Sens Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 witam! Prosze o wybaczenie ze pisze to tez w tym dziale jednak tam zainteresowanie jest niewielkie, a ja potrzeboje na gealt tych mhztow :P Jestem posiadaczem plyty Fic VB-601 Intel 440BX slot 1 i chcialbym sie zapytac jaka opcja w biosie odpowiada zwiekszeniu FSB, oraz zwiekszeniu napiecia do procka?? Tyle ludzi pisze ze na tej plycie mozna duzo osiagnac, a ja przeszukalem caly bios i nic.. >>> DANE TECHNICZNE PŁYTY <<< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 wszystkiego szukaj w Chipset Features Setup pamietaj o poprawynym dzielniku, tak aby szyna pci i agp mialy odpowiednio 33MHz i 66MHz najlepiej jak bys ustawial magistrale procka na 66MHz albo 100MHz mnoznik zmieniasz na przelacznikach na plycie nie podales jaki to procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Celeron 300A. O jakie przelaczniki chodzi?? a jak ten dzielnik ustawic?? sory ale ja nigdy wczesniej nie zabieralem sie za krecenie takiego gratka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 OMFG ! :} To byla moja pierwsza plytka + PII 350, ktory latal @392 - 112 FSB, 133 FSB niechcial pociagnac Spalila sie podczas wyjmowania tunera przy wlaczonym kompie.:} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 o przelacznikach mnoznika zapomnij bo ten wspanialy celek ma zablokowane na x4,5. na 100MHz powinien poleciec ;) Host CPU/PCI Clock, dzielnik ustaw na 1/3 dla 100MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) TAK WYGLADA U MNIE 'CHIPSET FEATURES SETUP' (widok z instrukjci): Nie zabardzo tam widze to oczym mowisz! Kurcze czemu zawsze wszystko innym sie udaje a mi nie :mur: Nawet ten koles ktory sie wpisal mial ta plyte i krecil na niej, a ja nie widze tej opcji :blink: Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...