zmlapq Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Mam takie pytanie: Czy martwe piksele występują także na monitorach CRT? Bo mam prawie na środku ekranu jeden szary punkt. Wygląda mi to na bad pixel(lub subpixel)... :cry: Monitor to LG Flatron 775FT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) jezeli czarny to bad.. ;] subpixel to aktywny ktory jest bialy (swieci) Edytowane 19 Czerwca 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmlapq Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Chyba tak. Jest czarny lub szary... Do tej pory myślałem że bad pixele występują tylko w mintorach LCD. A podlega to reklamacji??? Jest jakaś norma co do ilości martwych/wypalonych pikseli w CRT??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Jak w CRT mogą się wypalać piksele ???? Przecież tam jest zwykły kineskop Edytowane 19 Czerwca 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmlapq Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Dziwne jest też to że wysłałem maila do pomocy technicznej LG, dostałem potwierdzenie (jest wysyłane automatycznie) że otrzymali mojego maila, a było to w środę (14.06) i do dzisiaj (19.06) nie dostałem odpowiedzi :sad: Edytowane 19 Czerwca 2006 przez zmlapq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 moze to tylko brud :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmlapq Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Kto wie. Może i tak :) Tylko żeby tak prawie na środku ekranu?? Raczej byłby gdzieś na brzegu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Kto wie. Może i tak :) Tylko żeby tak prawie na środku ekranu?? Raczej byłby gdzieś na brzegu... :lol: a to chamski brud !!!!!!!! zdmuchnij go na brzeg sie wcisnął jeden na środek xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 a moze masz uszkodzona powloke antyrefleksyjna w tym miejscu ;) ale dziwne ze to jeden punkt.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Na CRT też może plamka nie świecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Na CRT też może plamka nie świecić.niby jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 po polsku mialem w phlipsie 4 takie przypadki poprostu luminofor zapycha szczeline... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 czyli kopa w kineskop trzeba zastosować :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmlapq Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 po polsku mialem w phlipsie 4 takie przypadki poprostu luminofor zapycha szczeline...Czyli co z tym zrobić?? Nie mam już gwarancji a nawet gdyby to czy podlega to gwarancji??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 tez mam takie cos w moim ctr, malutki punkcik jest zawsze czarny wiec to mozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zrozumiale by to bylo jesli to jakas wada fabryczna ale zeby sie wypalilo cos po czasie ??? to raczej w CRT niemozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmlapq Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Jest to możliwe: dzwoniłem przed chwilą do autoryzowanego serwisu LG w Warszawie i powiedzieli że jeśli mam na gwarancji (nie mam :sad: ) to trzeba przywieść im monitorek bo to wina kineskopa (do wymiany). Ale jak po gwarancji to już nie ma sensu tego naprawiać - trzeba z tym żyć. No albo kupić nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 też kiedys takie coś mnie spotkało (8 lat temu ;) ) na 14" belinei :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...