Skocz do zawartości
Gość lechu1777

Głośniki Na Ognisko

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lechu1777

Witam. Potrzebuje małe głośniczki które nie potrzebują 220V tylko podłącza się je jak słuchawki do minijacka np. telefonu,mp3 playera. Chce żeby grały ładnie i czy to jest możliwe? Albo mogą być na baterie, sam nie wiem czy to ma sens. Może lepiej kupić pod 220V jakies zdeczka lepsze i podlaczyc pod 3-4 te większe baterie (ten sposób juz wyprobowany)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Potrzebuje małe głośniczki które nie potrzebują 220V tylko podłącza się je jak słuchawki do minijacka np. telefonu,mp3 playera. Chce żeby grały ładnie i czy to jest możliwe? Albo mogą być na baterie, sam nie wiem czy to ma sens. Może lepiej kupić pod 220V jakies zdeczka lepsze i podlaczyc pod 3-4 te większe baterie (ten sposób juz wyprobowany)?

Na ognisku nie potrzeba głośnikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie jestem audiofilem - chce jakieś głośniki za hmm 30zł? Może zwykłe komputerowe? Przerobić je na baterie to wielkie i włożyć ze 3? Już taki sposób dałem z kumplem raz na głośniki 2+1 Tracer i grało jakieś 6godzin przynajmniej i całkiem głośno. 50zł za te od iPoda to zdzierstwo i lipa.

Mam bumboox ale sie zniszczy za szybko na piachu itd.

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie mam 18 lat ;)

Jakbym miał to bym sie nie piepszył i zrobil impre w chacie albo gdzies ;)

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

No własnie tak myśle, jakbym miał ciągnąc kabel to jakies 15km by starczyło :D :D :D Co do ogniska to ognisko to ognisko nie ognisko bez ogniska (beka :D ) Tracery grały wporządalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

No niby też good, ale za dużo roboty, chyba pod baterie będzie git, a na wieksze imprezy kumpel ma coś co wytwarza prąd 220V po wlaniu paliwa :P Dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobny problem i rozwiazałem go tak:

-stare głośniki samochodowe

-akumulator

-pudło zbite z dykty

Całość połączona do tak zwanej przysłowiowej "kupy" :)

Jedyna wada to znacząca waga. Ale ogniska są niedaleko więc można to ścierpieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi