Chemik4 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Jak już wspomniałem w temacie, szukam przepisów na przegotowanie winniczków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Daj żyć ślimakom :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Masz żywe? To tylko napomknę, że trzeba je koniecznie przeczyścić, tak dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 daj im do jedzenia mąke, jak zaczną ją wydalać (czyli białą) to na patelnie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Na patelnie? Słyszałem gdzieś ze sie je gotuje i potem daje do octu tak jak grzybki ale nie wiem dokładnie jak to jest więc sie pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 tak tylko palnąłem ;p wiem jak je iczyścić i nic więcej [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Brzmi wyjątkowo obrzydliwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 a mają ślimaki w ogóle jakiś smak? czy to takie bezsmakowe jak guma turbo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boone Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Może w TYCH przepisach coś znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Dzięki Ci dobry człowieku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Brzmi wyjątkowo obrzydliwie.Tak samo jak móżdżek , język, comber, nerki, płucka, ośmiornice, raki, krewetki (akurat mi nie smakowaly:P konsystencja kijowa:)) ale to trzeba spróbować...kiedys zamowilem pizze z owocami moza tak4 fun zjadlem pol bo mi sie dzwigalo, ale nie dlatego ze smak byl kijowy...tylko konsystencja niektorych rzeczy byla jak GLUT:D dlatego mi sie odechcialo:P @Chemik4 jak coś wyskrobiesz:P to podziel sie wrazeniami:) Edytowane 30 Czerwca 2006 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Tak samo jak móżdżek , fuuj język, fuuj comber, fuuj nerki, fuuj płucka, fuuj ośmiornice, IMO bez smaku i konsystencja jak guma raki, smakowały mi krewetki pycha! tylko nie można patrzeć na nie w trakcie jak się je, bo się przypominają ich powiązania gatunkowe z pająkami (akurat mi nie smakowaly:P konsystencja kijowa:)) ale to trzeba spróbować...kiedys zamowilem pizze z owocami moza tak4 fun zjadlem pol bo mi sie dzwigalo, ale nie dlatego ze smak byl kijowy...tylko konsystencja niektorych rzeczy byla jak GLUT:D dlatego mi sie odechcialo:P @Chemik4 jak coś wyskrobiesz:P to podziel sie wrazeniami:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Hmmm krewetki nie maja nic wpspolnego z pajakami:) mozesz je jesc bez problemu:P to sa krewne homarów, raków, krabów :) to jest ten sam TYP-STAWONOGI ale GROMADY rozne:P pajęczaki i skorupiaki:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Hmmm krewetki nie maja nic wpspolnego z pajakami:) mozesz je jesc bez problemu:P to sa krewne homarów, raków, krabów :) to jest ten sam TYP-STAWONOGI ale GROMADY rozne:P pajęczaki i skorupiaki:P Jaka to roznica dla mnie kiedy maja pelno tych cienkich nozek :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Jaka to roznica dla mnie kiedy maja pelno tych cienkich nozek :|To 2 rozne gromady:p roznica taka jak miedzy ssakami a ptakami:P etc;P a co do krewetek wkurza mnie ich konsystencja, jak je gryze mam wrazenie ze to chrząstka z kurczaka... ale smak pycha;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Tak samo jak móżdżek , język, comber, nerki, płucka, ośmiornice, raki, krewetki (akurat mi nie smakowaly:P konsystencja kijowa:)) ale to trzeba spróbować...kiedys zamowilem pizze z owocami moza tak4 fun zjadlem pol bo mi sie dzwigalo, ale nie dlatego ze smak byl kijowy...tylko konsystencja niektorych rzeczy byla jak GLUT:D dlatego mi sie odechcialo:P @Chemik4 jak coś wyskrobiesz:P to podziel sie wrazeniami:) Od kiedy krewetki maja konsystencje gluta? Normalne, biale mieso. Ty jestes pewien, ze to krewetka byla? ;) EDIT: @HeatheN - ale zdajesz sobie sprawe, ze pancerzyka sie nie je? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Tak samo jak móżdżek , język, comber, nerki, płucka, ośmiornice, raki, krewetki (akurat mi nie smakowaly:P konsystencja kijowa:)) ale to trzeba spróbować...kiedys zamowilem pizze z owocami moza tak4 fun zjadlem pol bo mi sie dzwigalo, ale nie dlatego ze smak byl kijowy...tylko konsystencja niektorych rzeczy byla jak GLUT:D dlatego mi sie odechcialo:P @Chemik4 jak coś wyskrobiesz:P to podziel sie wrazeniami:) A gdzie on napisał że chodzi o krewetki ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Nadintepretacja... nadal jestem jednak ciekaw, ktore to owoce morza wygladaly jak glut. ośmiornice, IMO bez smaku i konsystencja jak guma Mi tam smakuja. A co do gumy - osmiornice trzeba umiec zrobic. Jesli sie ja za krotko gotuje, rzeczywiscie jest nie do pogryzienia - niestety sprawdzilismy to na sobie. Jakby ktos chcial kiedys robic: osmiornice tlucze sie troche mlotkiem do miesa, potem gotuje jakies 2 godziny na niezbyt duzym ogniu, osmiornica podczas tego procesu robi sie czerwona. Potem odcedzamy, zostawiamy do przestudzenia, jak przestygnie to obtaczamy w mace i na patelnie. Polecam przed gotowaniem pokroic na kawalki. Wysmienita z ryzem. Swoja droga, wode po gotowaniu osmiornicy mozna wykorzystac do ugotowania w niej ryzu - nabierze on wtedy fajnego lekko czerwonego koloru i specyficznego aromatu. Mozna tez wymieszac z ryzem obrane krewetki i malze, wychodzi fajne i egzotyczne danie z owocow morza :) Drugi wariant jaki testowalismy to z frytkami i podsmazana marchewka - tez calkiem niezle, ale wariant powyzszy bardziej mi przypadl do gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Nigdy nie jadłem ślimaków ale zjadłby np mięso węża i inne orientalne przysmaki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Slimaki w domu zrobic ciezka sprawa. Lepiej kupic gotowe juz w sklepie. Do pieca na chwile i mozna jesc. Slimaki swierze trzeba gotowac wiele godzin. Polecam kupic gotowe juz obrobione, przewaznie sa z maslem czosnkowym w srodku w skrupie :) PYCHA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Dawno do tego tematu nie zaglądałem... Z tymi ślimakami dałem sobie spokój, niech sobie żyją (i zjadają sąsiadowi sałate i kapuste w ogródku ^^) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...