Skocz do zawartości
Neo_x

Co dobre do odtwarzania mp3?? :)

Rekomendowane odpowiedzi

WINAMP 2 + Enhancer 017 (poprawia dzwiek o NIEBO)

Winamp jest OK, ale te wszystkie "ulepszacze" dźwięku robią więcej szkód niż pożytku. Ja nie używam nawet equalizera wbudowanego w winampa, gdyż przede wszystkim zależy mi na tym, aby sygnał na wyjściu karty dźwiękowej był jak najwierniejszym odwzorowaniem oryginału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WINAMP 2 + Enhancer 017 (poprawia dzwiek o NIEBO)

Winamp jest OK, ale te wszystkie "ulepszacze" dźwięku robią więcej szkód niż pożytku. Ja nie używam nawet equalizera wbudowanego w winampa, gdyż przede wszystkim zależy mi na tym, aby sygnał na wyjściu karty dźwiękowej był jak najwierniejszym odwzorowaniem oryginału.
To proponuje zebys wyprobowal Enhancera.

Jak dzwiek moze byc najwierniejszym odwzorowaniem oryginalu skoro sluchasz MP3 ?!?! MP3 obcina czestotliwosci, roznica w stosunku do CD jest bardzo duza, Taki 'ulepszacz' przywraca mp3 obciete podczas kodowania czestotliwosci. COs mi sie wydaje ze nie zbyt wiele wiesz na ten temat skoro tak piszesz. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) MP3 obcina czestotliwosci, roznica w stosunku do CD jest bardzo duza, Taki 'ulepszacz' przywraca mp3 obciete podczas kodowania czestotliwosci. COs mi sie wydaje ze nie zbyt wiele wiesz na ten temat skoro tak piszesz. :)

Mylisz się. Dobrze zrobione MP3 wcale nie obcina częstotliwości, lecz wykorzystując fizjologiczne własności ludzkiego słuchu eliminuje te dźwięki, które są poniżej progu słyszalności (efekt maskowania). Pisząc 'zależy mi na tym, aby sygnał na wyjściu karty dźwiękowej był jak najwierniejszym odwzorowaniem oryginału' miałem na myśli porównanie dźwięku odtwarzanego z MP3 z oryginałem zapisanym na CD-Audio.

Owszem, wypróbowałem tego enhancera i jestem przekonany, że napewno przypadnie do gustu każdej osobie która preferuje muzykę typu 'bum-cyk, bum-cyk', a to oczywiście za sprawą mocnego podbicia basów. Ja się do tych osób nie zaliczam, dlatego jestem przeciwnikiem takich bajerów. Dobrze zrobionych MP3 (CBR 256kb/s) nie jestem w stanie odróżnić od CD z której były zgrane, dlatego nie potrzebuję żadnych enhancerów które jedynie zniekształcają oryginalne brzmienie utworów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że napewno przypadnie do gustu każdej osobie która preferuje muzykę typu 'bum-cyk, bum-cyk', a to oczywiście za sprawą mocnego podbicia basów.

Ten plugin jest duzo bardziej rozbudowany, wyciaga i wysokie i niskie tony i ma jeszcze kilka innych opcji. Nie wazne, nie chce mi sie klucic, gdybys byl audiofilem to bys nie sluchal MP3 takze nie zgrywaj sie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt kto slucha muzyki z komputera nie powinien sie nazywac audiofilem

poza tym wracajac do tematu, to BeoPlayer jest fajniutki, juz o nim bylo na forum.

www.beoplayer.com

12 mb?? to chyba jakis kombajn do odtwarzania mp3 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym wracajac do tematu, to BeoPlayer jest fajniutki, juz o nim bylo na forum.

www.beoplayer.com

nieee

raczej standadowe funkcje. zadnych pluginow. ciekawy, elegancki interfejs (dla mnie rewelacyjny) i dobra jakosc dzwieku. W koncu Bang & Olufsen tandety nie robi. :wink:

Uzycie procesora u mnie 1%

Uzycie pamieci ~30mb 8O nie wiedzialem nawet :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.beoplayer.com

nieee

raczej standadowe funkcje. zadnych pluginow. ciekawy, elegancki interfejs (dla mnie rewelacyjny) i dobra jakosc dzwieku. W koncu Bang & Olufsen tandety nie robi. :wink:

Uzycie procesora u mnie 1%

Uzycie pamieci ~30mb 8O nie wiedzialem nawet :?

ale qrde no... musze zarejestrowac maila?? i po jaka cholere to :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi