komisarz Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Polecam lekturę gazet, np. wczorajsza GW Przestalem czytac jakis czas temu. Za duzo podawanych tam informacji nie mialo pozniej pokrycia w faktach (np. dymisja Marcinkiewicza trwa nadal) a i co tu duzo mowic, sama gazeta nawet nie sili sie na obiektywizm. Ostatnio przerzucilem sie na dziennik, w miare wywazony chociaz tez nie idealny:) Tego samego argumentu można użyć w stosunku do MW i np. Farfały. Czy prawicowe, właściwie nazistowskie gazetki nie namawiają do przestępstwa? Nienawiść rasowa, kłamstwo oświęcimskie? Mamy ważyć co bardziej poważne, w wydaniu tych organizacji lewactwo czy nazizm? Wiem, argument w stylu "a u was to biją murzynów". Zgadza sie - to taki wlasnie argument . Powiem tak - zarowno na podzeganie do nienawisci rasowej i kłamstwo oswiecimskie (gloszone publicznie, granica jest chyba 300 odbiorcow) jest w Polsce karane. I nie widze najmniejszego powodu, zeby takim czynnosciom poblazac. Jestem jednak na 100% pewien, ze gdyby zamieszczono w ich gazetkach klamstwo oswiecimskie to nie zabrakloby organizacji, ktore zawiadomilyby prokurature. Sa zreszta na to przyklady, kilka procesow sie w Polsce odbylo, podobnie w sprawach gloszenia nienawisci rasowej czy tez do innych mniejszosci (np. proba zamkniecia strony organizacji Blood and Honor). Nie mozna wiec powidziec, ze toleruje sie jedno, a przyzwala na drugie. Anarchisci tez istnieja i maja sie dobrze - dopoki nie zaczna lamac prawa. Ten wątek zaczyna być dyskusją "starych pryków" a główni zainteresowani, uczniowie <=szkoła średnia się jakoś nie udzielają No coz, brak zainteresowania tematem;) W kazdym razie jezeli kogos zainteresuje temat to znajdzie tutaj calkiem spory wybor roznych argumentow. Chyba EOT OK. Edytowane 28 Czerwca 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 http://wiadomosci.onet.pl/1353646,11,item.html Ciekawe, jak sobie poradzi z tym problemem miłościwie na oświatujący R.G. :twisted2: Zlikwiduje maturę :?: :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Zlikwiduje maturę :?: :twisted2: Pośle do kościoła. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 http://wiadomosci.onet.pl/1353646,11,item.html Ciekawe, jak sobie poradzi z tym problemem miłościwie na oświatujący R.G. :twisted2: Zlikwiduje maturę :?: :twisted2: Kiedy ja zdawałem nową maturę, to próbna wyszła podobnie - między innymi dlatego na kilka lat się z tego wycofali. Główne problemy nowej matury z tamtego okresu, to zbyt wysoki poziom trudności przedmiotów pobocznych - np. informatyki. Nie wiem, czy jest to problem i oby mister G. nie zaczął kombinować - nie każdy musi mieć maturę - matura świadczy o pewnej wiedzy i umiejętnościach człowieka - nie można jej dostać za darmo, potrzeba trochę wysiłku - i nie chodzi o kucie do samej matury, tylko na zajęcia w liceum. Jeżeli ktoś kompletnie nic nie umie, a myślenie sprawia mu trudności, to matury mieć nie może - a starą by zdał z każdemu znanych powodów... BTW. Jeszcze tego nie było, żeby przeciwko politykowi była taka masa ludzi - Żydzi już oficjalnie, były petycje, protesty - szok - ten rząd to jedna wielka szopka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Powiem inaczej - bardzo dobrze ze jest wyskoi poziom.. Ja płakalem jak na studiach spotkalem koksów z mojej podstawówki, którzy wtedy jechali na miernych, skonczyli platne wieczorowe technika i skonczyli platne "płacę to wymagam studia". moja kolezanka z roku, na 3 semestrze pyta sie mnie czy kopmuter w dosie tez sie moze zawiesic.. koles nie umie zapodac formata - to sie dzieje na studiach informatyki.. doszło do tego ze nieliczna grupa osob, które cos kumały miała przerypane u wykladowców - bo tylko ta grupę wykladowcy "uczyli" reszta miala zal. na dziendobry za przeproszeniem... Matura powinna byc czyms wyrozniającym, a nie obowiazkowym.. Ja moge sie pochwalic ze zdawalem i ustny i pisemny z biologii, zeby nie bylo ze sam szedłem na łatwiznę a teraz wymgam.. :) Niestety, ale im glupsze bedzie spoleczenstwo, tym latwiej bedzie takim jak Giertych panowac nad nami.. Jeszcze teraz mozemy sie odezwac, ale za pare lat moze za pare slów krytyki rządu bedziemy mieli drugą krysztalową noc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Niestety, ale im glupsze bedzie spoleczenstwo, tym latwiej bedzie takim jak Giertych panowac nad nami.. Jeszcze teraz mozemy sie odezwac, ale za pare lat moze za pare slów krytyki rządu bedziemy mieli drugą krysztalową noc? A ja chcialbym zauwazyc, ze wyborcy PiSu lepiej zdali mature niz wyborcy PO (patrz wyniki wyborow i matur w tzw. scianie wschodniej). ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 A ja chcialbym zauwazyc, ze wyborcy PiSu lepiej zdali mature niz wyborcy PO (patrz wyniki wyborow i matur w tzw. scianie wschodniej). ;)He he he :D Ciekawe jaki odsetek maturzystów głosował w tych wyborach. I czy wyborcy PiS "z przeszłości" byliby nimi teraz (to samo z PO) A może to "wyborcy" PiS ze "ściany zachodniej" zaniżyli poziom? :P Mocno to naciągnąłeś ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Ciekawe jaki odsetek maturzystów głosował w tych wyborach. Prawa wyborcze wiekszosc miala;) Poza tym rok temu bylo to samo - najlepiej zdala tzw. Polska B. Mocno to naciągnąłeś ... ;) Troche tak, ale nie lubie jak ktos pisze, ze wschod Polski to ciemnota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Słyszeliście juz o nowym, genialnym pomysle pana G? Zeby ci co nie zdali matury tylko z jednego przedmiotu byli normalnie dopuszczeni do rekrutacji na uczelnie? :mur: To ja sie pytam - po co w ogole jest ten egzamin, skoro Giertych moze sobie zmieniac przepisy wstecz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Słyszeliście juz o nowym, genialnym pomysle pana G? Zeby ci co nie zdali matury tylko z jednego przedmiotu byli normalnie dopuszczeni do rekrutacji na uczelnie? :mur: To ja sie pytam - po co w ogole jest ten egzamin, skoro Giertych moze sobie zmieniac przepisy wstecz? Ten pomysł jest IDIOTYCZNY!, NC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 chcial pewnie poprawic sztucznie statystyki, a skonczy sie na ~5% zdawalnosci z pisemnego polskiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Nie podoba mi się ten pomysł. Jeśli są niedouczeni (albo generalnie reprezentują sobą niski poziom) to odpadną na egzaminach po pierwszym roku studiów. Chyba że wybiorą "uczelnie" typu "płacę-zdaję" to będą mieli "wyższe wykształcenie". Takie "szkółki" powinny być zadowolone z tego pomysłu. Niż demograficzny a tu taki prezent od Romana G. :? Kolejne igrzyska przed wyborami samorządowymi ... :mur: Szkodnik pierwsza klasa .... :mur: Cyniczny gracz ... Opinie ekspertów: 2204677[/snapback] Przestalem czytac jakis czas temu. Za duzo podawanych tam informacji nie mialo pozniej pokrycia w faktach (np. dymisja Marcinkiewicza trwa nadal) a i co tu duzo mowic, sama gazeta nawet nie sili sie na obiektywizm. Ostatnio przerzucilem sie na dziennik, w miare wywazony chociaz tez nie idealny:) Mieli rację, Kazio już nie jest prime minister :lol: Edytowane 15 Lipca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 nie no Romuś myśli, starego pokolenia juz nic nie nauczy, nie przekonwertuje na "swoje", to trzeba od podstaw, od młodych zacząć, dać im coś ,podac, a oni kiedyś z wdzięczności ( bo przeciez moze dzieki niemu pójda na studia) sie mu odwdzięczą, a ramuś zatopi kaczuszki i będzie królem, tylko on i jego liga przyjaciół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) mój brat dzieki temu zda mature, nie zebym mu zle zyczyl, ale to jest smieszne, widzialem jak sie obijał i tak pewno wiekszosc tych co nie zdała zrobiła, a raczej nie robiła nic, lub niewiele, a jesli ktos nie umie sie nauczyc na mature, pomimo, ze chce no cóż, matura nie jest obowiazkowa, do tego mysle, ze dla osoby ktora miala checi i cos sie uczyła zdobycie 30% z podstawowej matury z obojetnie jakiego przedmiotu nie jest jakims niewykonywalnym zadaniem, teraz to beda jaja na uczelniach jak sie jacys z nich wogole dostana, do tego dochodzi jeszcze jedna rzecz o ktorej sie nie mowi, a mianowicie chodzi mi o ilosc humanistów wśród uczniów, np w klasie brata mate zdawało az 5 osób (w tym braciszek - oblał 24%), morał, z tego jasny, poziom nauczania w szkole jest strasznie niski, młodzież boi się maty, do tego dochodzi, ze im młodsze pokolenie tym bardziej leniwe (przynajmiej ja tak to widze, patrzac na moj rocznik i na rocznik brata), kończąc mysle, ze w szkole jest źle nawet bardzo źle i to po obu stronach, a takie zachowania szanownego pana ministra (specjalnie z małej) tylko pogłebiają to zjawisko, no ale przynajmiej w przyszlości będzie miał wyborców bo wątpie, żeby ludzie naprawde inteligentni na niego głosowali Edytowane 15 Lipca 2006 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Chory pomysł... :mur: Największe głąby z mojej klasy zdały! Żeby zdać tą nową maturę (nie mówię o napisaniu dobrze, ale o zdaniu tylko) nie trzeba kompletnie nic wielkiego umieć! Giertych zachęca ludzi do nieuctwa :? :? :? Romuś... do domu! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 dlatego jak już wymęcze magisterkę ( a tylko to mi zostało ) nie chce mieć nic wspólnego ze szkolnictwem - 18 lat :mur: ogłupiania wystarczy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Chyba sami koalicjanci są zaskoczeni :lol: :lol: ""U źródeł tej decyzji leży coś co nazywamy »powodami PR-owskimi«. Reguł nie powinno zmieniać się w trakcie gry" - mówił Kamiński w Radiu ZET w programie Moniki Olejnik "Siódmy dzień tygodnia"." Cały news: http://wiadomosci.onet.pl/1356749,11,item.html » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « "Roman Giertych nieco się zapędził. Wszyscy w PiS-ie byliśmy zaskoczeni decyzją ministra edukacji" - tak wczorajszą decyzję o swoistej "amnestii" dla części maturzystów, którzy nie zdali matury, skomentował Michał Kamiński z PiS. Chodzi o ustalenia, według których osoby, które na maturze nie zdały jednego przedmiotu, dostaną świadectwo dojrzałości, pod warunkiem, że średnia z egzaminów przekroczyła 30 proc. "U źródeł tej decyzji leży coś co nazywamy »powodami PR-owskimi«. Reguł nie powinno zmieniać się w trakcie gry" - mówił Kamiński w Radiu ZET w programie Moniki Olejnik "Siódmy dzień tygodnia". "W zasadzie można w tej sytuacji zadać pytanie »po co się uczyć«, skoro i tak będzie amnestia. To jest zła decyzja. Młodzieży trzeba pomagać, ale nie na takich zasadach" - twierdzi Waldemar Pawlak z PSL. Wojciech Olejniczak z SLD uważa, że "obniżanie poziomu matur powoduje, że w trudnej sytuacji są rektorzy", ponieważ matura jest także egzaminem wstępnym na studia wyższe. "To jest demoralizacja młodzieży" - mówił Olejniczak, i dodał - "Giertych chciał wkupić się w łaski uczniów". Jan Rokita z PO uważa, że jeśli do budowania wizerunku Romana Giertycha używana jest szkoła, to jest to ze wszech miar naganne. "Została przekroczona pewna granica, polegająca na tym, że decyzją ludzi rządzących można zamienić maturę niezdaną na zdaną. Za chwilę się okaże, że wyrok skazujący można zamienić na nieskazujący lub odwrotnie. To jest jakieś szaleństwo władzy" - mówił w Radiu ZET Jan Rokita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Mieli rację, Kazio już nie jest prime minister :lol: Super, przez 8 miesiecy pisali o dymisji, w koncu premier ustepuje i ty piszesz - mieli racje. A w takim razie ja powiadam - wyborcza upadnie:) Kiedys napewno;) A co do pomyslu RG odnosnie matur - lipa, szkoda komentowac. Nie kazdy musi miec mature, zwlaszcza ci, ktorzy nie napisza na te marne 30%... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Powiem wam tak, za moich czasów - mature zdawalem prawie 10 lat temu, niezdali katury naprawdę tylko najwieksi tłumokowie z klasy nie zdali.. jesli jest wciaz tak samo na maturach, to tylko wspolczuć.. Z drugiej strony.. moim zdaniem powinno się podwyzszc poziom. giertych glupoty gada, gdyz w polsce brakuje ludzi z wykszatalceniem zawodowym - spawaczy hydraulików itd.. na zachodzie nie jest potrzebne zadne wyksztalcenie, bo zadko komu sie udaje pracowac w pracy która respektuje papiery uczelni.. Wiec tlumaczenie ze ktoś ucieka bo matury nie zdal jest smieszne.. zwlaszcza ze wojsko sciga.. z moich znajmoych to wlasnie wiekszosc ludzi po studiach zwiala, gdyz oni nie uczyli sie BO MIELI TAKIE HOBBY, a uczyli sie by dostac pracę.. Jak ja jako kierownik sklepu po studiach zarabiam 950zł, a kiles który w angli języka nie znając, na mysjni zarabia kolo 3000zł to mnie szlag trafia.. Moglem cale zycie bimbać i bym teraz na tym lepiej wyszedł.. gdybym nie mial juz prawie zony.. to bym w tym kraju nawe minuty nie siedzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Może dobrym pomysłem było by pozostawienie tylko punktacji z matury - tak, żeby nie było pojęcia, że ktoś zdał lub nie - każdy dostawałby wynik, a już w kwestii uczelni wyższej było by określenie progu przyjmowalności. Ew. określić, że od 30% się nie zdaje, ale żeby to nie blokowało studiów - po prostu różnie to bywa - ktoś będzie miał gorszy dzień na przedmiocie z którego nie jest mocny i nawet jak jest dobry może nie zdać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Jak można mieć gorszy dzień :lol: uczyłeś się tego przez całą szkołe średnią. imho ta cała amnestia to poroniony pomysł dobrze, że mnie ta cała 'reforma' edukacji nie dotknęła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 ...a już w kwestii uczelni wyższej było by określenie progu przyjmowalności.Chyba "w gestii" ;) Wyższe uczelnie zbojkotują raczej pomysl Giertycha i nie beda przyjmowac tych co nie zdali jednego przedmiotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Może dobrym pomysłem było by pozostawienie tylko punktacji z matury - tak, żeby nie było pojęcia, że ktoś zdał lub nie - każdy dostawałby wynik, a już w kwestii uczelni wyższej było by określenie progu przyjmowalności. Ew. określić, że od 30% się nie zdaje, ale żeby to nie blokowało studiów - po prostu różnie to bywa - ktoś będzie miał gorszy dzień na przedmiocie z którego nie jest mocny i nawet jak jest dobry może nie zdać. Czyli de facto likwidujemy mature a wprowadzamy centralny egzamin na studia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Gdy ocenia się poprzez osoby niezalezne czasem mozna sie zdziwić.. Ja nie jestem za dobry z polaka, nie dlatego ze mi sie nie podoba, tylk odlatego ze nie umiem sie nauczyć poprawnej pisowni. Moja psorka preferowana sprawdziany i formy pisemne odpowiedzi. Z tego powdu nie mialem szansy nigdy dostać dobrej oceny wiec cale 5 lat technikum 3 to był max co moglem dostać :/ Na ustnej dostalbym prawie 6 gdyby nie caloksztalt mojej nauki.. gdyz tak naprawde byl moze to 3 lyb 4 raz gdy ustnie odpowiadalem z polaka (pisemny na 2 zaliczylem :/) Teraz gdy sprawdzają matury zakodowane itd.. to jest moim zdaniem przechlapane. Jednakze gdybym teraz zadawal maturę, to nie wiem czy wogole bym podszedl. skonczylbym kurs spawacza. W mojej okolicy potrzebują od paru lat dobrych spawaczy i NIE MA.. bo jak ktoś jest to w niemczech albo pijak :/ Powiem szczerze ze rozwazam nawet isc na kurs spawacza, ale nie wiem czy bez wyksztalcenia budowlanego i w wieku 27 lat nauczylbym sie na tyle dobrze zebym byl potrzebny na rynku pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Ogladalem wczoraj progrma z Olejnik, Rokita i lwasnie Romanem G. To jakie rzeczy on gadal to wlos na glowie stawal. Normalnie bylem zszokowany jego wypowiedziami. On nie wiedzial co mowi, nie rozumial tego. MASAKRA!!!! Ciekawe byly reakcje na slowa romana G. prowadzacej Olejnik. On byla wrzecz zdruzgotana. Nie pamietam dokladnie tresci rozmowy. Chodzilo glownie o zarzut Romana G. w stosunku do Rokity ze ta matura jest bez sesnu itp. Moje podsumowanie jest takie: -ne powinno sie "sadzac" na takim stolku czlowieka ktory wogole nie ma pojecia o tym co mowi -dac mu 9mm gnata niech sie sam zastrzeli Jestem na szczescie po liceum, a dokladniej na 5 roku studiow. Edytowane 19 Lipca 2006 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Romek się nie nadaje :| Jeszcze jak on gada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 A mi szkoda klawiatury zarowno na niego jak i na reszte tych zlodzieji ktorzy rzadza polska... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 A ja w tym roku ZDALEM mature i uwazam ze prawda jest taka - kto sie nie uczyl - ten nie zdal raczej nie jest dobre - powinno byc - KTO sie nie nauczyl myslec logicznie ten niezdal - ja olalem cala szkole srednia ale ze zdaniem nie mialem problemow. A na Romka to mi brak słów - burak jeden !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Przez takie pomysly romka, zdalo wiecej ludzi, praktycznie wszyscy, a co za tym idzie mniej miejsc na studia... Eh szkoda gadac... Nie dosc, ze rok temu ludzie nie mogli sie dostac, a co dopiero teraz bedzie, z taka liczba chetnych :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Przez takie pomysly romka, zdalo wiecej ludzi, praktycznie wszyscy, a co za tym idzie mniej miejsc na studia... Eh szkoda gadac... Nie dosc, ze rok temu ludzie nie mogli sie dostac, a co dopiero teraz bedzie, z taka liczba chetnych :|.Miejsc na studiach od tego ani nie przybyło ani nie ubyło. Więcej będzie kandydatów na jedno miejsce. Ale skoro znaczenie będzie miał wynik poszczególnych przedmiotów na maturze więc słabi "giertychowcy" nie powinni stanowić zagrożenia. A jeśli są słabi to odpadną po pierwszych egzaminach na studiach. Dla niektórych może być szokiem różnica poziomów. A uczelnie mają dużą autonomię jeśli chodzi o egzaminy wstępne. Szkolnictwo wyższe nie podlega ministerstwu Giertycha. Cieszyć powinny się różne "szkółki wyższe" typu "płacę więc wymagam" gdyż będą miały więcej potencjalnych płacących. A że cierpi na tym prestiż matury to inna rzecz :? :mur: Giertych to polityczny szkodnik i awanturnik, który zrobi wszystko by LPR pod jego kierownictwem przeczołgał się nad progiem wyborczym. Bez tej partyjki jest nikim. A po wyborach samorządowych jeśli LPR będzie miało słaby wynik może mieć bunt w szeregach. Już teraz członkowie LPR uciekają do PiS. A przed wyborami Kaczyński też wiele nie może sobie pozwolić bo chce żeby ta koalicja nadal trwała. I czynniki pozamerytoryczne a "polityczne aż do bólu" decydują o polskiej edukacji .... :? Edytowane 19 Lipca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...