pod AMD

No właśnie, mało to nie jest, tym bardziej że u nas cene w dolarach beda przeliczac na euro w stosunku 1:1 + marże ze sklepów... pewno z patyka bedzie proc kosztowal albo niewiele mniej. Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

a biorac za 2 tygodnie lepszy s939 czy nowy "niby super'' am2 ?

na s939 jest lepszy proc za tasama kwote calkowita :)

Poczekaj te dwa tygodnie. Przez ten czas zdązy kilka osób nabyć AM2, moze ukazą sie jakies lepsze testy. Jak narazie to obstaje za 939.

Mobo najlepiej Asrock Dual Sata2, poniewaz ma AGPP i PCI-E. Narazie bedziesz mugł uzywac swojego radeona, a jap pozbierasz kase to kupisz cos na PCI-E. Jest dobra do OC, wydajna i stabilna. Oczywiscie tania. Około 210zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście bym narazie się nie pakował w AM2. To nie zając więc nie ucieknie. Niech się lepiej zaklimatyzuje i wówczas pomyślimy nad nim. Mój znajomy już się zaopatrzył w tą platforme i z tego też powodu przeżył pierwsze problemy z pamięciami. Dokładnie nie wiem o co biegało ale pamiątki gryzły mu się z mobo. Wniosek z tego taki że to wszystko jest jeszcze w fazie testów i można sobie nieźle nerwy poszarpać. Dlatego ja wybieram S939 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście zaznaczyłem opcje ''am2, ale za jakis czas'' na dzień dzisiejszy platforma ta nic konkretnego nie pokazała poza wsparciem dla ddr2 a wiec jesli teraz wymieniac PC to na s939 a pózniej jak wyjda procki 65nm to pomyśleć o am2 :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeszcze 3 droga-pare tygodni poczekać na tańsze mobo "conroe ready" i kupić celka cedar mill- na tych 4.5-5 ghz jest to już całkiem wydfajne. II kwartał 2007 conroe l-pewnie nowe celki to będą- 512kb kaszy 1 jajko...

A jak nie 2 jajkowego od razu... Ja przynajmniej własnie o czymś takim mysle.... Na razie sprzedałem s754 i kosze sie na durniu 650 do wrzesnia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tygodni...oczywiście chodziło mi o tańsze niz te po 1k...

niestety ale pod conrioe mobacza za mniej niż 600zl dobrego do o/c raczej szybko sie nie dorwie...

I to jest największy problem. Jak na AM2 wyjdą tanie EPoXy lub nieskończone DFI to za 600zł bedzie mozna płyte i proca kupić :lol2: a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bez przesady-sam sęp 300+ to ok 320zl do tego mobo wieć nie rpzesadzajcie :wink:

no i conroł zje amd..ale fakt cena bobo o dobre 300zl podraża koszta platformy na intelu <_<

Jakos core duo (32 bit) nie chce zjadac AMD pomimo ze jest (tylko na zamowienie)

Niby procesor dostepny i mobo tez ale cena cienkiego zestawu t2300 (1660 MHz) plus mobo Asus N4L-VM DH

to razem ponad 1700 zl

Nawet dzisiaj X2 3800+ razem z mobo jest tansze i do kupienia od reki.

Niby dlaczego z core 2 duo ma byc lepiej z dostepnoscia niz z core duo ?

Ten conroe to pewnie bedzie u nas do kupienia w sklepie za rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wogóle będzie :lol: Może zakażą sprzedaży w naszym pięknym kraju (nigdy nie wiadomo co wymyślą) :lol:

hehe, racja, przecież z Sempronami 939 tak było...wiadomo, po co tańsze procki sprzedawać, przeciez w Polsce kazdego stać na conajmniej X2 3800+ :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

jak dla mnie "Jakis czas" to oznacza conajmiej dwa miechy.

Narazie zdecydiwanie 939 i dual sat2 :D sam mam i sie ciesze. Ale procek jest Assambled IN CHINA. Mało takich jest, ale na wc na 2850mhz 1,55V 2H stabilnie, własnie go testuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie "Jakis czas" to oznacza conajmiej dwa miechy.

Narazie zdecydiwanie 939 i dual sat2 :D sam mam i sie ciesze. Ale procek jest Assambled IN CHINA. Mało takich jest, ale na wc na 2850mhz 1,55V 2H stabilnie, własnie go testuje :D

A co to za róznica czy Assembled In CHINA czy in Malaysia...nie ma zadnej zależnosci w o/c. Co do płyty, jezeli ma się wiecej kasy to nawet nie warto patrzeć na tego Asrocka (nie mówie ze jest zły!), bo za 350zł mozemy kupic dobrego epoxa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi