Kristof Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 W ciagu 5 m-cy wymienilem oryginalny wentylator chipsetu plyty glownej, ktory zaczal sie zacierac i "buczec" na inny,nowy, ktory po miesiacu musialem rozebrac i nasmarowac bo tez zaczal "buczec". W zwiazku z tym mam pytanie znacie jakies sposoby na dluzsze pozbycie sie tego problemu lub gdzie i jaki wentylator kupic zeby pracowal cicho i przyjemnie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 kup jakis metalowy, lub jakiegos sunona :> aha....nie wydawaj mniej niz 20 zl :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 co do trwałości wiatraczków na chipset-y stosowanych przez GByte - hmmm, NISKA :P - wiem, sam mam GA-7VAX .... Polecam wywalenie owego ... wynalazku i założenie urżniętego radiatora z procka - na pewno gdzieś się jakiś wala .... Ewentualnie "specjalizowany" radiator Zalmana - NB 32j (AFAIR). A tak w ogóle to jeśli masz jakiś przepływ powietrza w budzie to możesz bez obaw (?) zdjąć tylko wiatraczek i chłodzić pasywnie ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 aaa w abitach sa super wentyle :) moj sluzy mi juz kilka lat, a ja go nadal nie slysze! najcichszy element w kompie! nigdy nei smarowany! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...