Gość fredus Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Witam! Posiadam płyte jak w podpisie która jest na chipsecie Intel i865PE, mam załorzonego niebieskiego zalmana i po graniu zalman jest bardzo gorący nie wiem czy 865PE tak sie grzeją czy może to wina zalmana chociarz skoro jest goracy to chyba dobrze odbiera ciepło aczkolwiek wole sie upewnić Pozdro Edytowane 22 Czerwca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Ile pokzauje ci st. na chipsecie w idle i stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Witam! Posiadam płyte jak w podpisie która jest na chipsecie Intel i865PE, mam załorzonego niebieskiego zalmana i po graniu zalman jest bardzo gorący nie wiem czy 865PE tak sie grzeją czy może to wina zalmana chociarz skoro jest goracy to chyba dobrze odbiera ciepło aczkolwiek wole sie upewnić Pozdro ja bym się grzeniem nie przejmował u mnie na i875 nie było żadnej różnicy czy chipset był chłodzony wodą 0 stopni czy radiatorkiem pasywnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baban Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Mi na standardowym radiatorze bardzo mocno się grzeje. Termometrem zmierzyłem temperaturę tego radiatora i wynosi gdzieś z 55C w idlu >_x Zamierzam na niego blok zarzucić, ale nie wiem jaki ;x Najprawdopodobniej ten, bo ma odpowiednią zapinkę (asus którego mam ma pętelki na haczyki zamiast otworów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Tzn. z tego co wiem to chyba niema czujnika NB, sprawdzałem go dotykowo, w idle jest troszke ciepły ale po porządnym graniu jest już bardzo gorący ale jak widąc Springdale tak sie grzeje skoro u kolegi na asusie też ma troche stopni :D Dzięki za odp Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Ja na standardowy radiatorek w tym gigabyte założyłem sobie Sunona. Głośno nie jest a zawsze trochę chłodniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 No tak ale na niebieskiego zalmana nieda rady załorzyć jakiegoś wiatraczka 40x40 pozatym wolałbym zostać na pasivie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Te chipsety na porzadnym chlodzeniu pasywnym np. w tym przypadku zalman nie potrzebują wiatraków itp. więc to jest zbędne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) mi też się niesamowicie grzeje - przyzwyczajony do nf3, dotchnąłem go jak miałem już FSB 208 mhz... i mialem ładny bąbelek na paluchu :D ale teraz wieje nań wiatrak i jest dobrze... chill out panowie ;) a - skoro już jesteśmy przy tym chipsecie - jakie napięcie jest dla niego bezpieczne? na moim asusie nie ma możliwości zwiększania napięcia na nb, więc nawet nie wiem na ile on idzie w standardzie Edytowane 23 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 A na mosfety już coś wpakowałeś? Bo NB to akurat jeden z chłodniejszych elementów tej płyty jest :lol: :mur: (chociaż przy celeronie aż tak w du.pę może nie dostają...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Niestety ten chipset grzeje się niemiłosiernie, u mnie na stock aż parzy :) Ale położyłem arctica na grafie (po prostu sobie stoi) i owiewa niebieskiego zalmana dla świętego spokoju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Ale położyłem arctica na grafie (po prostu sobie stoi) i owiewa niebieskiego zalmana dla świętego spokoju icon_smile3.gif Powiem ci że nad tym samym myślałem :wink: I jak poskutkowało czy dalej grzejnik? Edytowane 23 Czerwca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zamieniłem na radiator Cu od pentagrama i nie parzy tak jak wcześniej, choć niezła z tego chipsetu grzałka, nie ma co ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Co racja to racja. Radiator na chipsecie u mnie też gorący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 A na mosfety już coś wpakowałeś? Bo NB to akurat jeden z chłodniejszych elementów tej płyty jest :lol: :mur: (chociaż przy celeronie aż tak w du.pę może nie dostają...) nie - są przykryte kablem zasilającym :D przy 1,6v chyba jednak dostają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Powiem ci że nad tym samym myślałem :wink: I jak poskutkowało czy dalej grzejnik?No jasne, teraz jest letni, wystarczy mininalny nawiew i już nie jest tak gorący :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Hmm.. chyba wpakuje mu jakiegoś arctica za 7 zł :D i co położyłeś wentylka na karcie? :lol2: Heh dobre... Edytowane 24 Czerwca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavior_ Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 u mnie rowniez radiator na NB mega goracy palcem dotknac nie idzie :) ale zyje juz rok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Hmm.. chyba wpakuje mu jakiegoś arctica za 7 zł :D i co położyłeś wentylka na karcie? :lol2: Heh dobre...Po prostu sobie stoi arctic ten za 7zł na karcie graficznej i owiewa zalmana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 misiom a czemu nie kręcisz swojego P4, artefakty?? jak to artefakty :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 misiom a czemu nie kręcisz swojego P4, artefakty?? jak to artefakty :blink:Trafialy sie takie i865, ze po oc pojawialy sie arty i tyle. A trafialy sie takie ktore dzialaly tak samo jak i875 ( mialem takie 2 mobo ) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Tzn. w tym przypadku arty czyt. krzaki na ekranie?? Czy poprostu arty sobie nazwał że zwiechy itp.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 lol nie spotkałem się z takim przypadkiem żeby dawało artami przez chipset :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 lol nie spotkałem się z takim przypadkiem żeby dawało artami przez chipset no ja też dlatego pytam bo to troche dziwne :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) no ja też dlatego pytam bo to troche dziwne :-PAle jak mówia że jest to musi być :) , a te "felerne" chipsety wyst. w nowszych płytach pod 478? Czy tylko starsze rewizje? Edytowane 24 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 chyba tylko w tych starych rewizjach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Niestety po podkręceniu fsb o więcej niż bodajże 210-215 w csie (counter-strike) mam kreski itepe na ekranie, co dziwne problem znika po ustawieniu direct3d zamiast open gl, ale ja nie potrzebuje podkręconego procka na codzień, 2.8ghz mi w zupełności styka :) btw. jakim programem moge podkręcić proca blokując szyne agp/pci na mojej płycie? Chodzi mi o progsa spod windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 CPUfsb albi clockgen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) ja korzystam z clockgena i systoola ;) Edytowane 25 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ale takie programy do kręcenia z pod windy niesą chyba zbyt dobre, lepiej sie pobawić w biosie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...