misio_m Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ta, wiem, ale nie chodzi mi o stałe podkręcenie tylko np podkręcenie do kompresji video itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 w clockgenie nie ma czasami opcji "olania" zegarów pci/agp ?? jakoś mi zadziałało na intel 848p w zasadzie .. znaczy sie chodzi mi o nie reagowanie i utrzymanie ich na poziomie 33/66 mhz... jeszcze posprawdzam co i jak bo teraz to sie pogubiłem ... dodam w edicie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Nie chcialem zakladac nowego tematu widzial ktos moze zeby grzal sie SB ?? bo u mnie jest piekielnie goracy az parzy. Polozylem na niego radiator i ... mozna na nim jajka smarzys spokojnie. dopiero z nawiewem jest spokuj. wczesniej byl zimny stalo sie to mniej wiecej w czasie wlaczylem modzika dla wielbladow a sprawdzalem koledze 6800 walnietego. ma ktos jakies pomysly co z tym zrobic?? czy moze to popsrostu olac. Edit: strzet ten co w sygnaturze :] Edytowane 29 Czerwca 2006 przez alfredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ta, wiem, ale nie chodzi mi o stałe podkręcenie tylko np podkręcenie do kompresji video itp :)W biosie blokujesz na stale PCI/AGP, a krecisz sobie clockgen-em z systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Nie chcialem zakladac nowego tematu widzial ktos moze zeby grzal sie SB ?? bo u mnie jest piekielnie goracy az parzy. Polozylem na niego radiator i ... mozna na nim jajka smarzys spokojnie. dopiero z nawiewem jest spokuj. wczesniej byl zimny stalo sie to mniej wiecej w czasie wlaczylem modzika dla wielbladow a sprawdzalem koledze 6800 walnietego. ma ktos jakies pomysly co z tym zrobic?? czy moze to popsrostu olac. Edit: strzet ten co w sygnaturze :] Z tego co wiem to SB jest odpowedzialny za zintegrowane elementy płyty głównej, korzystasz może z zintegrowanej sieciówki, dźwiękówki, Firewire lub cos takiego?? A tak wogóle to walnij mu jakiegoś radiatorka małego i będzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 kosztystam ze zintegrowanej muzyki i sieciowki. ale to tez nie one bo je wylaczalem w biose i nadal to samo. sam radiatore tez nie zdaje egzaminu. nagrzewa sie i mam resety. dopiero wentyl sprawia ze nie ma resetow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Troche dziwna sprawa z tym SB :huh:, jestes pewien że przez ten gorący SB komp ci sie resetuje? Może jakiś inny element to powoduje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 też kiedyś miałem radiatorka na sb i był gorący, teraz to olałem i jest bez, dwa wentyle w budzie + 2 na chłodnicy, w budzie 39*C i zero resetów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfredek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 no raczej to to bo wszsytko bylo przekladane ( proc zasilka ram grafa ) budy wogyle nie mam:] nie potrzebuje ;P wiem ze dziwne wlasnie dlatego pytam czy ktos sie z tym spotkal. no coz bede sie musial meczyc z wentylem na SB :] dzieki za checi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...