PawelDK Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Czy ktoś słyszał coś o firmie Mirai ?? Mam zamiar kupić sobie tv lcd, jedną z opcji jest ten TV Mirai T32114. Druą opcją jest LG RZ 32LZ55. Jak myślicie co lepiej wybrać ?? Jeśli chodzi o serwis to w moim mieście jest Mirai i LG. Gwarancja 2 lata. TV mam mi służyć do grania na xbox 360, oglądania divx i dvd oraz sporadycznie do zwykłej TV Kilka słów o mirai jakie znalazłem w necie: XXX(pewna hurtownia której nazwy nie mogę podać) została wyłącznym dystrybutorem monitorów LCD i TV LCD marki MIRAI, należącej do firmy Nexgen - producenta telewizorów i monitorów LCD. Nexgen jest w 100% własnością firmy CMO (Chi Mei Optoelectronics), jednego z największych producentów matryc LCD na świecie. Firma CMO powstała w 1998 roku, w 2001 roku wykupiła 85 % udziałów w japońskim oddziale IBM (IDTECH, specjalizującym się w pracach laboratoryjnych nad nowymi technologiami w LCD (min matryce IPS). CMO jako pierwsza stworzyła 56-calowy ekran LCD o rozdzielczość wyświetlania obrazu wynoszącej 3840x2160 (8,3-megapiksela). Premiera tego najbardziej zaawansowanego produktu w technologii TFT na świecie odbyła się podczas tegorocznych targów CeBIT w Hanowerze. MIRAI oferuje produkty o wysokiej jakości wykonania, atrakcyjnym wzornictwie i zaawansowanych rozwiązaniach technicznych przy bardzo konkurencyjnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...