tHe mRuWa Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Mam płytę Epox 9npa3 ultra i chciałbym zmienić chłodzeniu chipsetu, bo obecne jest bardzo hałaśliwe ;) Zastanawiam się nad trzema radiatorami: - Zalman NB47J, podobno nie wystarczający do schłodzenia bez nawiewu - cena 15zl - Pentagram Freezone NP-40Cu - cena 27zl - Zalman NBF47 - nowosc cena 42zl a moze cos innego?? Ktos ma jakies doswiadczenia z chlodzeniem tej plyty? Jak tylko wroci z serwisu, musze ja pomierzyc i najprawdopodobniej wezme tego pentagrama. Nowy Zalman wydaje mi sie troche za drogi, a moze jest wart takiej ceny - bedzie wydajniejszy od pentagrama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Polecam to: Thermalright HR-05 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1374 Na DFI LP nF4 temperatura chipsetu po założeniu tego radiatora spada z około 45 do 35C więc jest nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 przydatny link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Polecam to: Thermalright HR-05 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1374 Na DFI LP nF4 temperatura chipsetu po założeniu tego radiatora spada z około 45 do 35C więc jest nieźle. Wierze ze to jest dobry wybor, ale jesli za chłodzenie chipsetu miałbym zaplacic 25% wartosci MB to ja dziekuje... Nie wiem czy doczytales, ale ja nowego zalmana uwazam ze jest drogi - a jest tanszy od tego Thermalright HR-05 o przeszlo 30zl Pozatym chyba nie jest kompatybilny z moja plyta, przynajmniej nic o tym nie ma na stronie W kazdym razie dzieki za odzew :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 To w takim razie zapodaj Pentagrama Freezone NP-40Cu. Nie wiem jak na Epoxie, ale na DFI LP trzeba odrobinę rozwiercić otwory w łapkach coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 mam zalmana niebieskiego + wentylator od boxowego A64 - radiator temp. zmierzona miernikiem 30C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...