heryf Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 czy mamy na forum jakiegos zawodowego kierowce kat. C ktory posiada swiadectwo kwalifikacji ? jesli tak to prosze o jakies info na temat zrobienia tego swiadectwa, jakie do tego dochodza badania , czy ciezko to wszystko "zaliczyc", planuje dorobic sobie w swoim plastiku nowa kategorie i musze wszystko dokladnie wiedziec, za sam kurs na C u mnie w miescie chca od 1600zł, no ale co dalej ? pewnie bez psycho i bez swiadectwa ani rusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Proponowałbym zrobić nie samą C ale C+E koszta zdeczko większe ale i możliwości większe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Jeśli nie będziesz wykonywał transportu zarobkowo, tylko na potrzeby własne, to potrzebujesz tylko i wyłącznie prawka min kat C. Jeśli chciałbyś pracowac w firmie transportowej, to musisz zrobić kurs na przewóz rzeczy (nie ma już czegos takiego jak świadectwo kwalifikacji :) ), kosztuje chyba ok 1000 zł (ździerstwo :) ), a z tego co mówi mój tata (kierowca zawodowy) trudniej jest go niezdać niż zdać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 oj to czyli kurs ogolnie dosc drogi, wychodzi chyba lepiej zrobienie instruktora kat. B i szukanie zawodu w tym kierunku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 No nawet bardzo drogi, ja za kurs na C zapłaciłem 1100zł, teraz za kat E 1400 no i ten kurs, który kosztuje ok 1000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) a z takiej pracy ile mozna wyciagnac ? np. C+E jakims tirem za granice Edytowane 23 Czerwca 2006 przez heryf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Powiem tak, kiedyś przed kryzysem w Rosji w 1998 roku jak sie udało zrobić 4 kursy do Moskwy w miesiącu to się przywoziło 8 - 9 tyś zł, teraz już nie ma tak różowo, jak trafisz na dobrą firmę, gdzie szanjuą kierowców i ich pracę to można zarobić 4 tyś, a w zwykłej firmie to tak ze 2,5 tyś, pozostaje jeszcze tylko kwestia terminowości wypłat, ale to już inna, długa historia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 no tak ale taka powazniejsza firma chyba nie wezmie pracownika ktory ledwo co odebral prawo jazdy, czyli pozostaje nam czego szukac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 no tak ale taka powazniejsza firma chyba nie wezmie pracownika ktory ledwo co odebral prawo jazdy, czyli pozostaje nam czego szukac ?Kierowca w Pepsi, wymagana kat.C. Praca polega na rozwożeniu Pepsi po sklepach. Do ręki jakieś 2,7tyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 no to niezla kasa, pozostaje teraz zdac egzamin :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 No nawet bardzo drogi, ja za kurs na C zapłaciłem 1100zł, teraz za kat E 1400 no i ten kurs, który kosztuje ok 1000zł Cosik drogo. W ZG licencja na przewóz rzeczy kosztuje 750 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 OK, kurs kursem a ile kosztuje egzamin? Bo na pewno cena też nie w kij dmuchał :| Ja kończę studia i nawet przez myśl przeszło mi zrobienie C+E, może D. A jeśli udałoby się zrobić te kursy w ramach szkoleń z PUP to koszty drastycznie idą w dół ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 http://www.zgora.wordy.pl/index.php?id=79&idi=0&lng=pl Tak to sie przedstawia w ZG jesli chodzi o ceny egzaminów. Wg mnie musiałbyś głęboko komuś w PUPę wejść, żeby PUP zasponsorował ci prawko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) No przecież mówię, że koło 1000 zł :) . Trochę mnie pocieszyłeś, 250 zł w kieszeni zostanie, wczoraj zdałem na C, teraz pozostaje czekać na wydanie. I jak się zarobi w wakacje to dalej będzie kat. E :) Edytowane 30 Czerwca 2006 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ze swiadectwem nie jest tez tak rozowy mojego Tate kosztowalo to pare tysiecy, nie wiem czy warto sie bawic w cos takiego jesli nie jest sie zawodowym kierowca;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) No przecież mówię, że koło 1000 zł :) . Trochę mnie pocieszyłeś, 250 zł w kieszeni zostanie, wczoraj zdałem na C, teraz pozostaje czekać na wydanie. I jak się zarobi w wakacje to dalej będzie kat. E :) No to gratulejszyn! :) ze swiadectwem nie jest tez tak rozowy mojego Tate kosztowalo to pare tysiecy, nie wiem czy warto sie bawic w cos takiego jesli nie jest sie zawodowym kierowca;] Jeżeli chodzi Ci o wszystkie kursy i uprawnienia jakie moze sobie sprawic kierowca , to faktycznie koszt kursu prawa jazdy przy tym to małe piwko ;) Edytowane 1 Lipca 2006 przez sithh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...