Skocz do zawartości
Artizpol

Vga: Pasywny Primecooler Vgahp2

Rekomendowane odpowiedzi

chłodzenie

Czy ktoś z Was ma jakieś opinie na temat tego pasywnego chłodzenia? I czy można w jakiś sensowny sposób dosztukować do niego wiatrak 120 mm i w jaki sposób? (pomogłyby mi tu Wasze doświadczenia z innymi pasywnymi chłodzeniami VGA i wentylami - czy wydajność takiego zestawu będzie wystarczająca do OC)

Na standardowym chłodzeniu X800 gto Fireblade Sapphire'a ('suszarka') przy OC 550/550 mam ~62* - a chciałbym zrobić jeszcze Vmoda: uważacie, że lepszy wyborem będzie pasywny PrimeCooler+120mm fander czy aktywny Evercool Turbo 2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłodzenie

Czy ktoś z Was ma jakieś opinie na temat tego pasywnego chłodzenia? I czy można w jakiś sensowny sposób dosztukować do niego wiatrak 120 mm i w jaki sposób? (pomogłyby mi tu Wasze doświadczenia z innymi pasywnymi chłodzeniami VGA i wentylami - czy wydajność takiego zestawu będzie wystarczająca do OC)

Na standardowym chłodzeniu X800 gto Fireblade Sapphire'a ('suszarka') przy OC 550/550 mam ~62* - a chciałbym zrobić jeszcze Vmoda: uważacie, że lepszy wyborem będzie pasywny PrimeCooler+120mm fander czy aktywny Evercool Turbo 2?

To to samo, co Zalman ZM80D-HP, a o tym chłodzeniu jest w sieci sporo (na przykład na PCLabie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby tylko nie było tak jak w wypadku tego klona Pentagrama w którym śrubki były nie równej długości i wszystko było niedopasowane :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem pod o/c jest Evercool-w tym przypadku nie ma zadnych wątpliwości.Daruj sobie takie wynalazki Primecoolera bo cena jest taka jaką dasz za Evercoola.

A jesli naprawde chcesz miec zalmana-to kup wersje ZM80D-HP

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się jeszcze nad Thermalrightem V1 (ciekawa cena IMHO) ale ostatecznie wziąłem Evercoola.

To co mnie odstraszyło od PC to właśnie duża ilość elementów - konieczność nałożenia wielu warstw pasty zapewne znacznie obniży wydajność.

A z fanderem na EVC może być problem, bo zdjęcie plastiku, aby przykręcić wentyl, prawdopodobnie pogorszyłoby przepływ powietrza między finami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się jeszcze nad Thermalrightem V1 (ciekawa cena IMHO) ale ostatecznie wziąłem Evercoola.

To co mnie odstraszyło od PC to właśnie duża ilość elementów - konieczność nałożenia wielu warstw pasty zapewne znacznie obniży wydajność.

A z fanderem na EVC może być problem, bo zdjęcie plastiku, aby przykręcić wentyl, prawdopodobnie pogorszyłoby przepływ powietrza między finami.

Jesli chciałes kupic Primecoolera to na ciszy Ci napeno nie zalezy.IMO stockowy wentylator Evercoola nie jest przeciez zły-jest cichy i wydajny.Poczytaj sobie teraz w temacie o Evercoolu o nim.Jesli sie okaze ze Ci nie wystarcza stockowy, to dopiero wtedy zmienisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi