zokzok Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witam, czy 49-50*C to wysoka temp jak na plyte glowna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Moim zdaniem za dużo, ja mam max 35-36*. Kiedyś dochodziło do 45*, ale zmalało po włożeniu wiatraka 120mm na boku budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Może byś napisał nam co to za płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zokzok Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 ASRock P4VT8+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 to troche dużo, ja na swojej przy kilkugodzinnym obciążeniu i wysokiej temperaturze pokojowej (w związku z tym co się dzieje za oknem) mam max 41-42 stopni (na boku wentyl 8cm na ok 1000 obrotów), więc powinieneś troche ją schłodzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Te ~50*C to dość sporo jak na chipset. Ja np. na nF2 mam do 40st. Może daj jakiś wentylatorek z tyły obudowy. Możesz również zmienić radiator na popularnego Zalmana który powinien być wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 zdejmij radiator, przesmaruj, walnij niebieskiego zalmana, wentyl jakis i bedzie najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 rzadko tu pisze ale... radykalne rozwiazanie to zdjecie blachy z lewej strony ( patrzac z przodu :P ) temp. w dol o 10 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...