humax5400 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 No właśnie. Co kupić. W tej chwili mam: a64 3000 (s.754); Epox (2 sztuki - 1 nowa na PCI-E) Galaxy 5500 , 1GB Ram, NeoTec 420W. Tutaj właśnie mam dylemat: mam 1800zł i ani grosza więcej, i rozważam kilka opcji: 1. Rozbudowa komputera, czyli zakup GeForce 7900GT 2. Xbox360 (tutaj na początku byłem przekonany w 100% , ale po tym jak czytałem że się wieszają itp. że mają coś zmieniać to chwilowo zwątpiłem) 3. PSP (przenośne, ale może być fajne) Co o tym myślicie bo ja już nie wiem co robić ... nie chcem popełnić błędu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 hmmm jako, ze jestem zwolennik komputerow to polece kupno 2gb ram, te stare sprzedaj, do tego kup 7900gt (~1100-1200zl na allegro), i jeszcze Ci zostanie ~300zl, za co kupisz fajne chlodzonka na te wszystkie rzeczy ;] moze nawet wc, albo odkladaj na zmiane plyty, ramow i proca -> w przyszlosci zmienisz na conroe, a karte bedziesz mial juz good edit hmmm ale ten proc :( bedzie mial problem z "nadazeniam" za 7900.... niezbede bedzie oc :/ tak na przynajmniej 2500mhz ;] czyli lepiej kup za ta reszte jakies fajne chlodzonka, albo wc zloz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 hehe za 300zł to to WC bedzie gorsze od BOXa na A64 xD chyba ze masz dostęp do tych częsci po niższych cenach lub za free :wink: ja bym spylił tego epoxa i proca i kupił coś na s939 (A64 3000+ + Asrock duala sata 2 ) i ramy do duala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Poczekać na Conroe i zbudować platformę na Intelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Kup sobie GeForca 7800GT, i ten Ram 2x1Gb. W necie jest pełno emulatorów PS2 i Xboxów. Do tego kup sobie fajny kontroler gier, jakąś kierownice, i masz i kompa i Play Station i XBoxa :), czyli: - Patriot 2x1GB - MSI NX7800GT-VT2D256E Edytowane 18 Czerwca 2006 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) No właśnie. Co kupić. W tej chwili mam: a64 3000 (s.754); Epox (2 sztuki - 1 nowa na PCI-E) Galaxy 5500 , 1GB Ram, NeoTec 420W. Tutaj właśnie mam dylemat: mam 1800zł i ani grosza więcej, i rozważam kilka opcji: 1. Rozbudowa komputera, czyli zakup GeForce 7900GT 2. Xbox360 (tutaj na początku byłem przekonany w 100% , ale po tym jak czytałem że się wieszają itp. że mają coś zmieniać to chwilowo zwątpiłem) 3. PSP (przenośne, ale może być fajne) Co o tym myślicie bo ja już nie wiem co robić ... nie chcem popełnić błędu Zalezy czego oczekujesz po zakupionym sprzecie. Konsola umozliwi Ci "bezstresowe" granie przez najblizsze pare lat. 7900GT nie wystarcza juz do niektorych najnowszych gier by pograc sobie w full detalach, a za rok, dwa lata bedzie juz karta przestarzala technologicznie (po zadomowieniu Visty) i wtedy znow staniesz przed tym samym dylematem. Kupic nowa karte, procesor i pamieci czy konsole nowej generacji, ktorej moc bedzie juz wykorzystywana w wiekszym stopniu niz obecnie. Ja na Twoim miejscu zaopatrzyl bym sie w X360. Co do wadliwosci sprzetu to masz od tego gware. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zalezy czego oczekujesz po zakupionym sprzecie. Konsola umozliwi Ci "bezstresowe" granie przez najblizsze pare lat. 7900GT nie wystarcza juz do niektorych najnowszych gier by pograc sobie w full detalach, a za rok, dwa lata bedzie juz karta przestarzala technologicznie (po zadomowieniu Visty) i wtedy znow staniesz przed tym samym dylematem. Kupic nowa karte, procesor i pamieci czy konsole nowej generacji, ktorej moc bedzie juz wykorzystywana w wiekszym stopniu niz obecnie. Ja na Twoim miejscu zaopatrzyl bym sie w X360. Co do wadliwosci sprzetu to masz od tego gware.lol na co mu konsolka ?? :) on chce kompa rozbudować :) a nie kupować konsole która za rok juz bedzie do bani bo wyjdzie taki x460 i juz nie beda robić gier na x360 xD niewiem co wy widzita w tych konsolach xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) lol na co mu konsolka ?? :) on chce kompa rozbudować :) a nie kupować konsole która za rok juz bedzie do bani bo wyjdzie taki x460 i juz nie beda robić gier na x360 xD niewiem co wy widzita w tych konsolach xD A widzisz tytul tematu "Odpowiadanie na Rozbudowa Komputera Vs Zakup Konsoli ?! Ograniczony Fundusz" ? Czytaj ze zrozumieniem, a pozniej odpowiadaj. A co widzimy w konsolach? Na przyklad to, ze gracze nie sa olewani przez tworcow gier i wiekszosc gier jest dopracowana na maxa i pozbawiona bledow znanych z wersji na PC'ta. Nastepnie konsola nie wychodzi na rok tylko przynajmniej 4-5 lat i starzeje sie duzo wolniej niz piec. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Hmm, właśnie o to chodzi. Jakby miał kupić Conroe + nowe ramy + nową grafe + nową płyte to pewnie z 3000zł. A nie chcem być w takiej sytuacji że za rok już dużo gier przestanie działać. Sam zakup 7900GT to 1200zł ... za 300zł więcej można kupić xbox360 premium, i stąd moje dylematy :sad: Nie wiem sam, co myśleć. Za 1800zł chyba tak bardzo komputera nie rozbuduje żeby starczył na długo, choć może się myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Bierz X'klocka, ładowanie w kompa który ma służyć do gier jest wielce kosztownym interesem, a z ograniczonym funduszem... :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 racja nie docztałem xD to weź juz sobie tego boxa jak chcesz :) ja bym tam zbierał na przyszłosć na rozbudowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Bierz X'klocka, ładowanie w kompa który ma służyć do gier jest wielce kosztownym interesem, a z ograniczonym funduszem... :) pozdro Chodzi też o to że teraz mam 1800zł... a później (jeżeli to wydam) wątpie że będę tyle miał... więc to jest decyzja życia. Dlatego się zastanawiam... Edytowane 18 Czerwca 2006 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Chodzi też o to że teraz mam 1800zł... a później (jeżeli to wydam) wątpie że będę tyle miał... więc to jest decyzja życia. Dlatego się zastanawiam...Wazne jest tez by profil gier wydawanych na X'a trafil w Twoj gust. Jezeli Ci on odpowiada to bierz Xklocka. Co do awaryjnosci konsoli to jest z tym roznie. Jednemu pada po tygodniu, a innemu po pol roku, natomiast inny uzytkownik moze sie cieszyc sprawnoscia sprzetu przez caly okres jego uzytkowania. Na pewno kazda nowa rewizja jest stabilniejsza od poprzedniej i co za tym idzie zwrotow jest mniej. Jak napisalem juz wyzej masz gwarancje i gdy sprzet Ci padnie to odsylasz go i czekasz na nowy. Wazne rozwniez jest by kupic konole u sprzedawcy, ktory bedzie realizowal gware w swoim zakresie, a nie bedzie kazal wysylac do serwisu np. w Niemczech. A co do rozbudowy kompa to dzis kupisz karte graficzna i pamieci, a za rok beda wychodzic gry obslugujace dwa rdzenie i znow bedziesz zbieral kase na nowy podzespol do kompa by moc pograc komfortowo. Niestety granie na piecu jest coraz drozszym hobby i jezeli chcemy pograc w wysokich detalach i w wysokiej rozdzialce to musimy sie nastawic na spore wydatki - w perspektywie 3 lat na pewno bedzie to suma duzo wyzsza niz 1800zl. Jezeli jestes graczem ktorego zadowalaja low detale i rozdzielczosc 1024x768 to byc moze 1800zl wystarczy Ci na to bys pogiercowal na rozbudowanym kompie jeszcze 2-3 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 No raczej LOW DETAIL mnie nie interesuje. Doszedłem jednak do wniosku że ten Xbox360 będzie najlepszym wyborem. Teraz są wakacje to w sumie poczekam aż się zacznie nowy rok szkolny to wtedy sobie zakupie(może do tego czasu premiera polska będzie), bo w wakacje i tak nie ma kiedy tego odpalać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Jak nie masz HDTV to i tak nie poznasz pełnych zalet X360 a i przydał by się dobry telewizor bo na tych starszych obraz jest... nie taki jak powinien :P Dolicz też do ceny Xboxa kilkaset złotych na gry bo w wakacje raczej będziesz miał czas na przejscie kilkunastu tytułów. Jeżeli nie jesteś PRO gamerem po sieci, używasz kompa tylko do grania, nie pracujesz w programach np graficznych, nie interesuje cię zabardzo podkręcanie no to nie widze przeszkód żeby kupić X360. Moja dobra rada kup drugiego pada! No i też zależy jakie gry lubisz bo Console to głównie Arcade, Wyścigi ( w te gra się na padzie wyśmienicie), TPP, gry sportowe i strzelanki. Ale na Pc gra się lepiej w strzelanki ( zrozumie kazdy kto grał kilka lat po sieci i ma dzięki myszce aimbora w dłoni! Ludzie nie grający w życiu po sieci w pierwszej lidze niech się nie odzywają ) gry MMORPG, RTSy ( zwłaszcza dobre turówki to tylko PC ), Symulatory ( dużo symulatorów jazdy, samolotów, statków itp ). No i online gaming. No i poszukaj gdzie kupić Xboxa może na jakimś forum Xboxowym np www.xboxonline.pl . Edytowane 18 Czerwca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Hmm a ja mam dla ciebie prostrze rozwiązanie. Aktualnie żeby pograć we wszystkienowe gierki na pełnych detalach wystarcza 7600GT , W FEAR ma 40 klatek więc jest pełna płynność. Karte kupujesz 7600GS który jest praktycznie tym samym co 7600GT , karta kosztuje około 550 zł w wersji 256 mb DDR3. Masz 1gb ramu i raczej wystarczający procek , jeśli chcesz to faktycznie możesz jeszcze sie przerzucić na S939 i kupić Athlona Vienca 3000+ na Asrocku. Reszte kasy zostawiasz i rozbudowywujesz kompa stopniowo , w tym ma przewage nad konsolą że jak go będziesz modernizował 3 razy na rok to sie nigdy niezestarzeje a wyjdzie jeszcze taniej niż konsola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) 1.Nie gram w strategie ;) (mam tylko Command & Conquer First Decade - ale to mi działa na tym komputerze) 2. Pisałem wcześniej że po wakacjach kupie. Więc kilkaset złoty na gry nie potrzeba. Może dozbieram coś pieniędzy i odrazu kupie z 2-3 grami. 3. Co do grania. Nie gram dużo. A z gier których zapowiedzi mnie zaciekawiły (Virtua Tennis 3,Pro evolution soccer 6 , Resident Evil 5 , PGR3 , Test Drive Unlimited ) chyba zaledwie kilka będzie na PC. Co do gatunków gier widać, lubie sportowe gry, a także dobre wyścigi - ale nie symulatory - i jakieś horrorki ;) ... no i jeżeli kiedykolwiek się pojawi to chciałbym odpalić HALF LIFE 3 ... nie wiem nawet czy można się spodziewać tego na Xbox360. Z tych gier które są teraz na xbox360 interesuje mnie tylko PGR3, i ew. Final Night 3 (ale tego przeszedłem na xbox - wiec raczej odpada). Edytowane 18 Czerwca 2006 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 No to Xbox 360 by ci pasował. Ale zadaj sobie pytanie czy warto wydać ponad tysiąc złotych na konsole tylko dla 2 gier PGR3 i Final Night3. Ale po wakacjach powinno być już kilka dobrych gier. Jeżeli nie chce marnować kasy na ciągły upgrade to to będzie chyba dobre rozwiązanie. Chociaż nadchodzi Vista i nie wime czy twój komputer jaki teraz masz poradzi sobie z nią. W przyszłości jakbyś chciał siedzieć na Viście pewnie i tak byś musiał upgreda zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) No to Xbox 360 by ci pasował. Ale zadaj sobie pytanie czy warto wydać ponad tysiąc złotych na konsole tylko dla 2 gier PGR3 i Final Night3. Ale po wakacjach powinno być już kilka dobrych gier. Jeżeli nie chce marnować kasy na ciągły upgrade to to będzie chyba dobre rozwiązanie. Chociaż nadchodzi Vista i nie wime czy twój komputer jaki teraz masz poradzi sobie z nią. W przyszłości jakbyś chciał siedzieć na Viście pewnie i tak byś musiał upgreda zrobić.hehe a kto bedzie siedział na tym szicie :) ze wszystkich testów wynika że to najgorsza winda :) juz wole na swoim 98se siedzieć :) astalaVISTA xD Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zostane przy XP ... bo i tak tylko mam komputer do Internetu... (nie chcem żadnej visty itp.) A z xbox360 poczekam do konca wakacji, więc może wyjdą jakieś ciekawe tytuły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zostane przy XP ... bo i tak tylko mam komputer do Internetu... (nie chcem żadnej visty itp.) A z xbox360 poczekam do konca wakacji, więc może wyjdą jakieś ciekawe tytuły. No to jak tylko na necie to możesz nawet sprzedać go i kupić coś gorszego. PS tak tak 98 jest debeściackie! To może lepiej wróćmy do DOSa bo ten MS to tylko szit robi i kase wyciąga ! Banda Decydentów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 No to jak tylko na necie to możesz nawet sprzedać go i kupić coś gorszego. PS tak tak 98 jest debeściackie! To może lepiej wróćmy do DOSa bo ten MS to tylko szit robi i kase wyciąga ! Banda Decydentów! lepsze 98 niz vista :) chyba ze ktoś chce mieć migajace kwiatki na pulpicie i grafe cały czas na full obrotach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Nie nie będę go sprzedawał. Mam nawet w szafie płyte Epoxa z PCI-E kupiona jakiś czas temu. Więc jak będę miał coś grosza więcej, to zamontuje tą płyte + geforce 7300GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Jesli masz na konsoli tytuly korych nie bedzie na pc to bierz konsole proste. Chociaz to tylko pozorna oszczednosc bo za gry zaplacisz wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Aha, jeszcze jedno telewizora z HD napewno w ciągu najbliższych kilku lat mieć nie będę, pozostanie mi mój standardowy telewizorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 HD efekcik daje ładny ... ale przeżyjesz xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ok, dzięki chłopaki za pomoc. Już zdecydowałem !! Temat można zakmnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...