lukk_ Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 no właśnie mam pytanie..dziś połączyłem sobie lapka z kompem RJ'tką..troszke sie namotałem, ale w końcu okazało sie że firewall nie puszczał..No ale nieważne "problem" mam taki, iż jak klikne "Moje miejsca sieciowe", a następnie "Wyświetl komputery grupy roboczej" to mi i na kompie i na lapku pokazuje tylko LAPKA :? PC zanikł (przez chwilke mialem, ale co z tego jak "katalog" był pusty) siec działa, zrobiłem sobie we wł. stałe ip (***,***,***, 01 i 02, maska 255.255.255.0), zrobiłem skrót na pulpicie kompa do lapka (i vice versa) i wszytsko smiga :) tylko "niepokoi mnie dlaczego" tylko lapek jest jakby widziany?? (a tak btw. da się wywalic połączenie sieciowe i zrobic wszytsko od nowa?? bo może cos namieszałem gdy nie wiedziałem dlaczego mi sieć nie działa a okazał się to firewall) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Spróbuj zamapować na stacjonarnym jakiś udostepniony folder z lapka podając bezpośrednią ścieżkę do udostępnienia. Sprawdź czy nie blokuje Antywir, FW i zapora windowsowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Spróbuj zamapować na stacjonarnym jakiś udostepniony folder z lapka podając bezpośrednią ścieżkę do udostępnienia. Sprawdź czy nie blokuje Antywir, FW i zapora windowsowa. hmmmmm ale to nic nie pomogło na mój problem :) dało to tylko to że ten folder pojawił sie w Mój Komputer :? Skonfigurowałem jeszcze raz sieć na Kompie i nadal nic nie pomogło :? oczywiście grupy robocze maja takie same (DOM) cały czas tylko jest widoczny lapek w tej grupie a komp nie :? a może to wina tego że na kompie mam XP PRO, a na lapku XP HOME?? Antywir nie blokuje raczej (choc sprawdze), FW też nie, zapora wyłaczona :? a może olać to?? najważniejsze że sieć śmiga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Windowsy XP już jakoś tak mają, że mimo , że sieć działa (mówie o grupie roboczej) to w otoczeniu sieciowym nie widać kompów. Wyjściem jest wyprowadzenie bezpośrednich skrótów do poszeczególnych maszyn. Ewentualnie możesz pokombinować z konfiguratorem sieci, ale ogólnie ciężko jest zmusić XP, żeby pokazywał kompy w otoczeniu sieciowym... Edytowane 17 Czerwca 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Windowsy XP już jakoś tak mają, że mimo , że sieć działa (mówie o grupie roboczej) to w otoczeniu sieciowym nie widać kompów. Wyjściem jest wyprowadzenie bezpośrednich skrótów do poszeczególnych maszyn. Ewentualnie możesz pokombinować z konfiguratorem sieci, ale ogólnie ciężko jest zmusić XP, żeby pokazywał kompy w otoczeniu sieciowym... no i dzięki :) takiej odpowiedzi niejako oczekiwałem ;) bo już myslałem, że coś źle robie i nie dało mi to wczoraj prawie spać :P taki mam głupi charakter że jak coś mi nie wychodzi tak jakbym chciał, to nie moge przestać o tym myśleć :P ale teraz już wiem że nie ma co się tym przejmować. najważniejsze że wszytsko działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...