Skocz do zawartości
joyful

Sony Vaio ? (jaki Laptop)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze podbnych teatow, jest spro ale przejzalem wiekszosc postow, i mam wiekszy metlik w glowie niz przed przeczytaniam, najpierw chcialem kupic Acera ze wzgeldu na cene, puzniej Asus. teraz zastanawiam sie nad Sony

http://www.laptopsdirect.co.uk/Sony_Vaio_F...M/version-1.asp

mieszkam aktualnie uk myslem wczesniej nad

http://www.laptopsdirect.co.uk/ASUS_A6Ja-Q...H/version-1.asp

ale ponoc ma jakas slaba matryce Low-end'owa,

znalazlem jeszce Fujitsu

http://www.dabs.com/productview.aspx?Quick...000,42880000,23 .

Ogulnie potzebuje laptopa do 1000 L (6000 zl) z tym ze te laptopy w Uk sa tansze za sony tzeba wybulic okolo 8k zl a za Fujitsu niewiele mniej Polska to dziadostwo. Przeznaczenie do grania Fujitsu ma najlepsza chyba, Asus ma dobra grafike a sony niestety najgorsza . Moze znacie jakies modele warte polecenia. Musi miec 1Gb ram i procek Core Duo. Sory ze post jest taki rozwalony ale jest juz puzno i jutro do roboty nie mam czasu go juz upiekszac, Amilo Xi1546 znalazlem podczas pisania postu :).

Edytowane przez joyful

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno sony bedzie mialo najlepsza z tych wszystkich matryce. AMilo pi1536 ma niezbyt jasna matryce , niewiel ustepujaca sony, ale 1546 nie widzialem, Asus a6jc ma slaba matryce.

Xi zas ma 17 cali wiec to juz inna waga ;) no i w sumie ladny konfig.

Decide - 15.4 or 17 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno sony bedzie mialo najlepsza z tych wszystkich matryce. AMilo xi1536 ma niezbyt jasna matryce , niewiel ustepujaca sony, ale 1546 nie widzialem, Asus a6jc ma slaba matryce.

Xi zas ma 17 cali wiec to juz inna waga ;) no i w sumie ladny konfig.

Decide - 15.4 or 17 ;)

no wlasnie zastanawaim bo jak bym mial chodzic z ta 17' to troche ciezka bedzie i wielka :) wiec w sumie sam nie wiem a matryca to 17" WXGA Widescreen crystal view TFT display(no ale czy ktos to widzial ogolnie ktos tam pisze ze ladnie, ale dla inych ladnie tez Acerty wyswietlaja?? moze ktos mial stycznosc z taka matryca albo wie cokolwiek o niej:). ale sprzet jest niezly :) lepszy niz sony. Bo ogulnie bym byl sklonny bardziej za Amilo xi1536

Edytowane przez joyful

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oprocz wpadki z paroma modelami (amilo 3438, 143x i lagging issue) FSC robi znosne laptopy, z dosc dobrymi matrycami (ich glare sa troche lepsze od zwyklych glare w najtanszych hp, asus, acer itp pod wzgledem katów i kolorów - jednak zalezy tez od modelu)

Ten xi moze byc ciekawym wyborem - koniecznie zrób reckę na forum jak kupisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jesli kupie napewno zrobie, :) bo bedzie napewno ciekawy, jestem bardziej za tym amilo chodz niejestem pewnien tylko tej matrycy ale 17 calowy wiec bedzie mial 2 lampy jak 15 calowy sony wiec powinno byc wszytko pieknie i ladnie. pozdrawiam i dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wagi to sa lzejsze 17tki, dodatkowo rozdzialka nie jest zbyt duza i mozna by powalczyc z czyms wiekszym (wsxga/wuxga).

Nie ma tam opisu portów itd - a nie pamietam juz jak to jest porozkladane.

Przed zakupem zajrzyj na strone fujitsu-siemens do forum - tam znajdziesz ewentualne uwagi do laptopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale 17 calowy wiec bedzie mial 2 lampy

:blink: O ile mi wiadomo, to tylko Toshiba, Acer, chyba Dell iSony mają matryce dwu lampowe... To, że jest to 17" wcale nie znaczy, że będzie miał dwie lampy... Jeśli się mylę, niech ktoś wyprowadzi mnie z błędu...

W bardzo niedługim czasie powinien pojawić się w sprzedaży model f3j Asusa. Usprawniony w stosunku do a6j, ale w tej samej cenie. Może więc warto poczekać troszkę?!

P.S Ja bym sobie odpuścił 17, szczególnie od Fujutsu-Siemens :lol: . Ostatnia ich siedemnastka była delikatnie mówiąc nieudana.

Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowisz o tej co miala problemy z raid?

fakt to byla wtopa az glowa boli ;)

a co ma miec usprawnione F3j?? w stosunko do a6j? bo jak zostawia tą koszmarną matrycę to ja dziekuje za takie usprawnienia.... ;)

Edytowane przez kamerek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc... Nie mam pojęcia co Asus zmienił w f3j. Ale sądząc po tym, że nie zmienił po prostu specyfikacji a6j, będzie pewnie na 99% nowa lepsza matryca, więc o to bym się nie martwił. I to pewnie tyle będzie z tych istotnych zmian... Poza tym, trochę inny wygląd( i tak taki sam ;)) i rozmieszczenie portów, fingerprint.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi