MARyoWn Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witam. Bank pojawił się w Polsce w połowie lutego. Jak na razie powstało 28 placówek, a do końca roku ma powstać 50. Oficjalna strona banku : http://www.polbankefg.pl/PolBank/ Interesuje mnie konto samooczędzające. Jest to niby połączenie konta gotówkowego z lokatą i mamy możliwość operowania pieniędzmi jak w zwykłym koncie gotówkowym. Oferta wydaje się bardzo atrakcyjna, można powiedzieć, że jest zbyt piękna. Warunki w skrócie przedstawiają się w sposób następujący : Opłata za prowadzenie rachunku + karde = 4zł/miesiąc Oprocentowanie 4,5 % ! (odliczanie odsetek od każdej kwoty) Brak wymaganej stałej wpłaty. Brak terminu lokaty. Brak utraty odsetek po wypłaceniu pieniędzy (odsetki są naliczane od pozostałej na koncie kwoty) Przelewy przez internet za darmo. Wypłacanie pieniędzy w bankomatach EFG i Euronetu za darmo. Wypłacanie pieniędzy w innych bankomatach w kraju 4zł i 8 zł za granicą. Polecam również przejrzeć podane odnośniki : Polbank a BFG - Ważne ! Dyskusja cd. Skan1 Skan2 Skan3 Polbank ruszył Polbank stawia na oszczędzanie Może ma ktoś konto w tym banku? Może ktoś się na to skusi ? (bo ja mam zamiar) Proszę o opinię. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Kuszaca oferta. A jak to jest, gdy bede chial przejsc z innego banku, w ktorym mam karte krdytowa i mozliwosc korzystania z odnawialnej linii kredotowej o sporym limicie, te profity bede mial na starcie w Polbanku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Sam sie zastanawiam nad zalozeniem konta w tym banku, dotychczas posiadam konto w Inteligo ale wzialem kredytowke w Polbanku i w sumie lepiej chyba miec wszystko w jednym.. Jak narazie obsluga bez zastrzezen, niskie oprocentowania kredytu, male wymagania i dobra oferta to plusy, ale jeszcze sie okaze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...