elektro86 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam, chce kupić laptopa ale naprawde nie wiem co wybrać. Jeśli chodzi o firme chciałbym żeby to była Toshiba albo Acer. Oto dane wytyczne co powinien zawierać: -dysk min 100GB -wyświetlaccz min 15,4" -procek Pentium -bezprzewodowy internet -jakas irda albo bluetooth -mocna grafa z własną pamięcią a nie przydzielana z pamieci RAM -muza tez jakas lepsza - surround - żeby podłączyć do tego jakiś zestaw 5.1 To chyba wszystko. Przedział cenowy 6000-7000zł (+- 500zł) Laptop ma być do wszystkiego: gry, filmy, muza ogólnie MULTI ;) Pozdrawiam i czekam na ODP. !! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Witam, chce kupić laptopa ale naprawde nie wiem co wybrać. Jeśli chodzi o firme chciałbym żeby to była Toshiba albo Acer. Oto dane wytyczne co powinien zawierać: -dysk min 100GB -wyświetlaccz min 15,4" -procek Pentium -bezprzewodowy internet -jakas irda albo bluetooth -mocna grafa z własną pamięcią a nie przydzielana z pamieci RAM -muza tez jakas lepsza - surround - żeby podłączyć do tego jakiś zestaw 5.1 To chyba wszystko. Przedział cenowy 6000-7000zł (+- 500zł) Laptop ma być do wszystkiego: gry, filmy, muza ogólnie MULTI ;) Pozdrawiam i czekam na ODP. !! ;) Po pierwsze to się zdecyduja na markę, dla mnie trochę dziwne jest to,iż wybierasz pomiędzy takimi markami. Toshiba do Acera to dzień do nocy, no ale nieważne, twój wybór. Jak dla mnie bierz albo to: http://www.satellite_p100-219.notebook.org...PSPA3E-02E017PL i do tego RAM albo to: http://www.nx9420.notebook.org.pl/hp-compa...__&kd=__ES457EA. Ja bym się w Acera nie pakował. P.S Jak chcesz bardziej zaoszczędzić i na dysku ci nie zależy (wielkość) to bierz to http://www.satellite_p100-217.notebook.org...PSPA3E-02G017PL Edytowane 20 Czerwca 2006 przez motofan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Po pierwsze to się zdecyduja na markę, dla mnie trochę dziwne jest to,iż wybierasz pomiędzy takimi markami. Toshiba do Acera to dzień do nocy, no ale nieważne, twój wybór. Jak dla mnie bierz albo to: http://www.satellite_p100-219.notebook.org...PSPA3E-02E017PL i do tego RAM albo to: http://www.nx9420.notebook.org.pl/hp-compa...__&kd=__ES457EA. Ja bym się w Acera nie pakował. P.S Jak chcesz bardziej zaoszczędzić i na dysku ci nie zależy (wielkość) to bierz to http://www.satellite_p100-217.notebook.org...PSPA3E-02G017PL Acery za 7 tys to nie to co za 3 koła wiem bo mam. Tego z siga i aspire 3613. Ja polecam to co ja kupiłem ma wszystko i w dodatku tuner tv. MOżesz w sklepie zobaczyć pozdro. :D Edytowane 20 Czerwca 2006 przez aceraspire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myslook Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 bierz toshibe p100-221 kosztuje ok 7700 - 7900 ale grafe ma GF 7900gs i dlatego włąsnie warto dopłacic .... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27984 naprawde nic lepszego za ta cene nie znajdziesz ( w polsce ) link akurat do sklepu komputrnika aa tam zawsze drozej ... uzytkownik tego forum kupił za 700zł mniej ... takze przy zakupie sprzetu do multimediów ten napewno Cie nie zawiedzie tutaj test ... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=202569 pozdrawiam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jeśli miałby być to lapek stricte do gier, to jednak Sager (np. o zbliżonej konfiguracji do mojej, w 8k teraz powinno się to zamknąć spokojnie) z 7800gtx oferuje większy 3D raw power. 2GB ramu naturalnie też wskazane (takich laptopów nie kupuje się, by grać z teksturami na medium). W Polsce Sager aka Chilligreen dostępne są od ręki, wystarczy poszukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 A co jeszcze do papryczek 7900 nie wsadzaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Z tego co widziałem niedawno na ich stronie, to nie. Gericom też nie wie, kiedy lapki z 7900gtx znajdą się w ofercie. PS. Opis na stronie Gericom'a "Notebooki z ekranem 17" i więkRZym" aż straszy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) http://notebook.strefa.pl/acer-aspire-9110-notebook/ chyba ma wszystko czego można szukać w maszynce przenośnej włącznie z tunerem, i kamerką. A cena w zasadzie idealna do podanego przedziału. pozdr Edytowane 21 Czerwca 2006 przez tomcio_wroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) 7,5 koła za Acera z 7600? :lol2: NO WAY! przy laptopie o którym wspomniał myslook to jakaś w ogóle mega śmieszna propozycja z Twojej strony :? Edytowane 21 Czerwca 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Taaak... Za Acera wywalić 7,5koła tylko po to, aby po tygodniu zorientować się, że lakier pod nadgarstkami się wytarł :lol: . Dziękuję, drugi raz tego szajsu nie kupię ;). Toshiba pe-setka to optymalna opcja moim zdaniem, za 8000zł masz full wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 7,5 koła za Acera z 7600? :lol2: NO WAY! przy laptopie o którym wspomniał myslook to jakaś w ogóle mega śmieszna propozycja z Twojej strony :? Nie wiem co w mojej propozycji widzisz śmiesznego. propozycja mslook'a jest niezla, ale o bagatela 1000 zl, poza przedziałem. Jeśli zaś chodzi o grafe to dobrze wiesz że 7600, które jest zbliżone osiągami do twojej x1600 to nie jest byle g**o. Ta karta może naprawdę wiele. Zakładam też że przyszłemu właścicielowi czasem zdarzy się konieczność popracować poza domem a myślę że wtedy lepszym rozwiązaniem jest matryca 15,4 i 7600 niż 17" i 7900... mówię oczywiście pod kątem barterii. Za to zalety tego ACERA to, moim zdaniem, 2 GB ramu, szybki procek, całkiem mocna karta, tuner TV, wyjście DVI, kamerka, pilot, wbudowane 4 głósniki+subwoofer, czytnik kart pamięci, port expresscard, bluetooth. Wiele z tego ta toshiba po prostu nie ma. Nie wiem więc czy ta propozycja jest taka śmieszna. Ale każdy może mieć swoje zdanie. Moje jest takie że gdybym miał dzisiaj kupować lapka i dysponowałbym takim budrzetem to właśnie tego bym kupił. A ty nieo Jeśli chodzi o lakier po nadgarstkami to ja mam kompa od 10 misięcy. Pracuję i bawię się nim ok 12-16 h/dobę i nie ma śladu schodzącego lakieru. Myślę że to przypadłość niektórych serii i jestem przeciw uogólnianiu. Nie kupiłeś i nie sprawdziłeś to nie wypowiadaj się na temat. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 dobra chyba nie wyraziłem się jasno - spróbuje teraz: NIE ACERom :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 dobra chyba nie wyraziłem się jasno - spróbuje teraz: NIE ACERom :rolleyes:No, przynajmniej tak jest szczerze. Nie chodzi o merytoryczną dyskusję tylko o obiegowe opinie, które dopasowałeś do sprzętu o którym opinii jeszcze nikt nie wyraził. To chyba nieco niesprawiedliwe. Nie mam zamiaru bronić żadnej z firm ani żadnej oskarżać. Nikt się nie przekona o wartości tego modelu dopóki sam nie kupi lub nie pojawi się jakaś recenzja. Do tego czasu zdanie że "nie kupię tego modelu, bo NIE ACEROM" to chyba złe podejście... Są przecież zadowoleni użytkownicy tej marki. pozdrawiam ( przeciwników i zwolenników ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ja jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem Acera identycznego z twoim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 sa uzytkownicy wiecej i mniej wymagahjacy - wiec nie dogodzi ;) Jak ktos nie chce wytartrego lakieru to musi brac hp ibm czy cos z dobra budą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 po 4 miesiącach lakier jest w dobrym stanie(tz. muszę się zbliżyć na 2 cm i patrzeć pod światł żeby zobaczyć jakiekolwiek rysy), jednak dość szybko się brudzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...