Skocz do zawartości
MeHow

Odmrozona Wodka - Mozna Pic, Czy Nie?

Rekomendowane odpowiedzi

MeHow: To się nazywa nadwrażliwość zębów. Z reklamy wynika, że (o ile pamiętam) większość Polaków ma takie coś. Leczy się to odpowiednią pastą, ale nie będę tutaj nazwy przytaczał, bo raz że nie chce robić reklamy, a dwa że nie pamiętam ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy aby wodka nadaje sie jeszcze do spozycia.

Nadaje się, nadaje. A te bajeczki o podróbach? E tam, różne gatunki wódki różnie się zachowują w zamrażarce, taki na przykład Sobieski zamarznie, a Luksusowa nie.

Jeśli chodzi o samo zamrażanie i rozmrażanie, to podobno nie wolno/nie powinno sie drugi raz czegoś zamrażać. Niestety nie wiem, na ile jest to oparte na sensownych przesłankach, a na ile głupi przesąd.

Żaden przesąd. Tylko że dotyczy to raczej jedzenia. Po rozmrożeniu wzrasta gwałtownie ilość bakterii i teraz tak: ugotujemy, upieczemy i tak dalej, to zabijemy te bakterie. Ale jak zamrozimy z powotem, to i bakterie się zamrożą, przy kolejnym rozmrażaniu znów ich ilość bardzo wzrośnie no i mogą już zaszkodzić. A produkt wygląda całkiem dobrze, nie śmierdzi i tak dalej...

Do wódki to chyba nie ma zastosowania, bo alkohol zawiera mało bakterii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

się nadaje ;) spokojna głowa

zamroziliśmy z kumplem wódeczkę tesco value (irlandia), w sumie poszła zanim zdążyła się rozmrozić, zamrażarkę mieliśmy taką że zmroziła ją w... 4-5h ;] tamtejsza wódzia jest hmm niedovoltowana - 37,5,, nie wiedzą jak to się robi ;]

problemów rodzajów wszelakich nie stwierdzono ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a tam gadasz :P Kiedys jesli dobrze pamietam to poszla z gwinta cala :mur: ale bylem tego nieswiadomy i mlody jeszcze ;] a tak to do drinkow i wscieklych psow nadaje sie bardzo dobrze ;]

Z tanich vodek to nawet nawet jest balsam pomorski....ile w koncu mozna pic zubrowke i bolsy =/

ps. FINLANDIA ROX tylko ta cena :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej nadaje się do spożycia, nie takie rzeczy widziałem w zamrażalniku

Też masz lodówkę za plecami? :lol: Bo do tej pory to myślałem, że jestem jedynym, co ma kompa w kuchni :P. Sorry za ot.

Kiedyś też miałem kompa w kuchni, fajnie tak jest, można sobie jednocześniej gotować obiad i jeść ;)

Z tanich vodek to nawet nawet jest balsam pomorski

Kiedyś widziałem żulka pod jakimś supermarketem (Tesco bodajże) z całym wózkiem tego balsamu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrzydliwa jest chyba tylko "Wodka z czerwona kartka". Tylko raz na nia trafilem na jakiejs stacji benzynowej (chyba Jet) i do dzisiaj pamietam jak wracalem do chaty i zygalem po drodze... :/

Cala reszta jest strawna, a najbardziej oczywiscie Finlandia. :D

Co do tematu, to chetnie bym wypil soczek z takim lodem... ciekawy pomysl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś wytłumaczy, tego nie mogę zrozumieć ;]

Po dobrej flaszeczce (20zł per o,5) w sumie nie ma kaca, smakuje lepiej, czysta radość.

Po złej flaszecce (13-16zł per o,5) kac jest i nieraz więcej niż okrutny, w smak kartki, prezydenta, prezydenckiej, stargardzkiej (piłem piłem..;)) cóż ciężko się w tym zakochać..

Więc -> 5zł różnicy per o,5 kosztem udanego kolejnego poranka i taniego spirytu który się czuje w ustach nie wydaje się być warte zaoszczędzenia

Jeden argument ;] wole 0,5 czegoś niż 0,2 niczego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś wytłumaczy, tego nie mogę zrozumieć ;]

Po dobrej flaszeczce (20zł per o,5) w sumie nie ma kaca, smakuje lepiej, czysta radość.

Po złej flaszecce (13-16zł per o,5) kac jest i nieraz więcej niż okrutny, w smak kartki, prezydenta, prezydenckiej, stargardzkiej (piłem piłem..;)) cóż ciężko się w tym zakochać..

Więc -> 5zł różnicy per o,5 kosztem udanego kolejnego poranka i taniego spirytu który się czuje w ustach nie wydaje się być warte zaoszczędzenia

Jeden argument ;] wole 0,5 czegoś niż 0,2 niczego :P

Co do jakosci "flaszek" ;)

Ostatnio piłem (w kilka sób ;) ) Belvedera 1L, voda droga jak barszcz (cos kolo 160-180zl za 1L), ale musze powiedziec że genialna vodka i warta swojej ceny.

Wchodzila idealnie i kaca zero po niej, po prostu genialna B) Za jakosc sie placi......

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jakiej wodeczki :rolleyes: Mozna ja pic rano do sniadania, w ciagu dnia jako "przegryzke" do obiadu, do kolacji i zero kaca :zonk:

Sam nie wiem jak to jest mozliwe... niby 4 (czy 6 ,nie pamietam dokladnie) razy destylowana, jakas staaara receptura. Wiem natomiast, że wodka pierwsza klasa :blurp:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się zrobić z alkoholu śnieg? Skoro lód można :P

"kostki lodu" z wódki do 3 woreczków foliowych wsadzamy [jeden w drugi], kladziemy na takiej plastikowej desce do krojenia, bierzemy tluczek do kotletow, naparzamy aby byly kawalki nie wieksze niz opuszki palców [dla niekumatych - te końcówki palców gdzie paznokcie mamy], przesypujemy do miksera, robimy pstryk, czekamy 30 sek i mamy śnieg Edytowane przez tukamon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze nie zamroziles tego w plastiku ;)

rozcina sie wtedy butelke, wrzucasz do mixera i robisz pycha lody. Ja osobiscie preferuje truskawki albo jagody ;)

mozesz tez dolac soku, porzeczkowy rox ;)

najmocniejsze sa takie lody na spirytusie, ale to trzeba juz specjalnych sprzetow ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi