stranded Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 według mnie wprowadzenie mundurków w szkołach to dobry pomysł. jak sam byłem w liceum to te całe wymalowane panny ze spalonymu ryjami od solarium i wystającym brzuchem bardzo denerwowały. na dziewczynę w mundurku fajnie jest popatrzeć. poza tym polskie szkoły może przynajmniej z wyglądu upodobnią się do brytyjskich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Hmm nie wiem czy było :D http://www.kucyk.neostrada.pl/dresy.gif Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Hmm nie wiem czy było :D http://www.kucyk.neostrada.pl/dresy.gif Pozdro kto Ci pozwolił podpiąć się do mojej neostrady :D Edytowane 28 Lipca 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 [ot]@kucyk Linka na gg dostałem od kev'a ;P ;]][/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) A co myślicie o pomysle płatnej edukacji oraz oficerach z Iraku w szkołach? ;/ Edytowane 19 Września 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 o co chodzi z tymi oficerami ? jakies linki poprosze bo ja nie wiem osochosi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Nie wiem czy było ale miałem dziś niezłą pompę z tego zdjęcia :D Edytowane 19 Września 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 o co chodzi z tymi oficerami ? jakies linki poprosze bo ja nie wiem osochosiNie mogę znaleźć linka, ale nie czytałem o tym, tylko słyszałem w porannych rozmowach Moniki Olejnik w Radiu ZET. Coś mówili o tym, że w szkołach mają uczyć oficerowie z Iraku. Nie pamiętam dokładnie, bo usłyszałem przypadkiem i nie miałem jak się przysłuchać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 chodzi o to aby emerytowani oficerowie, zostali dyrektorami szkol w Polsce ot co, kolejny pomysl punktu G :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Emerytowani oficerowie i/lub komandosi mieliby zostać dyrektorami/nauczycielami w szkołach dla trudnej młodzieży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 A co myślicie o pomysle płatnej edukacji (...)? ;/Wreszcie! Szkoda tylko, że to raczej nie przejdzie - a nawet jak przejdzie to w takiej formie że będziemy płacić dwa razy na to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Wreszcie! Szkoda tylko, że to raczej nie przejdzie - a nawet jak przejdzie to w takiej formie że będziemy płacić dwa razy na to samo.Ja jestem całkowicie przeciwny. W tej chwili studenci wyjeżdżają z kraju, bo nikt im nie zapewnia zarobków odpowiednich do posiadanej przez nich wiedzy. Jeśli dodatkowo za możliwość studiowania będzie pobierana opłata, to liczba emigrujących ludzi zwiększy się diametralnie, a nas zaleje siła robocza ze wschodu albo innych, jeszcze bardziej budzących wątpliwości, zakątków naszego globu. Podejrzewam, że nasz rząd widzi to w ten sposób: wykształcamy młodzież za nasze pieniądze, a oni uciekają i tą zdobytą wiedzą pracują na dobrobyt innego państwa, więc po co w nich inwestować. Osobiście uważam, że wystarczyłoby wpuścić tak pilnowany zagraniczny kapitał, a inwestorzy zaoferowaliby młodym ludziom pracę z odpowiednimi zarobkami. Poza tym trzeba znaleźć jakiś skuteczny sposób obudzenia w młodych Polakach ducha patriotyzmu, ale jak to zrobić, jak oni zamiast uczyć się historii wolą wyskoczyć na balety i zajarać zioło... Nasz naród jest niedokształcony i trzeba znaleźć sposób na edukację a nie jeszcze ją ograniczać. Edytowane 19 Września 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Odpowiednie zarobki mogą dać jedynie pracodawcy. A to, że z roku na rok utrudnia się im działalność.. no cóż - takich sobie 'wybrańców narodu' fundujemy od x lat. Co do budzenia patriotyzmu - ok, ale nie w formie (skąd inąd znaną) 'dlaczego Słowacki wielkim poetą był...'. A to, że zaleje nas tania siła robocza ze wschodu (i generalnie eurazji) - to z biegiem czasu nieuniknione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Emerytowani oficerowie i/lub komandosi mieliby zostać dyrektorami/nauczycielami w szkołach dla trudnej młodzieży. W życiu nie słyszałem niczego głupszego. (No może poza sytuacją, w której mój katecheta powiedział, że spodnie z niskim krokiem są robione specjalnie dla starszych ludzi, którzy muszą nosić pampersy. ;-) ) Jak ktoś, kto nie ma pojęcia o młodzieży, resocjalizacji, psychologii i przez 20 lat tylko krzyczał na niższych rangą, ma móc wychowywać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) pfff... a doczytałeś, że w szkołach dla trudnej młodzieży ? No chyba, że sie w takiej szkole uczysz ;) resocjalizacja, psychologia - LOL, bezstresowe wychowanie, i głupie prawo, że nauczyciel nie ma prawa ukarać ucznia, w żaden skuteczny sposób doprowadziło do tego co mamy teraz w szkołach... kiedy uczyli sie nasi starzy to nie było czegoś takiego i był porządek, zbroiłeś coś - dostałes za to w szkole, a potem jak sie poskarżyłeś, że dali Ci w kość w szkole to w domu drugi raz dostałeś od rodziców hehe. No i taki system był skuteczny, nie uważam, że kara cielesna to porażka pedagogiczna, w niektorych przypadkach jest to jedyne wyjście. Edytowane 20 Września 2006 przez pain.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 No i taki system był skuteczny, nie uważam, że kara cielesna to porażka pedagogiczna, w niektorych przypadkach jest to jedyne wyjście.taw d*** wsadź sobie ten system... ta kary cielesne chyba bym sam pobił tego nauczyciela! System jest inny i jak by nie było nie ma kar cielesnych i bardzo dobrze, Jak Ci odpowiada żeby Cię bili w szkole to powodzenia. Dla trudnej młodzieży może i tak ale jak nauczyciel bije za nic dla przykładu czy głupie gadanie to bezsens. Chociaż mój kolega miał sparing na lekcji z nauczycielem i nauczyciel wygrał (prawy sierp) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) pfff... a doczytałeś, że w szkołach dla trudnej młodzieży ? No chyba, że sie w takiej szkole uczysz ;) resocjalizacja, psychologia - LOL, bezstresowe wychowanie, i głupie prawo, że nauczyciel nie ma prawa ukarać ucznia, w żaden skuteczny sposób doprowadziło do tego co mamy teraz w szkołach... kiedy uczyli sie nasi starzy to nie było czegoś takiego i był porządek, zbroiłeś coś - dostałes za to w szkole, a potem jak sie poskarżyłeś, że dali Ci w kość w szkole to w domu drugi raz dostałeś od rodziców hehe. No i taki system był skuteczny, nie uważam, że kara cielesna to porażka pedagogiczna, w niektorych przypadkach jest to jedyne wyjście. Pff... Doczytałem, ale nie wiem jakie to ma znaczenie, czy chodzi o szkoły dla normalnych dzieci, czy trudnej młodzieży... Ten pomysł jest poroniony. Jeśli sądzisz, że wojskowi umieją pracować z młodzieżą, to ja ci powiem, że przeciętny mechanik może być chirurgiem. Gratuluję ignorancji... Edytowane 20 Września 2006 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Pff... Doczytałem, ale nie wiem jakie to ma znaczenie, czy chodzi o szkoły dla normalnych dzieci, czy trudnej młodzieży... Ten pomysł jest poroniony. Jeśli sądzisz, że wojskowi umieją pracować z młodzieżą, to ja ci powiem, że przeciętny mechanik może być chirurgiem. Gratuluję ignorancji...dokładnie... a potem nie będą sie domagać podwyżki jak nauczyciele tylko zrobią zamieszki :blurp: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 taw d*** wsadź sobie ten system... ta kary cielesne chyba bym sam pobił tego nauczyciela! System jest inny i jak by nie było nie ma kar cielesnych i bardzo dobrze, Jak Ci odpowiada żeby Cię bili w szkole to powodzenia. Dla trudnej młodzieży może i tak ale jak nauczyciel bije za nic dla przykładu czy głupie gadanie to bezsens. Chociaż mój kolega miał sparing na lekcji z nauczycielem i nauczyciel wygrał (prawy sierp) :D Znalazl sie kozak... podnioslbys reke na nauczyciela, to nie dosc ze trafilbys na (wtedy) milicje, to jeszcze wylecialbys ze szkoly w trybie przyspieszonym z tzw. wilczym biletem i do zadnej innej szkoly by Cie nie przyjeli. A bez szkoly to kopanie rowow, robota w polu i inne tego typu prace - oczywiscie po odsluzeniu woja. Poza tym kto mowi o biciu za nic dla przykladu? Mowimy o karaniu za wykroczenia przeciw regulaminowi szkoly - nie o XIX-wiecznym, pruskim systemie edukacji, w ktorym lano linijka po lapach jak leci. Zreszta, taka kara wcale nie musi byc stosowana - sama jej perspektywa w wiekszosci przypadkow wystarcza, zeby odwiesc od zamiaru popelnienia karalnego czynu. A mniejszosc? Dostalaby raz i drugi, to by sie nauczyli, a przy okazji bylby przyklad dla reszty. Robiac OT: Resocjalizacja przestepcow jest IMHO kompletnie poronionym pomyslem, sprawdza sie rzadko, wiekszosc trzebaby batogiem przyuczac do zycia w spoleczenstwie. A teksty o humanitarnosci kar wzbudzaja we mnie tylko pusty smiech - kara za przestepstwo to nie skarcenie niegrzecznego dziecka, powinna byc skuteczna, nieunikniona i przede wszystkim odstraszac od popelnienia czynu karalnego. Publiczna chlosta wcale nie byla takim glupim pomyslem: tania, szybka, nie trzeba delikwenta trzymac nie wiadomo ile w wiezieniu, gdzie tylko uczy sie rzemiosla od innych, do pracy sie nadaje, a pregi zostaja na dlugo... Pewnie, zawsze znajdzie sie taki co lubi byc bity, ale to jest na tyle waski margines, ze nie ma co sobie nim glowy zaprzatac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Pewnie, zawsze znajdzie sie taki co lubi byc bity, ale to jest na tyle waski margines, ze nie ma co sobie nim glowy zaprzatac.Ukarzcie mnie, byłem niegrzecznym chłopczykiem :> Dobry tekst. Do rzeczy - w dawnych czasach, kiedy telefony były tylko stacjonarne, a Internet nie istniał nawet w książkach Lema, nie do pojęcia było w mojej schuli, żeby powiedzieć "cholera", nazwać brzydko matkę kolegi, wypacykować fizys (raczej białogłów to tyczyło), o takich igraszkach, jak kubeł na głowę nie wspominając. A teraz - nie dalej jak wczoraj miałem niewątpliwą rozkosz posłuchać, jak to sobie młódź rozmawia. Było to kilka kolorowych dziewczynek, które jeszcze długo poczekają na legalny zakup alkoholu. Zdumiewające było, że komunikowały się wyłącznie za pomocą plugawych słów i zaimków - nawet ja tak nie potrafię. Z opowieści nieletniego rodzeństwa wiem, że w placówkach edukacyjnych jest równie wesoło - nieopierzone dzieciny radośnie piszczą do nauczyciela w mało parlamentarny sposób, polecając mu, by się oddalił. I nic, bo jak taki ticzer ryknie i wstawi uwagę, pałę czy co tam, ma następnego dnia wściekłą mamusię, która żąda wyjaśnień i miliona dolarów w używanych banknotach, a TVN i program "Uwaga" robią materiał o sadystycznym pedagogu. A dziatwa to widzi i wyciąga wnioski. A tu problem z mundurków robią. Panowie - jak pójdziecie do pracy i każą wam nosić to i owo (co zdarza się wcale często), też będziecie smęcić o ograniczaniu wolności osobistej i faszyzacji społeczeństwa? Jak dla mnie może być, sam parę lat biegałem w takim granatowym kondonie i nic mi się nie stało, np. erekcje mam prawidłowe :> Pięknego Romana nie trawię z definicji, ale jeśli rozpatrywać same pomysły, nie wszystkie są krowie pod ogon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Zamiast linijki paralizator delikwenta pradem i spokoj. Zadnego fizycznego molestowania tylko elektrony :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3629476.html zgroza :blink: może by tak tym się zajęli .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Swietnie... innymi slowy, szkoly produkuja poldebili. Bo jak inaczej nazwac lebka, ktory po podstawowce czyta i rozumie co trzecie slowo, a w gimnazjum sie jeszcze uwstecznia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Najfajniejsze jest to ze polska żadza ludzie którzy sami nie zdali matury (bo poco najwyżej z polski łajno sie zrobi) jak Sz P. CIOTA Lepper!! A Sz P . Wazniak Giertych ?? Brak słów. Może jeszcze polski podzieli nauka o czasownikach nauka o zaimkach itp. Płakać sie chce. " Wy wybraliście mistrzó polityki kaczora donalda i myszke miki ale daleko na do disnejlendu bo polityka ma 1000 patentów " Kto zna to sobie dospiewa :D Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Najfajniejsze jest to ze polska żadza ludzie którzy sami nie zdali matury (bo poco najwyżej z polski łajno sie zrobi) jak Sz P. CIOTA Lepper!! A Sz P . Wazniak Giertych ?? Brak słów. Może jeszcze polski podzieli nauka o czasownikach nauka o zaimkach itp. Płakać sie chce. " Wy wybraliście mistrzó polityki kaczora donalda i myszke miki ale daleko na do disnejlendu bo polityka ma 1000 patentów " Kto zna to sobie dospiewa :D PozdrPotrenuj ortografię i gramatykę .... :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Najfajniejsze jest to, ze Polska rzadza ludzie, którzy sami nie zdali matury (bo po co, najwyżej z Polski łajno sie zrobi), jak Sz P. CIOTA Lepper!! A Sz P . Wazniak Giertych ?? Brak słów. Może jeszcze polski podzieli: nauka o czasownikach, nauka o zaimkach itp. Płakać sie chce. " Wy wybraliście mistrzó polityki: Kaczora Donalda i Myszke Miki, ale daleko na do Disnejlendu, bo polityka ma 1000 patentów " Kto zna, to sobie dospiewa :D Pozdr Plakac to sie chce, jak sie czyta takie posty. A zaznaczylem tylko bledy, pomijajac ewidentne literowki. Zgodnie z PSO IV.15 +10%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3629476.html zgroza :blink: może by tak tym się zajęli .... I czyja to wina ? Beznadziejnej kadry nauczycielskiej poziomu podstawowego . A czym skorupka za mlodu ... to wiadomo ;) Jezeli dalej bedzie sie pozwalac uczniom robic co im sie podoba w mie wolnosci to bedziemy mieli jak w USA detektory metali przy wejsciu i oddzial komandosow zamiast Pana Woznego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 I czyja to wina ?kadra jak kadra ale wątpię żeby belfer, który uczył w niegdysiejszej podstawówce 8-klasowej pozwolił żeby mu się podobpieczni uwsteczniali a tak odpowiedzialność się rozkłada po wiekszej ilości "poziomów kształcenia " i jest jak jest - fajnie jest :) :) a bedzie jeszcze zabawniej :) jak się wezma za szkolnictwo wyższe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 I czyja to wina ? Beznadziejnej kadry nauczycielskiej poziomu podstawowego . A czym skorupka za mlodu ... to wiadomo ;) Jezeli dalej bedzie sie pozwalac uczniom robic co im sie podoba w mie wolnosci to bedziemy mieli jak w USA detektory metali przy wejsciu i oddzial komandosow zamiast Pana Woznego .Czy przypadkiem nie jest przeceniana rola nauczycieli? A wpływ domu rodzinnego? Wzorce jakie tam są przekazywane? Jak rodzice to głąby to i latorośle podobnie wypadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 I od tego jest szkola przecierz ! To szkola ma wychowywac tych ludzi ktorzy maja rodzicow "do dópy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...