jotixel Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Witam, skladam sobie niskobudrzetowy serverek na Pentium'e 3 667MHz i zastanawiam sie jaki dysk wlozyc... Mam mozliwosc kupienia 40GB 3.5" za 75 zl oraz mozliwe ze uda mi sie za podobna cene wyrwac jakis uzywany dysk 2.5" tez 40GB.. Pomijajac fakt ze oba dyski sa uzywane (nie stac mnie na fundowanie nowego dysku) ktory z nich sie bardziej nada? Tzn zle sie wyrazilem.. Nie chodzi mi na super jakiejs wydajnosci... Wystarczyloby mi te 4200RPM, gdyz z zalozenia server bedzie malych rozmiarow (sam projekture obudowe w plexi i kupilem zasilacz micto atx) Czy czasowo dysk 2.5" wytrzyma tyle samo ile wytrzymalby 3.5" bedac 24H/dobe wlaczony? Czy dodac te kilka cm^2 i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jednak 3.5"? Pozdrawiam i czekam na opinie... Edytowane 21 Czerwca 2006 przez jotixel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Oczywiscie, ze 3,5 cala, to ci rozmiarow budy nie zwiekszy. 2.5 cala w serwerze to ewenement na skale swiatowa :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Jeżeli to ma być serwerek tylko dla Ciebie na którym będziesz trzymał jakieś pliczki i strone www to nie opłaca się kupować dysku 2.5'. Tylko i wyłącznie 3.5' dysk! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ' date='21 cze 2006, 20:27' post='2192774'] Jeżeli to ma być serwerek tylko dla Ciebie na którym będziesz trzymał jakieś pliczki i strone www to nie opłaca się kupować dysku 2.5'. Tylko i wyłącznie 3.5' dysk! Kupilem dysk 40GB MAXTOR Fireball3 za 70 zl z 3 miesieczna gwaracja:) Mysle ze okzyjnie... Ale nie o to chodzi... Chcialem sie dowiedziec cos na temat tej serii "Fireball3" Czym rozni sie od powszechnej Diamond MaxPlus ? Dysk ma pojemnosc 40GB Interfejs ATA/133 Bufor 2MB obroty: chyba 5400RPM Czy to dobry wybor na dysk serverowy ? (jak wyzej RONIN trafnie zauwazyl serwer bedzie jedynie mi sluzyl, jako www, poczta i programiwanie) Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...