welyk Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) moge bezpłanie zamienic SA sempa2500 i plyte z podpisu kompa Nr 2 na s754 sempa 2500 i plyte Gigabyte GA-K8U (Uli 1689) [DDR, AGP] jest sens? szczegolnie o płyte chodzi... te Uli jakos mnie nie przekonuje Edytowane 19 Czerwca 2006 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Jest jens. Będzie większa wydajność, ale nie spodziewaj sie za wiele. Uli robi teraz Nvidia i te chipsety są świetne. A ten giguś nie jest zbyt dobry, K8NS jest lepszy. Załóż topic w Co Kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 jest sens? szczegolnie o płyte chodzi... te Uli jakos mnie nie przekonuje żeby później nie było płaczu, to tylko naiszę, że a płyta nie ma blokady PCI/AGP i z podkręcania nici. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 moge bezpłanie zamienic SA sempa2500 i plyte z podpisu kompa Nr 2 na s754 sempa 2500 i plyte Gigabyte GA-K8U (Uli 1689) [DDR, AGP] jest sens? szczegolnie o płyte chodzi... te Uli jakos mnie nie przekonuje Bez OC oczywiście wydajniejszy będzie zestaw na s 754, ale jeżeli chcesz się pobawić w podkręcanie zmiana mobo jest konieczna, chociażby na K8NS - wiąże się to oczywiście z jakimiś kosztami, jednakże raczej się opłaca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Raczej? Ludzie nie osłabiajcie mnie. Opłaca się! Wydajność większa, do tego dużo mniejsza emisja ciepła + mniejszy pobór. Nowe technologie, 64 bity i kontroler zintegrowany. Za tą płyte wyciśniesz +/- 120 zł, dodasz pare dyszek i kupisz świetną K8NS rev. 1,1/1,0 za ok. 170 zł używke. Możesz się pokusić o PCIE :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 JA KUPILEM K8NS ALE CHYBA REV 2,0 (KTORA TEZ DO OC ZLA NIE JEST (CZYT. DOBRA ;)) TRZYMIESIECZNA Z 3LETNIA GWARA I PELEN BOX ZA 130ZL ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Chociaż jakby nie patrzeć to taki sempron 2500+ potrzebuje wysokiego HTT, żeby osiągnąć jakieś sensowne taktowanie, więc mobo też musi być skora do takiego działania... I chyba najtańszym rozwiązaniem jest właśnie K8NS. jak ktoś wyżej napisał istnieje opcja zmiany na PCI-E, ale wtedy już zmiana grafy wchodzi w grę co raczej założyciela wątku nie bawi... Edytowane 19 Czerwca 2006 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...