Nawi Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Witam otoz zastanawiam sie nad zakupem zasilacza przez allegro gdyz obszedlem cale miasto i chyba wszystkie sklepy komputerowe i w zadnym nie mieli Fortrona nawet zeby zamowic, znaczy 1 koles mial ale rzucil cene 170 zl za 400W to tylko podziekowalem grzecznie . Wracajac do allegro, mam na zasilacz 100 zl bo moj obecny MERCURY 400W szaleje , znalazlem taka oferte: http://allegro.pl/item108871618_fortron_fs...od_freego_.html co o niej myslicie, gosciu pisze: Zasilacze to leżaki magazynowe! Mogą posiadać mniejsze lub większe rysy na obudowach powstałe podczas transportu (karton zbiorczy + Polskie drogi) na co nie mam niestety wpływu jest ich naprawde niewiele lub nie ma wogóle. potem pisze ze to i tak nie ma zanczenia bo sa super extra...tak ale ja chcialbym poznac wasza opinie jako specow od tego i osob ktore maja/mialy takie. Sprzedawca moze pisac ze sa super jednak ja wole sie dowiedziec tego od osob postronnych. Pozdrowienia i dziękuję z gory za pomoc. Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Nawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Ja nieprzejmowalbym sie tym bardzo, co tam rysa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiewas Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) ja mam właśnie ten zasilacz od freego, no i fakt - kilka rysek na nim było, ale to raczej nie wpływa na jego pracę :P spokojnie ciągnie to co w podpisie (i napewno więcej) (pamiętajmy że ten zasilacz nie nadaje się już do zasilania sprzętu z prockiem który bierze z +12V) Edytowane 17 Czerwca 2006 przez kiewas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nawi Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) (pamiętajmy że ten zasilacz nie nadaje się już do zasilania sprzętu z prockiem który bierze z +12V) hmm? nie kapuje jak procek moze brac +12 ? btw powiedz cos wiecej o nim - jak ci sie sprawuje ile ma lat czy jest glosny itp. Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Nawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 nowe plyty i procki zasilane sa z lini 12V podaj jaki masz konfig a my powiemy ci czy bedzie dobrze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nawi Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Barton 2500+, ASUS A7N8X-E DELUXE, Radeon 9600 128mb, Maxtor 6Y080M0 SATA, 512 Dual DDR, CD-RW, DvD-Rom zalezy mi przede wszystkim na bezpieczenstwie i niezawodnosci tych zasilaczy Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Nawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 o ile sie nie myle to plyta jest zasilana spod 5V wiec w/w fortron bedzie jak znalazl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nawi Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 oo to super jednakze jak to jest z jakoscia tego produktu, gdyz jest to sprzet ktory "lezakowal na magazynie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 na tym forum praktycznie kazdy kto ma fortrona z zasobow allegro wychwala go, czasem slyszy sie ze dany egzemplarz mial jakas wtyczke uszkodzona ale to rzadkosc, zawsze mozna kupic nowego modecoma wersja 350W kosztuje ~99zl a 400W ~150 wtedy masz pewnosc ze jak cos bedzie nie tak to mzoesz go dac na gwarancje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nawi Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 no tak ae jakby nie patzec to fortrony sa takie same jak te modecomy mc chyba :D ale jedak kosztuja o wiele mniej za cene 350 modecoma mam fortrona 400 a jakosc ta sama jak nie lepsza, wiem ze modecom robi fortrony ale wydaje mi sie jakos ze lepiej jednakze nie wiem jak to jest z tymi z allegro, ale chyba mi wyjasniles :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 to fortron robi modecomy a jnie na odwrot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 ...wiem ze modecom robi fortrony ale wydaje mi sie jakos ze lepiej jednakze nie wiem jak to jest z tymi z allegro, ale chyba mi wyjasniles :DPo pierwsze to Fortron robi modecomy, a z allegro kupilem od jednej pani i było wszystko OK, stan idealny, porządnie zapakowany, rewelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nawi Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 no dobra nvm ale podsumowujac brac tego lezaka czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 jak chcesz koniecznie 400W do 100zl to bierz jak wystarczy ci 350 to bierz modecoma:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Fortron 350W z allegro kosztuje ok 60zł i jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ja tam mam Fortrona, tez kupionego kiedys na allegro ale 300. Spokojnie leci z Sempronikiem 2800+ (64) i 9800 Pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 sam widzisz bierz tego fortrona:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquajac Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 ja też kupiłem u tego gościa ,wszystko gra !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 na tym forum praktycznie kazdy kto ma fortrona z zasobow allegro wychwala go, czasem slyszy sie ze dany egzemplarz mial jakas wtyczke uszkodzona ale to rzadkosc, zawsze mozna kupic nowego modecoma wersja 350W kosztuje ~99zl a 400W ~150 wtedy masz pewnosc ze jak cos bedzie nie tak to mzoesz go dac na gwarancje:) w końcu jest 12 mies gwary na te z allegro ... ciekawe jak z realizacją :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...