xray007 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Wlasnie zakupilem sobie dysk - Seagate 250 GB SATA II i odrazu mam problemy... :-( Mianowicie podczas instalacji windowsa przez to ze dysk nie mial partycji instalator zrobil ja sam, wybralem NTFS ;-) i z 232 GB zrobil mi partycje 130 GB (tak pisalo w instalatorze), teraz po zainstalowaniu i uruchomieniu systemu pokazuje mi ze mam dysk 232 GB i ze 107 GB to zajete miejsce a wolnego mam tylko 124 GB :-( Zupelnie nic z tego nie rozumiem... w czym moze byc problem? Aha zainstalowalem SP 2. Prosze o pomoc, zgory dziekuje POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Aha zainstalowalem SP 2.a jak instalowałeś system, SP2 był zintegrowany z płytą instalacyjną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xray007 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Nie SP2 nie bylo na plycie... zainstalowalem go po zainstalowaniu systemu. SP 2 mam na osobnej plycie. Bo moj Win XP jest dosc stary :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) dlatego mogłeś utworzyć partycje nie większą niż 128GB, a wolne i zajęte miejsce się akurat zgadza z tym jak powinno być: Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xray007 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jak sie zgadza? eh Skoro mam dysk 250 GB, a system pokazuje iz zajetego miejsca jest 108 GB a wolnego 124 GB. A to jest niemozliwe gdyz na dysku mam tylko zainstalowany system i wszystko razem zajmuje 1,8 GB. I to ma byc normalne? :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 o ile mój kalkulator umie liczyć to 108 + 124 = 232GB, a to jest akurat tyle ile twój dysk ma pojemności, ponieważ 250GB w zapisie dziesiętnym daje 232,83GB binarnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xray007 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Uruchomienie scan diska pomoglo ;-) Problemu juz nie ma ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 tak na przyszlosc skoluj sobie instalke ze zintegrowanym SP2 (np wysmaz nlitem) ja dosc dawno temu zrobilem reinstall bez SP2 i windows owszem wstal ale mi zaczal wariowac i zabieral mi sie do scandiskowania i naprawiania. Na szczescie go zatrzymalem w pore. inaczej zaczol by poprawiac partycje i dopiero byla by kicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...