dax Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Witam. Niedawno skończyły się moje problemy ze sprzętem, wreszcie wszystko jest nowe i piękne icon_smile3.gif Jako jednak, że zazwyczaj nie zadowalają mnei standardowe chłodzenia, zastanawiam się nad zmianą boxowego zestawu (s.939) na coś innego. Przeszukałem trochę sieć i wywnioskowałem, że Thermalright XP90c jako radiator będzie jednym z najlepszych, plus do tego chciałbym dobrać jakiś dobry cichy wentylator (fander?) Co o tym myślicie? Wiem, że Thermalright XP90c to koszt 180zł bodajże + wentylator będzie około 230 - wielu z Was zapewne w tym momencie zaczęło by się zastanawiać nad WC, ale ja to przeanalizowałem i raczej najtańszy zestaw WC złoże za jakieś 390zł, a na to mnie już nie stać. Pozdrawiam daX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Scythe Ninja temacik 4max :arrow: 159PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 patrzec -> moja sygnatura: XP90c + Fander 92mm max 12v + kupiony ponad rok temu AC FAN PRO 80mm na medium 12v oczywiscie mam 2 wentyle bo proc chodzi na 1.51v i jest to winnie, ktory do zimnych nie nalezy, chodz daje glowe ze sam fander by wystarczyl, ale lubie miec wszystko "chlodne" jesli to mozliwe :) oczywiscie moglbym zamiast tych dwoch przyczepic DELTE 92mm (120mm nie wchodza standardowo) i miec pewnie jeszcze wieksza wydajnosc. wychaczylem XP90c na allegro za 110zl aczkolwiek powtorzenie tego moze byc baaardzo trudne. zatem, wydaje mi sie, ze jednak lepszym rozwiazaniem dla ciebie bedzie kupno ThermaTake BigTyphoon lub Scythe Ninja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Hm.... Chyba jednak zdecyduje się na XP-90c, gdyż Ninja jest dla mnie za duża, a jest wydajniejsza tylko o 1*C Pytanko teraz tylko jaki coolerek do tego? Akasa, Papst? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Hm.... Chyba jednak zdecyduje się na XP-90c, gdyż Ninja jest dla mnie za duża, a jest wydajniejsza tylko o 1*C Pytanko teraz tylko jaki coolerek do tego? Akasa, Papst? Akasa, Papst, Fander wszystkie dobre... I pełno tematów o nich jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) oczywiscie mam 2 wentyle bo proc chodzi na 1.51v i jest to winnie, ktory do zimnych nie nalezy, chodz daje glowe ze sam fander by wystarczyl, ale lubie miec wszystko "chlodne" jesli to mozliwe :)Okrutne masz te tempy :D Jak lecialem na Winchu, mialem to samo mobo, procka 9x268 1.575 i 41C stress :P na BT. dax >> jak Ninja za duza to bierz BigTyphoona, dobrze chlodzi, jest tanszy i cichy. XP-90c to radiat przystosowany do duzego airflow'u a to na 92mm oznacza kolo 60 CFMow i odglos suszarki. Wtedy dopiero rozwija pelna wydajnosc. W gre wchodzi takze Sunbeam Tower 120, bardzo wydajny, ale takze calkiem sporych rozmiarow i kosztuje kolo 200zl. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Hm.... Chyba jednak zdecyduje się na XP-90c, gdyż Ninja jest dla mnie za duża, a jest wydajniejsza tylko o 1*C Pytanko teraz tylko jaki coolerek do tego? Akasa, Papst? Człowieku tłuczesz na forum post za postem, a może użyjesz choć raz szukajki? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Temat imho do zamkniecia. Przecież user dax zdecydował sie na wc i już wybrał komponenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Temat imho do zamkniecia. Przecież user dax zdecydował sie na wc i już wybrał komponenty. Ano, ale może ktoś inny się posłuży ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Okrutne masz te tempy :D Jak lecialem na Winchu, mialem to samo mobo, procka 9x268 1.575 i 41C stress :P na BT. dax >> jak Ninja za duza to bierz BigTyphoona, dobrze chlodzi, jest tanszy i cichy. XP-90c to radiat przystosowany do duzego airflow'u a to na 92mm oznacza kolo 60 CFMow i odglos suszarki. Wtedy dopiero rozwija pelna wydajnosc. W gre wchodzi takze Sunbeam Tower 120, bardzo wydajny, ale takze calkiem sporych rozmiarow i kosztuje kolo 200zl. dokladnie. tez mi sie nie podobaja i nie wiem juz co winic za nie. moze pasta zle nalozona, moze po prostu czapka krzywa - nie mam pojecia - przedtem mialem juz Penta 120 Cu, Penta 80 Cu i Fryzjera Pro i bylo gorzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 faktycznie zapomnialem ze w tych procach zalezy jak krzywa czapa jest :P, sciagnij czape bedzie lepiej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...