wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 a po co niby szlifować ?A czy przez to ze mam kiepska paste moga byc takei temperatury?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 nie, to jest prawie na pewno chłodnica bo dziwnym zbiegiem okoliczności dużych temperatur na procku też byś nie miał, dokręciłeś już te bloki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 ale nie az takie, jakaby nie była to bez przesady, chyba ze jest jej za mało albo o wiele za duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 może to być pasta ale tak daleko nawet silikonówki nie odbiegają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 ja mam sylikona i jest OK, do wszystkiego pakuje sylikon. Nie ma problemow z temp, boxa przesmarowałem w A64 @2700 1,55V mam 32*C w idle ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Dzizas, miałem już tu nic nie pisać :? Skoro woda w układzie jest zimna a temperatury wysokie to znaczy, że ciepło jest źle obierane przez bloczki (->pasta, przyleganie bloczków) Gdyby woda w układzie była ciepła a temperatury wysokie znaczyłoby, że chłodnica nie jest w stanie wypromieniować ciepła z układu Wegorz, zacznij od tego, ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 AndyN dobrze gada. Kontynuując jego myśl, można dojść do wniosku, że chłodnica i tak jest do gluteus maximus. Po porostu narazie sie niby dobrze sprawuje i woda jest zimna, ponieważ bloki nie oddają ciepła do wody. Gdyby wszystko było ok z blokami wtedy ta chłodniczka by sie nieźle spociła. I tak na pewno będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Dzizas, miałem już tu nic nie pisać :?to tak jak ja :wink: kup normalną paste, jakiegoś AS5 i dopiero wtedy działaj dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) że ciepło jest źle obierane przez bloczkiPrzecierz to cos takiego napisalem rano....A wszyscy chlodniczka cos nie tak :mur: :mur: czyli bez dwoch zdan zamawiac cos takiego : http://allegro.pl/item110797107_arctic_sil...na_allegro.html Edytowane 23 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Przecierz to cos takiego napisalem rano....A wszyscy chlodniczka cos nie tak :mur: :mur: czyli bez dwoch zdan zamawiac cos takiego : http://allegro.pl/item110797107_arctic_sil...na_allegro.html może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Przecierz to cos takiego napisalem rano....A wszyscy chlodniczka cos nie tak :mur: :mur: http://allegro.pl/item110797107_arctic_sil...na_allegro.html Hehs.. Do chłodnicy prezjdziesz jak już bloki zaczną porządnie odbierać ciepło.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Hehs.. Do chłodnicy prezjdziesz jak już bloki zaczną porządnie odbierać ciepło.. ;]To juz mam plan jak chlodnica sobie nie da rady, dokupie jakas chlodnice 1x120 lub 1x80....Zamawiam paste ta co pokazalem z linka zobaczymy co bedzie jak dojdzie....Mam nadzieje ze temperatury spadna bo raczej przy montazu niczego nie zepsulem..... Wiem ze jeszce jest pasta thermopox podobno tez dobra.... Edytowane 23 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 dobra jest nawet pasta do zębów tylko odpowiednio zaaplikowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (...) dokupie jakas chlodnice 1x120 lub 1x80....(...)Zgaduję, że 1x120 albo 1x80 żeby mimo wymiany chłodnicy wykorzystać obudowę na WC? Taka mała chłodnica nie da sobie rady gdy zmienisz kompa i te same bloczki wylądują na nowym procku czy GPU mocniej grzejącym się. Te chłodniczki nie będą miały wystarczającego zapasu wydajności żeby poradzi sobie z chłodzeniem "cieplejszych" podzespołów Było już o tym, wystarczyło poszukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 pomijając fakt że 1x80 jest praktycznie niedostępna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Wykorzystam 2 chlodinczki, to ktora mam w nadbudowce a jakas nowa upcham do obudowy komputera.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Wykorzystam 2 chlodinczki, to ktora mam w nadbudowce a jakas nowa upcham do obudowy komputera....ale od ciebie nie dociera że to co masz w tej obudowie nie nadaje sie do WC, bo to jest skraplacz i nie jest to wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 ale od ciebie nie dociera że to co masz w tej obudowie nie nadaje sie do WC, bo to jest skraplacz i nie jest to wydajne.Masz racje...Podokrecalem bloki i chlodnica sobie juz rady nie daje, weze sie klapciaste robio jak mowil miazga wczesniej....Chyba kupuje Black Ice Pro II i pompe eheim 1250 bo znalazlem ciekawa oferte.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Masz racje...Podokrecalem bloki i chlodnica sobie juz rady nie daje, weze sie klapciaste robio jak mowil miazga wczesniej....Chyba kupuje Black Ice Pro II i pompe eheim 1250 bo znalazlem ciekawa oferte....Nareszcie do Cibie dotarło ;) Tylko ten Bip2 o ktorym mowisz to troche za drogi. Są inne chłodniczki o wiekszej wydajności i do tego o wiele tańsze. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 ja mam i chwale cooltek dual extreem najwydajniejsza na rynku jeśli chodzi o 2*120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) tak sobie czytam ten topik i nasuwa mi sie pewne pytanie: wegorz - mowiac o tym że karta jest gorąca masz na mysli wysokie temp na gpu czy na laminacie karty? :blink: biorac pod uwage to ze masz 9800pro raczej nie masz czujnika na gpu i smiem podejrzewać że oceniasz temp organoleptycznie (ręką). Jeżeli tak jest to musisz wiedzieć że bez jakiegokolwiek nawiewu pcb karty zawsze bedzie sie nagrzewać i bez znaczenia jest tutaj chłodzenie gpu. Sam zresztą to powinieneś zauważyć w momenie gdy dales nawiew tego papsta. no i co do samego układu - mam podobne zdanie co wiekszosc tzn - wymien skraplacz na chlodniczke, wywal reza, zrób przewiew w obudowie... jakikolwiek 2x fander/amber 120 na <5v i komp jest szczęśliwy pzdr:) Edytowane 24 Czerwca 2006 przez y0ghurt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 ja prócz 2*120 na chłodnicy nic więcej w kompie nie mam ... mam zrobienoe żeby pchały na zewnątrz powietrze więc muszą je zassać więc cyrkulacja jest ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 @wegorz91 A procek kręcony czy na stock leci?? Bo jeśli nie kręcony to szczerze mowiąc masz dość wysokie temperatury. Ja u siebie na AC i procu lecącym na 2300MHz, 1.7Vcore mam 46*. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 wymien skraplacz na chlodniczke,Juz sie robi :rolleyes: wywal rezaDlaczego :?: Podoba mi sie i latwo sie uklad zalewa :!: zrób przewiew w obudowieJuz jest, Na dole kolo dysków wentylator zasysa powietrze i drugi świecący powyzej wypluwa cieple powietrze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 zasysający jest niepotrzxebny i tylko zamęt robi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 W dalszej czesci modernizacji przyszlo mi do glowy czyby nie wymienic, zlaczek nk12 na jakies skrecane np 8/10 ktore sa teraz mode i wiecej ludzi takie ma.....Znaczy na swoje nk naciagam waz 9/11 i balaganu z wezami nie mam ale jak by byly 8/10 np inovateki to by to ladniej wygladało :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 W dalszej czesci modernizacji przyszlo mi do glowy czyby nie wymienic, zlaczek nk12 na jakies skrecane np 8/10 ktore sa teraz mode i wiecej ludzi takie ma.....Znaczy na swoje nk naciagam waz 9/11 i balaganu z wezami nie mam ale jak by byly 8/10 np inovateki to by to ladniej wygladało :lol2:Ale teraz te węże wyglądają estetycznie. A wymiana na 8/10 oprócz wyglądu nic nie da. Węże o większej średnicy to większy przepływ. Zbierz kasę na lepszą chłodnicę, później się zastanawiaj czy wymieniać węże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ale teraz te węże wyglądają estetycznie. A wymiana na 8/10 oprócz wyglądu nic nie da. Węże o większej średnicy to większy przepływ. Zbierz kasę na lepszą chłodnicę, później się zastanawiaj czy wymieniać węże.Poza estetyką i łatwiejszym ułożeniem to innovateki nic nie dają. A przepływ mniejszy czy większy także nic nie zmienia, wiec tym bym się akurat nie kierował. Wymiana węży raczej będzie zbyt kosztowna, nie adekwatna do zysków z tego zabiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Rozmyslam jak zmiescic sie z nowymi czesciami w obudowie czyli bip2 i eheim 1250 :blink: I co robic z tym rezikiem, bo to mnie zastanawia....Czy go sprzedac w p@@du i kupic airtrapa, bo szkoda ze do 1250 nie podejdzie taki niebieski rezik od inovateka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Rozmyslam jak zmiescic sie z nowymi czesciami w obudowie czyli bip2 i eheim 1250 :blink: I co robic z tym rezikiem, bo to mnie zastanawia....Czy go sprzedac w p@@du i kupic airtrapa, bo szkoda ze do 1250 nie podejdzie taki niebieski rezik od inovateka....A na czym bardziej Ci zależy? Na upakowaniu wszystkiego w budzie czy wykorzystywaniu tej oddzielnej obudowy na WC? Można spróbować upchnać pompkę i chłodnicę w tę obudowę. Trzeba zrobić w niej otwory wlotowe i wylotowe na chłodnicę. I wtedy będziesz miał miejsce na rezerwuar. Spróbuj to sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...