dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Poszukaj EHEIM'a 1048, najlepiej allegro. Mozna to kupic w okolicach 100zl, napewno bedzie lepsze niz hydor. Opinie o hydorze sa rozne, ale napewno mozna z nich wywnioskowac wieksza awaryjnosc tych pomp vs eheim. Pozatym sa praktycznie identyczne, maja juz krocce wbudowane - dokladnie ta sama zasada dzialania. Poprostu lepsza jakosc. Hydorowi jest blizej do atmana niz do eheima. Tylko, że Hydorka mogę mieć za 50złotiszy polskich... Pomyśle nad tym. Po za tym co z tą chłodnicą od auta co wspominałem? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez dax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 kadet od coolteka wydajnijszy nie będzie raczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 kadet od coolteka wydajnijszy nie będzie raczej A Cooltek od BIE2? (Black Ice Extrm 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) A Cooltek od BIE2? (Black Ice Extrm 2)Cooltek jest lepszy, od Bix'a2 też. Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Tylko, że Hydorka mogę mieć za 50złotiszy polskich... Pomyśle nad tym. Po za tym co z tą chłodnicą od auta co wspominałem? gdzie ty masz hydora za 50zł radze nie kupować używanych pompek- ja już sie przejechałem 2 razy, pompki były nie do wytrzymania lepiej kupić nową bo jeśli trzafisz na jakąś zjechaną to wtedy koszt wymiany wirnika kosztuje tyle co nowa pompka może pomyśl o jakiejś pompie CO Edytowane 19 Czerwca 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 gdzie ty masz hydora za 50zł radze nie kupować używanych pompek- ja już sie przejechałem 2 razy, pompki były nie do wytrzymania lepiej kupić nową bo jeśli trzafisz na jakąś zjechaną to wtedy koszt wymiany wirnika kosztuje tyle co pompka może pomyśl o jakiejś pompi CO Mówię o nowej, z niemiec... No dobra, 65zł ;p Ale na Allegro jest nowa (podobno) za 50 A co z tymi pompkami CO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 A co z tymi pompkami CO?a co ma być ? jest cały temat o tych pompach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 no co to takie duze i bezglosne pompy o poterznej mocy ktore strasznie sie grzeja kosztuja ok. 150zl i sa bezkonkurencyjne ;) chyba ze ktos jest maniakiem estetyki no i do Kax'a po 1 daj sobie spokoj z tym blokiem na vga bo to jest w sumie scierwo.. coz tego ze bedzie ci chlodzil pamieci jak nie ma tak dobrej konstrukcji nad rdzeniem (a wogle cos tam ma ?) po 2 trzeci otwor czy co to tam to jest do odpowietrzania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 CO odpada skoro taka droga :/ Chyba narazie kupie Hydorka, dozbieram przez dwa miechy i kupie Lainga :) A hydorka potem sprzedam albo zrobie drugie oczko wodne i wtrynie go tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 no i do Kax'a po 1 daj sobie spokoj z tym blokiem na vga bo to jest w sumie scierwo.. coz tego ze bedzie ci chlodzil pamieci jak nie ma tak dobrej konstrukcji nad rdzeniem (a wogle cos tam ma ?) po 2 trzeci otwor czy co to tam to jest do odpowietrzania To jaki blok ?? wolalbym zeby takze pamieci chlodzil. Chodzi mi o trzeci otwor na froncie reza. Do odpowietrzania jest ten na gorze...myle sie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Chodzi mi o trzeci otwor na froncie reza. Do odpowietrzania jest ten na gorze...myle sie :blink:Trzeci otwór w rezie jest specjalnie zrobiony by ułatwić składanie układów z blokami na cpu z trzema króćcami. Wtedy nie potrzebne są trójniki. W takim razie możesz sobie zrobić dwa wloty i jeden wylot lub na odwrót. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Złożone jedno Big zamówienie: - bloczek CPU - bloczek GPU - bloczek NB - złączki 8/10 - rezik making by Misiu15go :) Teraz szukam taniej pompki i chłodnicy. W pompkę chyba jak narazie zainwestuje w Hydorka, chłodnica to niestety 175zł :/ Może coś tańszego o podobnych osiągach? Czytałem o Hydorku, ale cały czas mnie zastanawia jej głośność. Do czego można ją porównać? Jest cichsza od jakiś standardowych wentylatorków? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez dax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) kupta se eheima ;) albo jezeli nie przeszkadza ci wielkosc to pompe do co aha co jest zdecydowanie tansza i wieksza (od cwu) Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Tańsza? Jakieś przykłady? :) A ten Eheim to jaki i w jakiej cenie? Cichszy jest? Ta pompka i tak tylko na miesiąc, dwa, potem zmienie na Lainga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Tańsza? Jakieś przykłady? :) A ten Eheim to jaki i w jakiej cenie? Cichszy jest? Ta pompka i tak tylko na miesiąc, dwa, potem zmienie na Lainga Proponuje jak masz kase to eheim 1250 lub 1048, a jezeli chcesz cos ponizej 100zł to hydor l20II.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Proponuje jak masz kase to eheim 1250 lub 1048, a jezeli chcesz cos ponizej 100zł to hydor l20II.... Od początku tematu staram się złożyć wszystko jak najtaniej, a ten mi wyskakuje 'jak masz kase'.... -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Od początku tematu staram się złożyć wszystko jak najtaniej, a ten mi wyskakuje 'jak masz kase'.... -.-nie doczytałem.... http://allegro.pl/item110118757_popka_eheim_1250.html moze uda sie tanio kupic B) Edytowane 19 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 nie doczytałem.... http://allegro.pl/item110118757_popka_eheim_1250.html moze uda sie tanio kupic B) A to to cichsze i lepsze od Hydorka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 A to to cichsze i lepsze od Hydorka?raczej tak.... http://www.procooling.com/articles/assets/.../ph-pc-flow.gif male porównanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Czy cichsze to ja nie wiem. To jest potwór jeżeli sie dobrze orientuje. I weź go okiełznaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 pompy CO w dobrym stanie są od 80zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Nastąpił nagły przypływ kasy :)) Podsumowując po raz któryś: - cpu by Misio - gpu by Misio - nb by Misio - rezik by Misio - szybkozłączki by Misio (;p) - pompka Laing DCC - i tu jest problem, bo nagle nie można już z Niemiec zamawiać :/ - chłodnica Cooltek podwójny - szukam okazji - węże Innovatek Blue UV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Nastąpił nagły przypływ kasy :)) Podsumowując po raz któryś: ... No to sie szykuje fajne wc, bo klocuszki niczego sobie. Tylko pozazdrościć nowego kibelka. Mam nadzieje ze niczego nie popsujesz. Tak na marginesie to jaką masz obudowę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 No to sie szykuje fajne wc, bo klocuszki niczego sobie. Tylko pozazdrościć nowego kibelka. Mam nadzieje ze niczego nie popsujesz. Tak na marginesie to jaką masz obudowę? Żadnej jak narazie, następna faza to będzie zakup Lian-Li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Żadnej jak narazie, następna faza to będzie zakup Lian-LiA może zinteresuje Cie taka obudowa? - KLICK Ułożenie w niej kibla jest dziecinnie proste. Można w niej zamontowac potrójną nagrzewniczke we froncie, gdyż ma ona na to przygotowane specjalne miejsce. Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 A może zinteresuje Cie taka obudowa? - KLICK Ułożenie w niej kibla jest dziecinnie proste. Można w niej zamontowac potrójną nagrzewniczke we froncie, gdyż ma ona na to przygotowane specjalne miejsce. Allegro Neee, zdecydowałem się na Liana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Nieeeeeeeeeeeeeeeee miaaaazgaaaa coooo tyyyyy roooooobiszzzzz?! To miała być tajemnica ;] Co do węży innovateca. Napewno chcesz brac niebieskie? Sa one chyba najczescie spotykane. Moze wez przezroczyste i pobaw się z barwnikami. Nie bierz powyzej 2m :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Nieeeeeeeeeeeeeeeee miaaaazgaaaa coooo tyyyyy roooooobiszzzzz?! To miała być tajemnica ;] Co do węży innovateca. Napewno chcesz brac niebieskie? Sa one chyba najczescie spotykane. Moze wez przezroczyste i pobaw się z barwnikami. Nie bierz powyzej 2m :] Może i najczęściej spotykane, ale najładniejsze. Co z tego, że jak pokaże je na forum to powiedzą, że znowu to samo, jak w domku będą się fajnie prezentowały? ;) Nie brać powyżej 2m? Misiek mówił, że najlepiej 3 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 1m to ~10zł. Mam 3 bloki: cpu, gpu i nb. 2m spokojnie mi wystarczyły. Zostało jeszcze pare cm. Dzisiaj dochodze do wniosku że mogłem niektore odcinki zrobic krotsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 1m to ~10zł. Mam 3 bloki: cpu, gpu i nb. 2m spokojnie mi wystarczyły. Zostało jeszcze pare cm. Dzisiaj dochodze do wniosku że mogłem niektore odcinki zrobic krotsze. Faktycznie, kuknąłem Twoje WC i wystarczyły... Tylko u Ciebie nie widzę rezika, mimo, że niby w opisie wcta jest. Masz go? Bo rezik to dodatkowe kilka cm Swoją drogą, lepiej robić jak najkrótszą drogę wężyka, czy trochę dłuższą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...