123er Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 szukałem jakiegoś porównania gpu w lapkach i dość ciężko znaleźć coś ciekawego. Może ktoś wrzuci jakieś linki porównujące gpu, od zintegrowanych do potworów typu go7900. Ja znalazłem to http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=39568 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Dam sobie głowę z "ręcami i nogiema" uciąć, że jest tu na forum bardzo podobne porównanie. Nie mogłem znaleźć... Ale jak chcesz wyniki w "markach" to musisz patrzeć po prostu na testy laptopów. Widziałem kiedyś, gdzieś zestawienie z wynikami poszczególnych kart, ale było ono mało wiarygodne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Dam sobie głowę z "ręcami i nogiema" uciąć, że jest tu na forum bardzo podobne porównanie. Nie mogłem znaleźć... Ale jak chcesz wyniki w "markach" to musisz patrzeć po prostu na testy laptopów. Widziałem kiedyś, gdzieś zestawienie z wynikami poszczególnych kart, ale było ono mało wiarygodne...Może chodziło Ci o te porównanie. W moim przypadku (karta,konfiguracja) potwierdziło się w 100% i jak tu można mówić, że jest mało wiarygodne. Trzeba dokładnie patrzeć: karta+konfiguracja. http://kettya.com/notebook2/gpu_ranking.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Lucjan1948 - masz rację, ten ranking jest ok. Kiedyś były tam dane z kosmosu, ale teraz to poprawili. Tutaj z tej samej strony, tylko, że 3dmark2005 i jest pełen opis (model lapa) http://kettya.com/notebook2/3dmark05.htm Edytowane 18 Czerwca 2006 przez nieo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffi78 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Prosisz. Masz http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphi...List.844.0.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 temat wziął się z tąd, że szukam wmiarę taniego lapka na którym można odpalić jakieś gierki ( z nowszych to cod i może cod2). Z tego co wyszukałem to Intel nie uciągnie, ponoć ATI 200M jest sporo lepsza i odbiedy daje radę. Mam na celowniku asusa A6R B037 , co o nim sądzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 temat wziął się z tąd, że szukam wmiarę taniego lapka na którym można odpalić jakieś gierki ( z nowszych to cod i może cod2). Z tego co wyszukałem to Intel nie uciągnie, ponoć ATI 200M jest sporo lepsza i odbiedy daje radę. Mam na celowniku asusa A6R B037 , co o nim sądzicie? Przed kupnem przeglądnij dokładnie forum asus.pl (decyzja należy do Ciebie ale będziesz bardziej uswiadomiony). Powodzenia. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Lucjan1948 - masz rację, ten ranking jest ok. Kiedyś były tam dane z kosmosu, ale teraz to poprawili.Nieo, kpisz czy o droge pytasz?! Ta tabelke i w ogole liczby podane na tej stronie mozna sobie wsadzic tam gdzie swiatlo nie dochodzi, juz nie raz bylo pisane ze te wyniki sa po prostu z pupy wziete. Przyklad? Prosze bardzo : Dell Inspiron 9400 z GF7800 - 3800??? NAJLEPSZY wyniki dla X1600 - 3500??? i teraz hit sezonu : Dell Inspiron 9100 z Mobility 9800 - ponad 5000?!?! WTF??? Najlepszy wynik dla STACJONARNEGO 9800 XT to troche ponad 4000 a tutaj Mobility ponad 5000?! Ludzie no prosze o trzezwe myslenie i nie wprowadzanie czytelnikow w blad!!! Jak ktos twierdzi ze to sa wiarygodne wyniki to mu gratuluje, jedyne warte uwagi linki to te z notebookreview, tam gosciu ladnie to opisal. Zreszta podobny podzial zrobilem i u Nas, wystarczylo poszukac. Tak czy inaczej zamykam bo juz pare razy o tym bylo, zreszta nadal jest w moim poradniku a poza tym wystarczylo poszukac w googlach przez 15 minut i wszystko byloby jasne jak slonce. Autor tematu ma szczescie ze mnie tu wczesniej nie bylo bo na bank dostalby procentami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...