Skocz do zawartości
tHe mRuWa

Chłodzenie Chipsetu Na Epox 9nap3 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płytę Epox 9npa3 ultra i chciałbym zmienić chłodzeniu chipsetu, bo obecne jest bardzo hałaśliwe ;)

Zastanawiam się nad trzema radiatorami:

- Zalman NB47J, podobno nie wystarczający do schłodzenia bez nawiewu - cena 15zl

- Pentagram Freezone NP-40Cu - cena 27zl

- Zalman NBF47 - nowosc cena 42zl

a moze cos innego??

Ktos ma jakies doswiadczenia z chlodzeniem tej plyty?

Jak tylko wroci z serwisu, musze ja pomierzyc i najprawdopodobniej wezme tego pentagrama.

Nowy Zalman wydaje mi sie troche za drogi, a moze jest wart takiej ceny - bedzie wydajniejszy od pentagrama?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam to:

Thermalright HR-05

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1374

Na DFI LP nF4 temperatura chipsetu po założeniu tego radiatora spada z około 45 do 35C więc jest nieźle.

Wierze ze to jest dobry wybor, ale jesli za chłodzenie chipsetu miałbym zaplacic 25% wartosci MB to ja dziekuje...

Nie wiem czy doczytales, ale ja nowego zalmana uwazam ze jest drogi - a jest tanszy od tego Thermalright HR-05 o przeszlo 30zl

Pozatym chyba nie jest kompatybilny z moja plyta, przynajmniej nic o tym nie ma na stronie

W kazdym razie dzieki za odzew :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi