B4ko Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Witam Po odpaleniu płyty nic sie nie dzieje, tylko słysze TRZY piknięcia, przerwa na jakies kilkanaście sekund i znów TRZY piknięcia. POMOCY, bardzo prosze o szybką odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Clear CMOS... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 clear cmos chyba nic nie da ;] te 3 pikniecia mowia ze ram na plycie jest zle zainstalowany lub go nie ma... sam przez to przechodzilem ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Źle osadzony ram lub grafika. Albo coś uszkodzone. Zmieniałeś ostatnio jakiś sprzęt w kompie, sprzątałeś coś, wyciągałeś cokolwiek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) kupiłem ta płyte i zamieniłem ją, przełozyłem wszystkie stare konponenty, grafe, proca, itp. To co wtedy może być uszkodzone? PS Robiłem clear CMOS-a, i nic nie dało, na dodatek te piny sa w ciezko dostepnym miejscu miedzy PCI ;] Edytowane 22 Czerwca 2006 przez B4ko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 KLIK sprawdź z inną pamięcią i grafką a tak poza - reszta konfiguracji by się przydała ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Proc: Athlon XP 2400+ RAM: HYNIX D43 256 MB DDR sztuk x2 GRAF: GF 2 mx 64mb 64 bit zasilacz: jakas ropla o ile sie nie myle 300 W (dokładnie sie nie oriętuje, bo to komp kumpla) Edytowane 22 Czerwca 2006 przez B4ko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 sprawdź na pojedynczej kości i z normlanym zasilatorem, ew. grafką pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Witam Teraz mam nastepujący problem, płyta niechce wykryc dyskow, wyskakuje komunikat zamiast pozycji z dyskiem gdzie pisze by wcisnąć F4, by anulować szukanie dysku, ale nic nie daje jak wciskam F4 wszystko STOI, na nic nie reaguje pc. Dysk napewno działa bo miałem go podłaczone w innym kompie. Myslę, ze będzie to wina biosu, jaki polecicie bios na tą płyte i jak go zflashowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 A taśma sprawna? dysk ATA czy SATA? Biosów do tej płyty raczej modyfikowanych nie znajdziesz, ale jest kilka oryginalnych na stronie asrocka, wraz z instrukcją instalacji. Poszukaj :) BTW - Jak rozwiązałeś poprzedni problem? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) To była wina ramu, włozyłem inny i komp wstał. Wszystko chodziło tylko jak ładowął sie system to byskakiwał bluescrean, na dysku były wazne dane do odzyskania, wiec nie formatowalem tylko wziolem dysk do innego kompa i skopiowałem co trzeba było. Jak włozyłem dysk(ATA) spowrotem by go spokojnie zformatować, to pojawił sie ten problem który opisałem wyzej. EDIT: jaki bios polecacie na ta płytke?, narazie sciagnolem najnowszy 1.70 Edytowane 23 Czerwca 2006 przez B4ko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamservice Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 a probowales wylaczyc raid?? poszperaj w biosie dokladnie i wszystko dobrze poustawiaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ok, juz zrobione wszystko gra, była to wina taśmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Witam Okazało sie, ze ram na innych kompach chodzi, tylko nie u mnie, jaka moze być tego przyczyna?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Witam Okazało sie, ze ram na innych kompach chodzi, tylko nie u mnie, jaka moze być tego przyczyna?? Przyczyna niekompatybilności:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 a idzie na tej płycie usyskac w jakis sposob FSB100??, moze jakis program, którym bym mogł to zrobic z pod windowsa??, probowałem zmiane biosu, ale niechce odpalic mi biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 A od czego masz zworki?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 A od czego masz zworki?!i instrukcja?! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 taaa, restart biosa nic nie daje, bo robi resa ale na 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) taaa, restart biosa nic nie daje, bo robi resa ale na 133 A kto tu mówi o resttarcie? Masz na płycie gł. zworki od ustawienia fsb, możesz ustawić 100,133,166,200. Zobacz opis w instrukcji i ustawiaj, chcociaż z tego co pamiętam, to obok samych pinów była tabelka z rozpiską co i jak ustawić. A spod windowsa możesz spróbować Clockenem, albo Cpucool. Edytowane 19 Lipca 2006 przez janio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 100,133,166,200na tej płycie nie ustawisz 200 ;) a szkoda. widze że zainteresowanemu nawet nie chce się do instrukcji spojrzeć http://download.asrock.com/manual/K7VT4A%20Pro.pdf strona 13 FSB 200 (100) zworki muszą być: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 'ustawi sie na tej plycie 400 ;] na laminacie jest to opisane ;P tylko ze u jednych dziala a u drugich nie :( wszystko moze zalezec od proca, pamieci, i oczywiscie szczescia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 takie oczywiste rzeczy to ja wiem, ze mozna zworakami ustawic fsb, ale to równiez nie pomaga, bo to tylko zmienai czestotliwośc proca, ale ramu niechce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) A czy wersja PRO tej płyty, jest na kt400 czy kt600? (gdzieś słyszałem, że są 2 wersje tej płyty, na kt400 i na kt600). Edytowane 19 Lipca 2006 przez janio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 zalezy jak sie trafi :) tzn na wiekszosci chipstetow po zdjeciu radiatora pisze kt600, ale czasem sie trafiaja pierwsze wersja z kt400a :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 'ustawi sie na tej plycie 400 ;] na laminacie jest to opisane ;P tylko ze u jednych dziala a u drugich nie :( wszystko moze zalezec od proca, pamieci, i oczywiscie szczescia ;) rzeczywiście masz racje, na płycie mam napisane jak ustawić 400, tyle że chyba dzielnik nie przeskoczy na wyższy (u mnie z1/5 na 1/6) i tu jest lipa co do chipsetow to na tej płycie to czy to jest k600 czy k400a to wychodzi na jedno i to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 chipsen ta tej płycie to via kt400a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 no wlasnie nie zawsze ;] zdejmij sobie radiator z chipstetu i zobaczysz pewnie napis kt600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easydoor Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Asrock jeszcze do niedawna tłukł te płyty, a chipów kt400a już nie ma więc ładowali kt600. Jest duza szansa na kt600 pod radiatorem i szynę 200mhz z właściwymi dzielnikami AGP i PCI. Jeśli jest to kt400a to dla bezpieczeństwa nie polecam szyny 200mhz max to 177-180 mhz. Chyba, że ktoś lubi ryzyko wysypania dysku. Nie zawsze kończy się to utrata całego dysku czasem giną tylko dane;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Ehhh... Sam miałem mobo na kt400 i posiada on dzielnik 1/6. Ofkoz jeśli ustawi sie FSB 200. Polecam pobawić się clockgenem, i jeśli to możliwe to sprawdzić czy przy fsb 200 wskakuje dzielonik 1/6. Edytowane 28 Lipca 2006 przez janio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...