Skocz do zawartości
welyk

Zamiana S A Na S754

Rekomendowane odpowiedzi

moge bezpłanie zamienic SA sempa2500 i plyte z podpisu kompa Nr 2 na

s754 sempa 2500 i plyte Gigabyte GA-K8U (Uli 1689) [DDR, AGP]

jest sens?

szczegolnie o płyte chodzi... te Uli jakos mnie nie przekonuje

Edytowane przez welyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge bezpłanie zamienic SA sempa2500 i plyte z podpisu kompa Nr 2 na

s754 sempa 2500 i plyte Gigabyte GA-K8U (Uli 1689) [DDR, AGP]

jest sens?

szczegolnie o płyte chodzi... te Uli jakos mnie nie przekonuje

Bez OC oczywiście wydajniejszy będzie zestaw na s 754, ale jeżeli chcesz się pobawić w podkręcanie zmiana mobo jest konieczna, chociażby na K8NS - wiąże się to oczywiście z jakimiś kosztami, jednakże raczej się opłaca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej? Ludzie nie osłabiajcie mnie. Opłaca się! Wydajność większa, do tego dużo mniejsza emisja ciepła + mniejszy pobór. Nowe technologie, 64 bity i kontroler zintegrowany. Za tą płyte wyciśniesz +/- 120 zł, dodasz pare dyszek i kupisz świetną K8NS rev. 1,1/1,0 za ok. 170 zł używke. Możesz się pokusić o PCIE :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

JA KUPILEM K8NS ALE CHYBA REV 2,0 (KTORA TEZ DO OC ZLA NIE JEST (CZYT. DOBRA ;)) TRZYMIESIECZNA Z 3LETNIA GWARA I PELEN BOX ZA 130ZL ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż jakby nie patrzeć to taki sempron 2500+ potrzebuje wysokiego HTT, żeby osiągnąć jakieś sensowne taktowanie, więc mobo też musi być skora do takiego działania... I chyba najtańszym rozwiązaniem jest właśnie K8NS.

jak ktoś wyżej napisał istnieje opcja zmiany na PCI-E, ale wtedy już zmiana grafy wchodzi w grę co raczej założyciela wątku nie bawi...

Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi