Skocz do zawartości
Farid

Usb I Acer Aspire 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiec chciałem wydrukowac pewne dokumenty na acerze aspire 3000.Podłaczyłem drukarke hp deskjet 940c przez usb i zainstalowałem stery do niej, jednk pojawił sie problem poniewaz laptop nie widzi podłaczonej drukarki spowodu braku sterownikow do usb, i tu pojawił sie problem bo nie moge znalesc sterow do usb jest tylko do wifi, acermenager (matryca), acergridvista (nie mam pojecia do czego to jest), amdcpudriver, audio, ezdockmodem (cos do medemu chyba ehh.gif ,lan,launchmenager,modem.touchpad i vga ale usb brak.

Dzicy pliz pomorzcie bo do jutra muszę to zrobić. ehh.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj usunąć wszystko co jest w Menadżer Urządzeń->Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i uruchom jeszcze raz system. Windows powinien automatycznie wgrać sterowniki od nowa. Zawsze pozostaje reinstalka systemu.

Edytowane przez Azazel85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mialem taki problem z moja aceroza

pomogla... wymiana plyty glownej czyli to co serwisanci acera lubia najbardziej

wejdz prosze na strone acera i poszukaj na ich ftp sterownikow do swojego modelu. raczej nie powinno byc sterownikow do usb. w zamian powinien byc sterownik chipsetu ktorego windows nie wykrywa automatycznie.

przed wizyta w serwisie oczywiscie zgadzam sie z przedmowca - wgrac windowsa na nowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Pozwole sobie odgrzebać. Minęły dwa lata, a ja dalej z tymi samymi problemami.

Mam własnie taki Acer 3003LMI i dokładnie tensam problem

ale hu.. tam z usb

jak włączam system to przestaje mi działać mysz i klawa

system żre 30% i wszystko stoi

cóż to może być?

EDIT: Dobra dzięki, prob sie rozwiązał. USB zainstalowało się samo po update do SP2, a zwisy kursorów (systemu) były spowodowane niesprawną baterią. Wyjąłem baterie i jak ręką odjął.

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi