Skocz do zawartości
Yacho

Chieftec Seria Ba

Rekomendowane odpowiedzi

mam dziwne wrazenie że dałeś fote LBX`a :-P BA z tego co pamiętam to był big tower.... :wink:

BA to cała seria obudów, od midi, poprzed medium na big tower kończąc.

PS. Już jakiś uczynny moderator wywalił to i owo... Więc raport poszedł niepotrzebnie <_<

PS2. W midi nie ma miejsca wcale, w big tower jest go bardzo dużo. W moim dragonie mam około 6cm wolnego miejsca, więc myślę że w innych medium chieftekach będzie podobnie.

Edytowane przez Sarkazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w seirr BA afaik sa tylko bigtowery ;)

Faktycznie, cała seria to oczywiście Bravo, no a sam big tower ma oznaczenia BA... Z moich kolejnych super dokładnych szacowań wynika że jest to około 20 cm

2196050[/snapback]

Tylko ja mam tą obudowę na forum?

Jest tam 18 cm miejsca. Trochę się pomyliłeś Sarkazz :D

10% B)

Edytowane przez Sarkazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie warto, też długo się zastanawiałem, ale nie żałuje tych pieniędzy.

Obudowa jest bardzo funkcjonalna, sposoby mocowania napędów, dysków, kart są świetne.

Jest bardzo dużo miejsca, w przyszłości na pewno zmieszczę WC, temperatura w obudowie spadła mi o około 3-4 stopnie.

Buda bardzo solidna, strasznie ciężka (musiałem prosić kolegę, żeby pomógł przytachać karton ze sklepu) oraz robi ogromne wrażenie na każdym kto ją zobaczy.

Trochę irytujące są dziwaczki (jak we wszystkich chiefach), ale się przyzwyczaiłem. Te trzy wentylatory chłodzące dyski nie maja filtrów przeciwkurzowych.

Polecam

Jak chcesz wiedzieć cos jeszcze to pytaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie warto, też długo się zastanawiałem, ale nie żałuje tych pieniędzy.

Obudowa jest bardzo funkcjonalna, sposoby mocowania napędów, dysków, kart są świetne.

Jest bardzo dużo miejsca, w przyszłości na pewno zmieszczę WC, temperatura w obudowie spadła mi o około 3-4 stopnie.

Buda bardzo solidna, strasznie ciężka (musiałem prosić kolegę, żeby pomógł przytachać karton ze sklepu) oraz robi ogromne wrażenie na każdym kto ją zobaczy.

Trochę irytujące są dziwaczki (jak we wszystkich chiefach), ale się przyzwyczaiłem. Te trzy wentylatory chłodzące dyski nie maja filtrów przeciwkurzowych.

Polecam

Jak chcesz wiedzieć cos jeszcze to pytaj :)

no ja wlasnie pytam sie bo WC juz mam - i troszke mi brakuje miejsca w poczciwym codegenie... powiedz czy sposob montarzu dyskow moze wyciszył je choc troche ?? Edytowane przez Yacho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja wlasnie pytam sie bo WC juz mam - i troszke mi brakuje miejsca w poczciwym codegenie... powiedz czy sposob montarzu dyskow moze wyciszył je choc troche ?

Ja osobiście nie słyszę rożnicy. Chociaż dysk jest w plastiku, więc może mniejesze drgania... Ale napewno dużej zmiany nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi