niko2003 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Mam pytanko, zastanawiałem się gdzie to umieścić i padł wybór tutaj... Mam wykupioną domene mojadomena.pl oraz hosting w firmie firmax.pl. Tam gdzie kupowałem domene zmieniłem DNS na te które kazała mi wpisac firma na której mam hosting. Moje pytanie brzmi. Jak zrobić coś takiego: forum.mojadomena.pl lub inaczej zeby bylo mojadomena.pl/forum? W firmie hostingnowej wpisalem mojadomena.pl oraz zainstalowałem sobie na przeznaczonym dysku z firmy hostingowej forum katalog to: phpBB W panelu administratora na forum zmieniałem na mojadomena.pl (ale występuje problem, że nie mogę się logować?). Na szczęście zostawiłem sobie w drugiej przegladarce panel administratora otwarty i moge szybko to zmienic, bo wtedy mialbym Zonka. DNS w firmie hostingowej jest wpisany, na forum jest wpisany? Ale nie mogę sie logowac na forum? No i jak zrobic mojadomena.pl/forum lub forum.mojadomena.pl (niby w phpBB pisze wyczyszcz cache, ale jaki? co) Poprawiłem objasnienie... Edytowane 22 Czerwca 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Trochę bardzo poobjaśniaj. Bo pisanie w stylu firma xxxx.pl nic nie daje. Napisz, że np. firma numer jeden to x.pl, a dwa xx.pl itd. I poporządkuj swój post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Poprawione Przekierowanie juz idze na mojadomena.pl i forum sie uruchamia, ale jak zrobic zeby szlo sie logowac? i jak dac subdomene forum.mojadomena.pl lub mojadomena.pl/forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Powinienieś to mieć w ustawieniach domeny. Nie masz żadnego panelu sterującego ? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Nie bardzo rozumiem, co właściwie chcesz zrobić. Jeśli moja_strona.pl otwiera stronę główną, a Ty chcesz mieć pod moja_strona.pl/forum swoje forum, to wystarczy je tam wrzucić (do katalogu "forum"). Jeśli chcesz takie przekierowanie: moja_strona.pl/forum -> forum.moja_strona.pl, to możesz to zrobić wpisem w ".httaccess": Options +FollowSymLinks +IncludesRewriteEngine OnRewriteRule ^forum forum.moja_strona.pl [L] Jeśli natomiast chcesz zrobić odwrotnie: forum.moja_strona.pl -> moja_strona.pl/forum, to musisz mieć możliwość zakładania subdomen. Skoro masz konto moja_strona.pl, to powinnieneś mieć nieograniczoną liczbę subdomen. Zakłada się je w panelu administracyjnym konta. Tam też ustawisz przekierowanie na konkretny katalog (adres). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...