Linoge Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) no niby 5* ale w jakiej temperaturze :/ chetnie bym zobaczyl jak to sie ma w zastosowaniu w dobrym wc z procem jakims 130W ;] Ale na grafice juz bardzo mocno dokreclem i nic to nie dało.... sprawdzales shima ? Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) sprawdzales shima ?slucham?? Edytowane 23 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Ale na grafice juz bardzo mocno dokreclem i nic to nie dało....Looknij na moje dwie strsze fotki i zobacz jak ja dokręciłem bloki. gpu cpu slucham??Karty graficzne zazwyczaj miewają taką osłone dookoła rdzenia, która zapobiega ukruszeniu. CZesto jest tak, że owa osłona jest wyższa od rdzenia, przez co bloki nie przylegają całą swoją powierzchnią. Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 w sigu masz 98oo Pro na tych kartach zdarza sie ze shim jest wyzej niz gpu co powoduje brak odpowiedniego przewodzenia ciepla ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) w sigu masz 98oo Pro na tych kartach zdarza sie ze shim jest wyzej niz gpu co powoduje brak odpowiedniego przewodzenia ciepla ;]ale to raczej nie ma nic do tego, bo na arktiku czy jakos tak radził sobie, co prawda było mocno dokrecony..... no nic jak tak mowicie dokrece mocniej zobaczymy co z tego wyjdzie :blink: EDIT:nie ukrusze rdzenia tak mocno dokrecajac, ale co do grafiki to arktik tez miał podobna powierznie i wystalał spod shima i chulało niezle.... Edytowane 23 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 arctic moze tak jak oryginal ma specjalne wytloczenie ktore omija ten bug Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Podokrecalem i nic....Temperatura rosnie..No to nie jest takie łatwe sciagnac tego shima podobno.... Edytowane 23 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Jest to bardzo proste. MI to zajęło kilkanaści sekund. Wystarczy żyletką podważyć na rogach i sam odejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 jaka zyletka??!! przeciez tam sa sciezki, wiem bo ja go juz zdjalem. bieresz szpilke wciskasz na rogu tak zeby nie zaryc w sciezki i podwazasz. i radze ci nie dokrecac bloku na sile, wtedy z pcb sie robi jajo. wczesniej tak dokrecilem blok na 9550 ze mi arty w grach wyskakiwaly i nie wiedzialem co jest grane, po "dochodzeniu" okazalo sie ze przesadzilem z dociskiem bloku. Radze ci zdjac tego shima Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 jaka zyletka??!! przeciez tam sa sciezki, wiem bo ja go juz zdjalem.Też juz to robiłem ;) a różnicy miedzy żyletką a szpilką to nie ma, obydwie rzeczy są metalowe. A ścieżki nie są na wierzchu wiec nie strasz, one są pod laminatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Dziwne rzeczy sie dzieja naprawde :blink: Zalozylem arktika i karta taka sama czyli goraca, chyba po prostu nie popatrzylem wczesniej jaka była, fakt w pokoju jest goraca i ogolnie pewnie podskoczyly temperatury.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 to zdejmuj shima. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Podokrecalem i nic....Temperatura rosnie..No to nie jest takie łatwe sciagnac tego shima podobno....Moment! A ten bloczek nie jest tak wyfrezowany żeby omijał ten shim? Zanim cokolwiek zaczniesz ściągać obejrzyj spód bloku! Zobacz czy rzeczywiście spód zatrzymuje się na shimie. Czemu mu najpierw rtego nie poradziliście?! Zacznie niepotrzebnie ściągać i jeszcze coś popsuje! Abadon ma taki frez i nie trzeba kombinować Edytowane 23 Czerwca 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Moment! A ten bloczek nie jest tak wyfrezowany żeby omijał ten shim? Abadon ma taki frez i nie trzeba kombinować [/url=http://img486.imageshack.us/my.php?image=pict44390ew.jpg][/url] nie EDIT: Wydaje mi sie ze wczesniej nie zwaralem uwagi na temp plyty głownej i karty graficznej... A mogla temperatura poskoczyc bo w pokuju jest super cieplo :mur: Edytowane 23 Czerwca 2006 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 nieCo nie? Nie ma takiego freza? Jak przykładasz bloczek to opiera się na frezie i nie dotyka rdzenia? Sprawdzałeś to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Co nie? Nie ma takiego freza? Jak przykładasz bloczek to opiera się na frezie i nie dotyka rdzenia? Sprawdzałeś to? Nie ma takiego freza , bloczek jest 5 na 5 cm, dotyka shima, zrobilem 3d marka i temp na procu 43 i grafika jak była ciepla taka jest tylko na arktiku.... zaloze blok i zobaczymy czy dalej tak bedzie.... EDIT: Powiesilem wielkiego PAPSTA 120 :) chlodniutka karta Edytowane 23 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Nie ma takiego freza , bloczek jest 5 na 5 cm, dotyka shima, zrobilem 3d marka i temp na procu 43 i grafika jak była ciepla taka jest tylko na arktiku.... zaloze blok i zobaczymy czy dalej tak bedzie.... Rdzeń karty jest na takiej samej wysokości jak shim. Czy niżej? Jeśli niżej to bloczek nie dotyka rdzenia, stąd mogą być takie temperatury. Żeby się karta nie zjarała przez złe chłodzenie :( Zanim zaczniesz ściągać shima dokładnie poczytaj jak to zrobić. Żebyś karty nie zabił. I tym się różnią firmowe bloczki od samoróbek. Ważnymi szczegółami ..... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Rdzeń karty jest na takiej samej wysokości jak shim. Czy niżej? Jeśli niżej to bloczek nie dotyka rdzenia, stąd mogą być takie temperatury. Żeby się karta nie zjarała przez złe chłodzenie :( Zanim zaczniesz ściągać shima dokładnie poczytaj jak to zrobić. Żebyś karty nie zabił. I tym się różnią firmowe bloczki od samoróbek. Ważnymi szczegółami ..... :? Nalozylem wiecej pasty pod grafike i jest ok i wentylatorek pomaga :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Nalozylem wiecej pasty pod grafike i jest ok i wentylatorek pomaga :rolleyes: :blink: To nie jest rozwiązanie. Nawet najlepsza pasta nie jest idealnym przewodnikiem ciepła. Im cieńsza warstwa pasty tym lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Nie ma takiego freza , bloczek jest 5 na 5 cm, dotyka shima, zrobilem 3d marka i temp na procu 43 i grafika jak była ciepla taka jest tylko na arktiku.... zaloze blok i zobaczymy czy dalej tak bedzie.... EDIT: http://i53.photobucket.com/albums/g69/wego...wc/IM003765.jpg Powiesilem wielkiego PAPSTA 120 :) chlodniutka karta dokrec te chlodzenie !!! a ten wentyl ustaw zeby wial a nie ssal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 dokrec te chlodzenie !!! a ten wentyl ustaw zeby wial a nie ssal Co mu da dokręcenie w przypadku GPU gdy bloczek nie ma freza i zatrzymuje się na shimie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Z temperaturami sobie mniej wiecej poradzilem na CPU nie idze wiecej niz 46 nawet w stresie na plycie głownej 30 stopni, a grafika kto to wie, goraca :lol2: Chyba bede musiał tego shima sciagac ale narazie mi sie nie chce znowu karty wyciagac.....Jedynie co trzeba zrobic to zmienic pompe :wink: Bo hydor sobie nie radzi( przy pełnym obciazeniu pierdzi, przy jednym bloku jest ok :mur: ), najlepszym wyborem chyba bedize eheim 1250 lub 1048?? czy szukac jakiejs pompy typu grundfos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Bardzo ładne WC, Ja niestety nie pozbierałem się, aby jakoś swoje poskładać :( Gratuluje, chłodnica fajnie wygląda, ale IMO to ona ogranicza wydajność Jak masz mocne nerwy i precyzyjną ręke, tnij shima, Ja tym sposobem ubiłem kartę (tak samo jak ze zdejmowaniem IHSa z proca), więc życze szczęscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 wegorz91 Zanim wymienisz pomkę: spróbuj zobaczyć jakie są temperatury na innej chłodnicy. Może pożycz od kogoś. Na demona wydajności to ta obecna nie wygląda. Tylko że kształt tej skrzynki na WC może utrudniać zamontowanie większych chłodnic, takich na 2 albo 3 wentyle 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Bardzo ładne WC, Ja niestety nie pozbierałem się, aby jakoś swoje poskładać :( Gratuluje, chłodnica fajnie wygląda, ale IMO to ona ogranicza wydajność Jak masz mocne nerwy i precyzyjną ręke, tnij shima, Ja tym sposobem ubiłem kartę (tak samo jak ze zdejmowaniem IHSa z proca), więc życze szczęscia Dzieki, chlodnica moim zdaniem jest wydajna B) Pompeczka daje w pupe :mur: :mur: Jest bardzo goraca.....Ona moze podgrzewac wode troszke... co sadzicie o tym : http://allegro.pl/item110091140_pompka_wody_grundfos.html Edytowane 23 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 zmień wkońcu chłodnice a nie szukasz innych przyczyn, chłodniczka jest mało wydajna i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Pompeczka aż tak ci wody nie podgrzeje ... tym bardziej akwariówka !!! Zmień tą chłodniczke, z tej to koń by się uśmiał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Pompeczka aż tak ci wody nie podgrzeje ... tym bardziej akwariówka !!! Zmień tą chłodniczke, z tej to koń by się uśmiał ;) Ale nie przez chlodniczke pompeczka pierdzi :-P jak ktos mowil dorwe jakas inna chlodnice i zobaczymy na temperatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 skoro temp cieczy jest tak niska (jak na lato) 25*C, no to nic ci nie da nowa chłodnica. Wez wyszlifuj bloki papierem sciernym jakims lajtowym (np 2000), nałoz nową warstwe pasty i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 skoro temp cieczy jest tak niska (jak na lato) 25*C, no to nic ci nie da nowa chłodnica. Wez wyszlifuj bloki papierem sciernym jakims lajtowym (np 2000), nałoz nową warstwe pasty i sprawdz.a po co niby szlifować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...