ryto Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Witam kupiłem ostatnio płytę MSI 865 Neo2-S i procek P4 2,4Mhz HT Northwood seria SL6WF. Do tego muszę dokupic jeszcze pamięc. Aktualnie mam forsę na max 512Ramu (czyli ok. 150zł). Co zrobilibyście w mojej sytuacji? Czy zakupić 2x256 w dualu czy może 1x512? Ale nie wiem kiedy będę mógł dokupic drugie 512 - moze to być za 3miesiące albo za rok... Poza tym drugie 512 bedzie z innej serii co oznacza, ze moze nie dzialac w dualu... Co wybrac? Czy dual 2x256 CL 2.5 bedzie szybciej pracowało niż 1x512 CL 2.5. Czy moze jednak 1x512? I jeszcze jakiej marki kupic pamięc? W grę wchodzą producenci ze sredniej pólki czyli Kingston, Twinmos, Goodram. Nie jestem hardkorowym overclockerem ale z tego co wiem procek, który mam, niezle się podkreca, wiec chciałbym mieć równiez pamięci, które jednak na normalny o/c są podatne ;-) Geil czy Hynix albo Corsair są raczej za drogie... pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 jak intel to tylko dual , chociaz jezeli masz zamiar grac to 1gb obecnie to minimum . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryto Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 ja nie gram. głównie używam aplikacji itd (np. photoshop)... a płyta rzeczywiscie na chipie intela 865PE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Kup 2X256 uzywane z gwarancja O/C na allegro/forum tego pelno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryto Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 ok czyli jednak dual 2x256. thX za pomoc. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 a photoshopy i ogolnie programy do grafy to raczej potrzebuja ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) a photoshopy i ogolnie programy do grafy to raczej potrzebuja ramuTak ale ryto nie ma kasy na wiecej niz 512MB dlatego tez pozostaje mu tylko 2X256 bo 512 w jednym kanale mija sie z celem. Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Bierz te 2x256, ogólnie napewno będzie lepiej niż na jednej kości 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryto Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 ok juz zakupilem twinmos 2x256 na kosciach m.tec. poki co powinno wystarczyc - jak bede mial wiecej kasy to sprzedam te i kupie 2x512. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...