joyful Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Wiem ze podbnych teatow, jest spro ale przejzalem wiekszosc postow, i mam wiekszy metlik w glowie niz przed przeczytaniam, najpierw chcialem kupic Acera ze wzgeldu na cene, puzniej Asus. teraz zastanawiam sie nad Sony http://www.laptopsdirect.co.uk/Sony_Vaio_F...M/version-1.asp mieszkam aktualnie uk myslem wczesniej nad http://www.laptopsdirect.co.uk/ASUS_A6Ja-Q...H/version-1.asp ale ponoc ma jakas slaba matryce Low-end'owa, znalazlem jeszce Fujitsu http://www.dabs.com/productview.aspx?Quick...000,42880000,23 . Ogulnie potzebuje laptopa do 1000 L (6000 zl) z tym ze te laptopy w Uk sa tansze za sony tzeba wybulic okolo 8k zl a za Fujitsu niewiele mniej Polska to dziadostwo. Przeznaczenie do grania Fujitsu ma najlepsza chyba, Asus ma dobra grafike a sony niestety najgorsza . Moze znacie jakies modele warte polecenia. Musi miec 1Gb ram i procek Core Duo. Sory ze post jest taki rozwalony ale jest juz puzno i jutro do roboty nie mam czasu go juz upiekszac, Amilo Xi1546 znalazlem podczas pisania postu :). Edytowane 17 Czerwca 2006 przez joyful Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Na pewno sony bedzie mialo najlepsza z tych wszystkich matryce. AMilo pi1536 ma niezbyt jasna matryce , niewiel ustepujaca sony, ale 1546 nie widzialem, Asus a6jc ma slaba matryce. Xi zas ma 17 cali wiec to juz inna waga ;) no i w sumie ladny konfig. Decide - 15.4 or 17 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joyful Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Na pewno sony bedzie mialo najlepsza z tych wszystkich matryce. AMilo xi1536 ma niezbyt jasna matryce , niewiel ustepujaca sony, ale 1546 nie widzialem, Asus a6jc ma slaba matryce. Xi zas ma 17 cali wiec to juz inna waga ;) no i w sumie ladny konfig. Decide - 15.4 or 17 ;) no wlasnie zastanawaim bo jak bym mial chodzic z ta 17' to troche ciezka bedzie i wielka :) wiec w sumie sam nie wiem a matryca to 17" WXGA Widescreen crystal view TFT display(no ale czy ktos to widzial ogolnie ktos tam pisze ze ladnie, ale dla inych ladnie tez Acerty wyswietlaja?? moze ktos mial stycznosc z taka matryca albo wie cokolwiek o niej:). ale sprzet jest niezly :) lepszy niz sony. Bo ogulnie bym byl sklonny bardziej za Amilo xi1536 Edytowane 18 Czerwca 2006 przez joyful Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 oprocz wpadki z paroma modelami (amilo 3438, 143x i lagging issue) FSC robi znosne laptopy, z dosc dobrymi matrycami (ich glare sa troche lepsze od zwyklych glare w najtanszych hp, asus, acer itp pod wzgledem katów i kolorów - jednak zalezy tez od modelu) Ten xi moze byc ciekawym wyborem - koniecznie zrób reckę na forum jak kupisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joyful Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 No jesli kupie napewno zrobie, :) bo bedzie napewno ciekawy, jestem bardziej za tym amilo chodz niejestem pewnien tylko tej matrycy ale 17 calowy wiec bedzie mial 2 lampy jak 15 calowy sony wiec powinno byc wszytko pieknie i ladnie. pozdrawiam i dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Co do wagi to sa lzejsze 17tki, dodatkowo rozdzialka nie jest zbyt duza i mozna by powalczyc z czyms wiekszym (wsxga/wuxga). Nie ma tam opisu portów itd - a nie pamietam juz jak to jest porozkladane. Przed zakupem zajrzyj na strone fujitsu-siemens do forum - tam znajdziesz ewentualne uwagi do laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) ale 17 calowy wiec bedzie mial 2 lampy :blink: O ile mi wiadomo, to tylko Toshiba, Acer, chyba Dell iSony mają matryce dwu lampowe... To, że jest to 17" wcale nie znaczy, że będzie miał dwie lampy... Jeśli się mylę, niech ktoś wyprowadzi mnie z błędu... W bardzo niedługim czasie powinien pojawić się w sprzedaży model f3j Asusa. Usprawniony w stosunku do a6j, ale w tej samej cenie. Może więc warto poczekać troszkę?! P.S Ja bym sobie odpuścił 17, szczególnie od Fujutsu-Siemens :lol: . Ostatnia ich siedemnastka była delikatnie mówiąc nieudana. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) mowisz o tej co miala problemy z raid? fakt to byla wtopa az glowa boli ;) a co ma miec usprawnione F3j?? w stosunko do a6j? bo jak zostawia tą koszmarną matrycę to ja dziekuje za takie usprawnienia.... ;) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez kamerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Szczerze mówiąc... Nie mam pojęcia co Asus zmienił w f3j. Ale sądząc po tym, że nie zmienił po prostu specyfikacji a6j, będzie pewnie na 99% nowa lepsza matryca, więc o to bym się nie martwił. I to pewnie tyle będzie z tych istotnych zmian... Poza tym, trochę inny wygląd( i tak taki sam ;)) i rozmieszczenie portów, fingerprint. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joyful Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 ogladalem dzisiaj w sklepie ten sony i podobny fuijitsu no roznice wuidac ale nie az tak wielka :), wiec zdecyduje sie na Amilo xi. Jak go juz kupie to sprubuje zrobic recenzje ale aparatu nie mam :/. Pozdrowienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 mowisz o roznicach w matrycy? FS ma dosc przyzwoite , ale SOny to jednak mistrzostwo (oczywisci enie kazdy model) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joyful Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 no o matrycy bylo tam z 15 roznych modeli sony wszytkie naprawde super :) niestety fuijtsu zza duzo modeli nie mieli wiec w sumie nawet dobrze sie nie napatrzylem :) w angli srednio lubiana marka laptopow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...